právní pomoc s darovací smlouvou

06.03.2014

Holky, dostala jsem od mamky barák, po svatbě jsem darovala manželovi polovinu, chci se zeptat jestli se dá tato smlouva něják napadnout, nechci se rozvádět jen jsem si uvědomila svou hloupost. Jestli to jde tak za jakých podmínek? moc prosím jen o věcné rady čí názory. jinak manžel sice do baráku vložil nějáké peníze (pořídil nová okna, měl stavební spoření cca 230 000, za to se koupili ty okna plus nějáké vybavení, ještě jsme si vzali ze stavebního spoření půjčku 70 000)

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, pokud máte bezproblémové manželství a muž ještě do baráku vkládá peníze tak dle mého dar zpět vzít nepůjde. To by museli být vážný důvod k tomuto kroku.

In reply to by nani77

no jde o to že jsme měli velké problémy, pak na chvilku ustali a teď začíná zase dělat problémy, jde o to že je na mě dost sprostej, chodí kam se mu zachce, a dle mého názoru má přehnané nároky na dceru, miluji ho nechci manželství hodit jen tak za hlavu, ale chci mít tu možnost že když mu řeknu odstěhuj se tak se odstěhuje a nebude se mi smát do obličeje že odtuď nikdy neodejde a ponižovat mě atd. byl na mě neprávem sprostej i před mamkou a okolí to taky vidí obzvlášť to jak se chová k dceři, teď ke všemu přestal doma cokoliv dělat. A já jsem v 6-ti nedělí a dost mi hapruje mléko jeden den není doma já jsem v klidu a mléka je dost, další den je na mě hnusnej a já celou noc nespím jelikož mléko došlo a syn má hlad. A hlavně mě docela uráží a to i před dcerou. Takže se chci zeptat když bych toto nemohla dokázat já mohla by moje mamka, napadnout smlouvu třeba z důvodu že se k ní chovám špatně já a nebo že nesouhlasila s tím že bych měla půlku darovat manželovi?

In reply to by RadkaČ

Mamka může dokázat to současné chování, ale to, že ona s darováním nesouhlasila, je vám úplně k ničemu. Jen jsi ji tehdy měla poslechnout. Soudu se nejspíš nevyhneš, budou třeba důkazy a svědci, ideálně i mimo rodinu.
Ovšem pokud se s ním teď budeš tahat o dům, tak kam myslíš, že vaše manželství dospěje...?

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka