Vyhřezlé plotýnky - jaký porod? císař nebo přirozený?

02.01.2014

Ahoj holky,
Mám dotaz na ty, které mají vyhřezlé ploténky v oblasti bederní páteře. Jak jste rodili? dali Vám na výběr?
Já to mám třeba vyhřezlé tak, že se to nedá napravit, mám páteř nenávratně poškozenou, nesmím spát na břichu, sedět se zkříženými nohami atd, atd.
Můj první porod byl děs běs, rodila jsem 16 hodin a pak jsem měla takové bolesti v páteři, že jsem nemohla ni mrkat, ani slézt z postele. Sestry u Apolináře se nademnou slitovali a dali mi hromadu prášku na doma.
Tak proto teď přemýšlím, jak to vlastne je a jak jste to měli vy.
Děkuji

Kliknutím vložíte smajlíky:

já rodila přirozeně, na výběr mi nedali. Nemocniční neurolog se na mě tvářil, jako že jsem kráva, když po něm chci vědět, jestli můžu rodit přirozeně nebo ne, že prý o tom musí rozhodnout gynekolog. Gynekoložka z toho byla vyřízená, protože v životě neviděla někoho v takovém stavu, v jakém jsem byla v půli těhotenství a fakt si na normální porod netroufala. Výhřez mi bohužel zjistili až během těhotenství, takže se nevědělo, které plotýnky a jak moc to jsou, a jestli vůbec to plotýnky jsou, až po porodu jsem se dostala na vyšetření, kde mi zjistili výhřez hned u čtyř plotýnek, ta nejhorší je 12mm, ty ostatní 8, 6 a 4mm. Chodila jsem v těhu na rehabilitaci, v polovině těhotenství jsem se ani nemohla postavit rovně, měsíc před termínem jsem byla celkem OK a neurolog z toho rehabilitačního centra mi doporučil přirozený porod, pokud nebudou gynekologické důvody pro císaře. Měla jsem už jeden přirozený porod za sebou, tenhle druhý byl nakonec v pohodě, trval cca 5 hodin, stejně jako první. Nejhorší pro mě byly ty tři dny v nemocnici, kdy jsem neměla nic jiného na práci než ležet v posteli, protože moje záda špatně nesou, když se nehýbou. Vůbec si nedovedu představit, jak bych to zvládla při nemožnosti cvičit kvůli jizvě po císaři.

Tak já mám výhřez L5 S1 4mm ale nemám to asi tak strašné jak ty,akorát jak my to vleze až do lýtka tak to se nemůžu udržet :( . I když jak mě to chytne tak mám problém vstanout z postele. Rodila jsem normální cestou,5hodin vyvolávaně a jak mi řekli že malý už musí jít nutně ven tak jsem nějakou bolest zad ani necítila. Ted snad půjdu opět rodit stejně a snad to bude ok, i když záda mě bolí už ted a to jsem v 17.týdnu. Tak hodně štěstí a snadný porod a přála bych rychlejší než těch 16hodin. :a:

tak ja mela vyhrezle plotynky v kvetnu, ale po op a rehabilitaci tuk tuk zadne bolesti. mela jsem 2 plotynky v prd... v bederni oblasti L5 a L6 a jdu rodit normalne, teda aspon doufam :///:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky