Jíte v těhu oříšky? hermelín,sýry apodobně?

15.01.2014

ahoj holky zajímá mě jestli jíte v těhu oříšky,hermelín,podobné sýry apodobně? já jím teda vše,krom hermošu ptž ten mi nechutnal nikdy,ale jinak se v ničím neomezuju. :a: :€O:

Jím vše. Ty sýry byly problém hlavně dřív, kvůli tuším pasterizaci a teď už se to u nás nesmí. Otázku na oříšky nechápu... :? Jinak jím i játra neb množství, aby byl plod postižený předávkováním vitamínu "A" je tuším někdy kolem 800g za den :s: A to by náš starší musel být fest neb s ním jsem je jedla jednou týdně jak mi chutnali, ale k 800g denně jsem se fakt nedostala. :-D Spíše by jsi teď (v posledním trimestru) měla víc baštit špenát, brokolici, atd. aby se prcek zásobil kyslíkem, když pořád tak čteš ;-)

In reply to by Paulette

ahoj,ptám se i na oříšky protože se říká že by se moc neměli tak jak ty sýry a játra..tak se ptám kdo co jí protože sou fakt maminy co to přesně dodržují ;) já jím taky vše,vubec v ničem se neomezuji. akorat teda hermelín a plisn.sýr nejím (nejedla jsem nikdy) :)

In reply to by Paulette

V oříškách může být plíseň,ale to se týká spíš ořechů utržených ze stromu,než oříšků v pytlíku a kdyby se něco nezdálo,přece to jíst nebudeš :-D To jsou strašáky,články a články... Množství jater jsem se nikde nedočetla,jen větší množství,ale nikdo naráz nezblajzne třeba kilo jater denně,aby k tomu došlo :-D Nejlepší je nečíst,řídit se vlastní hlavou a jíst klidně vše,ale střídmě. Moje Dr. nezakazuje nic,naopak říká,když máte chuť,dejte si,ale s mírou,tak jsem si pochutnala na syrečkách a cibulce,noo,to jsem se nažrala :-D :-D

Ahoj, ja jsem včera byla u doktorky a sestřička říkala, že mám omezit konzumaci sýrů s plísní, že to není dobrý. .takže to vidím tak, že jednou za čas se nic nestane, ale cpát se tím každý den asi není dobré..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Potrat,předčasný porod,narození mrtvého plodu nebo jeho poškození jsou následky neléčené listeriozy,pokud k nákaze dojde a těhotná žena ví,že měla plísňák nebo měla nějaký jiný nepasterizovaný mléčný výrobek,tak se to ihned nahlásí,udělá se okamžitě test a podají se příslušná ATB,právě proto,aby k tomu průseru nedošlo ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

v těhotenství jsou příznaky totožné s chřipkou + malátnost,průjem,třesavka,zimnice,někdy se to projeví na nervovém systému,ztuhlost šíje,zmatenost,křeče...
A podle SZPI jsou na nákazu listeriozou mnohem horší chlebíčky,saláty a studená kuchyně než plísňáky. Za poslední tři roky nebyla listerie objevena v žádném z plísňových sýrů,byly objeveny v tvarůžcích,ale v nějakých z Rakouska. Kdo plísňáky miluje a nedokáže si je odpustit i v těhu,tak se hold musí víc hlídat a kdyby něco,okamžitě to řešit s Dr.
Já si bohužel olomoucký tvarůžek jednou za čas dopřeju,tak na to musím myslet taky :-D

In reply to by mishka25

zrovna včera na večeři jsi je měla že :-) ;) né holky to byla jen otazka kdo co v těhu jí prostě mě to zajímalo...a já plisnové syry ani hermelíny nejím. jen lučinu,eidam nebo dětský sýr kiri :-) no a hlavně tet ty oříšky a chipsy :///: ale kdyby sme měli myslet nato všechno co jste psali víš tak bysme asi fakt nemohli vubec nic že :?

In reply to by Peťule..

:s: :s: :s: To bych nedala a manžel taky ne,ještě teď mi bude pěkně dlouho trvat než lednice vyčichne :-D A zase přijde chuť na něco jiného.

v těhotenství jsem jedla vzdy vše krom tataráku ikdyz na něj sem měla velikánskou chut ale odolala jsem mu :-)

vždycky jsem jedla "smradlavý" sýry, řádně odleželý tvarůžky s cibulí a chlebem miluju snad ze všeho nejvíc :///: jím je i teď v těhotenství....
zase sis někde něco přečetla, nebo co plašíš 8)

In reply to by Peťule..

nene nečetla,jen se ptám a zajímá mě kdo co jí ptž tet poslední dobou často slyším jak by se neměli sýry plisnové,hermelín atd...jako chápu že bych se stím necpala asi každý den,ale kdybych se měla řídit podle stravy co bys měla jíst v těhu tak jen snad zeleninu ovoce,celozrne rohlíky :///: dokonce jsem slyšela že bysme neměli ani uzeniny a párky skrz vysoký obsah soli :s: Já jím vše krom toho hermoše.mam tet hrozný chutě.Nic nic a najednou nevím co bych sežrala :///: :€O:

In reply to by Kirsche

To by jsi nemohla nic.... V těchto sýrech může být obsažena bakterie listerie,v majonézách a salátech obsahující majonézu zase salmonela + listerie,stejně jako ve vejcích,syrovém mase... Játra,ač jsou zdravá a bohatá na vitaminy a minerály,tak nejsou vhodná ve velkým množství,protože obsahují vitamin A,který může plod poškodit. Dále nejsou vhodné některé druhy ryb - kvůli obsahu rtuti+ konzumace ryb syrových ,nemytá zelenina,sladkosti ve velkým,protože se po tom moc rychle přibývá na váze... Byly by jsme tady hodně moc dlouho,kdyby se to mělo vše vyjmenovat. Nesměla by jsi ani doma mít kočku,která si může volně pobíhat venku,protože kočky přenáší toxoplasmozu... Je toho prostě hoodně moc,co nesmíš v těhu podle internetu a různých článků.
Kdyby měl na všechno člověk myslet a domýšlet následky,nebude jíst skoro nic. Nejlepší je selský rozum a všeho s mírou,když na to mám chuť,tak se toho nepřežírám,ale trošku si dopřeju ;) ;)

In reply to by mishka25

jojo já vím ;) když jsem čekala první dceru tak sem se třeba furt cpala nakladaným hermelínem protože sem ho v prvním těhu zbožnovala a nevěděla jsem že se "nesmí" jíst :-) a bylo mě fajn. tet ho zase nesnesu,naopak mam rada oříšky,bramburky,tyčinky :///:

když na to mám chuť, tak si v rozumným množství dám,třeba dneska na mě čekají tvarůžky,chlebík s máslem a cibulka :-)

In reply to by Kirsche

Na jídlo se fuuuj, neříká, né??? Já bych si náhodou taky dala :one: :one: :one: A jím na co mám chuť. Ty jsi z toho těhotenství nějaká šíleně vystresovaná. Aby jsi měla hlavu, jak pátrací balon...

In reply to by Kirsche

Však to nikomu necpu ;) Ten kdo má rád,tak mu to nevadí,já bych zase nepozřela sádlo a škvarky,taky mi to smrdí,nejím krkovici a prorostlé maso a manžel si to s chutí dá a já se neošklíbám a nedělám fuuuj,to se nedělá,ptala jsi se na hermoše a jiný sýry,tak jsem ti slušně odpověděla ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky