ahoj

14.01.2014

ahoj,tak se musim vypsat,dnes mi doktor oznamil ze jsem po 3.tehotna tedy neplanovane.jsem uz ve 14tt,takze i kdyby jsme chteli to dat pryc tak to nelze.doma mam 3letou slecnu a 8 mesicniho kluka.vubec nevim jak to zvladnu jsem z toho ceka nejaka paf.porad na to musim myslet

Kliknutím vložíte smajlíky:

Co říci závěrem? Je opravdu smutné, jak jsou lidé zlí a bezohlední. Schovávají svou identitu na internetu, ale veřejně by se jistě ve svém okolí nechlubili, že jdou na potrat, to by se styděli. Jediné, o co mi šlo, abyste zde braly ohled také na druhé. A až jednou budete v situaci, kdy ten ohled budete potřebovat také vy, v jakékoliv životní situaci, přeji vám, ať se setkáte se stejným nepochopením a nenávistí.

In reply to by Hraběnka

tak nechapu proc se ty tve udajne kamaradky nevyjadrili sami?a jak rikam nejsme na strankach jen pro snažilky a muzou se tu snad psat i jine prispevky takze asi tak.a stale si myslim a myslet budu ze jsem nenapsala nic spatzneho.ani jsem napsala ze na potrat jdu nebo bych sla.takze bud tak laskava a prestan soudit:!!!!!

Ahoj,chápu tvůj šok a hlavně tu nesvobodu si vybrat jestli si dítě nechat nebo ne.Čas už to rozhodl za tebe.A každýmu může být u :zadek: jak by ses rozhodla.Drž se

Veru bud v klidu,hraběnka už moralizovala v jiném článku kde je maminka v podobné situaci se stejně starými dětmi jako ty,jen s tím rozdílem že na rozhodnutí má ještě čas a taky si vyslechla přednášku že si vubec dovolila zmínit potrat :00: http://www.mojetehotenstvi.cz/asi-zase-tehu#new .Jinak gratuluju k miminku,bude to záhul ale zvládnete to a budete mít 3 krásný broučky :€s€:

Ahoj, další taková, co mě asi bude za můj názor nenávidět. Ale opět a znovu. Uvědomuješ si prosím tě, že na tyto stránky chodí jak těhulky, maminky, tak i snažilky? Mám ve svém okolí hromadu kamarádek, co by daly nevím co za mimčo. A mimochodem, nemají ani jedno dítě. A ty tady napíšeš, že bohužel kdybyste chtěli jít na potrat, tak už to nelze a chceš po ostatních podporu??? Dítě je dar, smysl života, tak se přestaň litovat a řeš to. Těš se a raduj se, že máš to štěstí, budeš mít dalšího prcka. Zvládly to jiné maminky, tak proč bys to nezvládla ty??? Má kamarádka měla dítě hned za deset měsíců po narození prvního a ani na chvilku nepřemýšlela, že by se ho vzdala.... A co teprve maminky dvojčat nebo vícerčat? Taky to zvládly a radují se ze spokojených dětí ...

In reply to by Hraběnka

a tohle jako je nutné?promiň,ale mamince je prd do toho,jestli někdo může nebo nemůže otěhgotnět,chtěla jen podporu,že se takhle brzy po sobě děti zvládnout dají... holt má zase jiný problém než ty,co otěhotnět nemůžou... a že by uvažovala o potratu,no a?????Dvě děti má,těhotenství je přes antikoncepci,naprosto neplánované,s minimálním věkovým odstupem... i kdyby nakrásně o potratu uvažovala byla by to jen a jen její věc-jsou lidi,kteří si tři děti prostě dovolit nemůžou-bydlení,finance,zdraví a já nevím co,nevidím důvod,proč by o tom někdo nemohl uvažovat :?

In reply to by lucininenka

Aha, další sobec ... Nezlob se na mě, ale takové věci se mají řešit doma v kruhu rodinném, a nevěřím, že ji rodina nepodpoří. Ale kdo bere ohled na ty snažilky? Ony snad mohou za to, že nemohou otěhotnět? A ke všemu si ještě přečtou, že jiná "maminka" zvažuje potrat. A tvůj názor, že mamince je prd do toho, jestli někdo může nebo nemůže otěhotnět, jen vypovídá o tom, že zdravím dalšího sobce a tím myslím tebe ...

In reply to by Hraběnka

a ohledy vůči snažilkám, aby se případné rozhodnutí, co dál probíralo doma a ne na mateřském serveru na internetu...
Tobě přijde normální, že tu lidé na veřejnosti / netu vypisují, kdy a jak "sexíkovali", probíralo se tady, kdo si kdy jak měří bazální teplotu, kdy má plodné dny, dokonce jsou veřejně přístupné menstruační kalendáře?! Tohle ti od "snažilek" (mimochodem fakt stupidní slovo - stejně jako to sexíkování, těhulkování, mazlinkování a ostatní slovní spatlaniny) bezohledné a morálně přípustné přijde?

A ne, ty lidi nehodnotím - je to jejich věc, co o sobě do světa vypustí... Od tebe je však opravdu bezohlednost a sobectví kárat tady holku, která má aktuálně svých problémů dost.

Smiř se s realitou... každý máme své problémy a každý se s tím srovnává nějakým způsobem.

In reply to by Hraběnka

panebože,vždy´t je to blbost :00: :00: každý má své problémy,někdo otěhotnět nemůže,jiný třeba nemá peníze na třetí dítě... a to,že sem někdo napíše,že uvažoval o potratu (navíc to teda maminka ani nepsala :00: :00: myslím,že to tam dopsala jako kdyby jí to někdo chtěl radit) není fakt nic,oc by mě pobouřilo i kdybych se o dítě snaýžila x let :00: prostě to tak někdo má,myslím,že jsou horší "rozmary",kvůli kterým jde ženská na potrat... mě přijde třeba sobecké to,odsoudit někoho,že by jen uvažoval o potratu,když vůbec neznáš situaci :00: holt se na to každá díváme jinak }:)

In reply to by Hraběnka

A možná by sem taky holky neměly psát, že našly na testu dvě čárky, aby to náhodou Tvé kamarádky nerozrušilo,ne? Promiň, ale tady, aby se vážně člověk bál něco napsat :n: Je sice smutné, že někdo nemůže i přes veškerou snahu otěhotnět, ale proč by se kvůli tomu tady měli "cenzurovat" obsahy příspěvků :? A tazalce bych vzkázala, že to určitě zvládne ;) :a:

In reply to by zzuzana

Tak to už fakt přeháníš ... Potrat je přece něco úplně jiného! Když někdo najde na těhu testu dvě čárky, tak i snažilky z toho mají radost, tak z nich nedělej chudinky. To už fakt přeháníš. Je to můj názor a nezměním názor na to, že by člověk neměl myslet pouze na sebe, ale měl by brát ohled i na druhé. Nic ho to nestojí. A víc k tomu již vážně nemám co dodat.

In reply to by Hraběnka

JÁ to přeháním?????????????Aha, tak to jo. Ale za to Tvoje reakce a kárání tazatelky za to, že si dovolila zmínit slovo potrat, to je naprosto normální a nepřehnaná reakce. K tomu už nemám co dodat zase já :n: Mimochodem, chudinky na zhroucení děláš ze svých kamarádek ty...

In reply to by zzuzana

Děvče, já zde píšu pouze za sebe, takže se kroť a nezraňuj ostatní ještě víc. Kárání? Já jí vyslovila podporu, která evidentně uniká rovněž tobě a jediné, co jsem vytkla, bylo to, že by mohla brát ohled i na ostatní. A i kdybych nebyla ovlivněná snažilkami a žádnou neznala. Tak i mě se to dotýká. Jsem totiž maminka a lidi, kteří ubližují svým dětem anebo s dětmi, které nejsou postižené, jdou jen kvůli svému pohodlí na potrat, tak je prostě za to odsuzuji a nestydím se za to. Vždy jednám narovinu. Tak mě za můj názor třeba ukamenuj :s: Sbohem ...

In reply to by Hraběnka

Koho jsem prosím Tebe ranila? Já tu komentuji jen Tebe, děvče :) To o tom, že by sem neměly holky dávat fotky čárek, byla samozřejmě jen nadsázka, vyprovokovaná Tvou naprosto přehnanou reakcí na toto, jestli si to nepochopila. A dokonce začínám mít i takové podezření, že žádné dvě kamarádky, které Ti okamžitě psaly, že se tady někdo zmínil o potratu, neexistují...Nesouhlasíš s potratama? V pořádku, to Ti neberu, ale v téhle diskuzi se na to nikdo neptal :n: PÁÁÁ

In reply to by veunkaxx

Možná tě to překvapí, ale umím číst i psát :) Obě moc dobře víme, proč se tam zmínka vůbec objevila. A nezlob se na mě, ale tím spíš, že to nelze, bys to s ohledem na snažilky nemusela vůbec zmiňovat. Já sama jsem podruhé těhotná a dost mě mrzí za mé kamarádky snažilky, že bohužel většina lidí krapet zapomíná myslet i na druhé ...

In reply to by veunkaxx

Já ti přece v psaní nebráním. A já tě kritizuji? Jen jsem tě prosila, abys brala ohled i na ostatní a ne jen na sebe. A má slova: "Těš se a raduj se, že máš to štěstí, budeš mít dalšího prcka. Zvládly to jiné maminky, tak proč bys to nezvládla ty?" sice byly slova podpory, ale vzhledem k tomu, že sis z mé zprávy vzala vztahovačně jen to, co se ti hodilo, tak to opravdu není můj problém. A slova díků za mou podporu opravdu nečekám. Z tvých příspěvků je mi jasné čeho ses chytila a více se k tomu propůjčovat nebudu :)

In reply to by veunkaxx

Milá Veunkaxx, pokud nestojíš o komentáře, tak zde nepiš. Je to přece tak jednoduché. Nebo mi chceš tvrdit, že jsi zde napsala jen proto, že jsi nečekala žádnou odpověď? A to už je opravdu vše, co k tomu píšu. Měj se hezky, pa

In reply to by veunkaxx

Ale no tak! :-) Nereaguji většinou na takové komentáře, ale musím podpořit Veunkuxx.

Nikdo právo nikoho kritizovat. Pokud jsem to správně pochopila, tyto stránky nejsou vyhrazeny pouze pro snažilky. Dlouho jsem byla snažilka (to slovo nesnáším), přes pár problémů jsem nakonec otěhotněla a je tomu rok, co jsem musela jít na potrat v 15. tt. Teď jsem podruhé těhotná (10. tt) a nikde není psáno, jak to dopadne.

Jako snažilka i jako holka čerstvě po nuceném potratu jsem tu četla příběhy o dvou čárkách, o plánovaných potratech a o všem možném. A ano - vždy se mě to dotklo, jenže vím, že každý má problémy jinde a navíc pokud nechci, tak to nečtu. V nejhorších chvílích jsem sem nechodila vůbec.

Není možné kolem těch, kteří (v tomto případě "které") mají problém, věčně chodit po špičkách. Nepomůže to ve výsledku ani jim.

Na druhou stranu je třeba říct, že když sem píšeme, měly bychom takové reakce čekat a nebrat si je osobně :-) Sakra, to je román :s: Mějte se všichni moc hezky a dost nevraživosti :a:

Ahoj,mám dva kluky a holčičku,věk:nejstaršímu byli v loni v září 4,prostřednímu budou v květnu 3 a naší princezně bude za týden rok.Taky jsem plašila a bála se,ale čekala jsem to horší,kluci jsou jak dvojčata a malá už jim začíná zdatně sekundovat.Je pravda,že organizačně je to trochu náročnější a co se nemocí týče tak je to občas také na palici,ale zvládnout se to dá. :-)

A při kojení, když ještě nepřišla plně po porodu MS, jsou ty těhotenské testy jako př. mamatest průkazné?

Tyjo, teď to píšu jedné mamince, co asi taky, že si to nedovedu představit. Každopádně by se nedalo dělat nic jiného, než si na situaci zvyknout. Líbí se mi, jak mi v životě radí ženy, co mají děti daleko od sebe. Tohle je naprostej záhul a makačka mít děti blízko věkově.
Podle vlastních zkušeností ale potvrzuji známou pravdu, že děti jsou zázrak. Tak ať je všechno jak má a jste oba dva zdraví!
Jo a Azalii beru samozřejmě taky. Ale koncem platíčka vždycky zjistím, že tam ještě tak 5 prášků zbylo... Já si o to říkám..

ahoj,moc,moc gratuluji!!!!tři dětičky jsou přece krásné :one: :one: navíc budou perefektní kámnoši!!!Ano,určitě to bude zpočátku hodně náročné (zkus si domluvit nějakou pomoc),ale časem se to srovná,neboj ;) a po porodu pak nějakou spolehlivou antikoncepci ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka