neposlechla jsem doktorku, příkrmy v 5.měs.ne

13.12.2013

maminky co říkáte na nový trend zavádět příkrmy v 5 měsících, já jsem doktorce odkývala, že je zavádím, ale řídím se po staru jako u mého prvorozeného syna a zavádím až po půl roce i vzhledem k tomu, že je malá o tři týdny dříve narozená. Přišlo mi absurdní dávat tak malému miminku v 5 měsících brambory a jiné. Doktorka ještě řekla abych mixovala pak do jídla i bezvaječné těstoviny tak 3 kousíčky a v průběhu 3 dvou týdnů zavedla i masíčko a pak v sedmi měsících již žloutek a jogurt. Příjde mi to nějaké uspěchané, zatím nyní střídám kojení + sunar :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

ježiš jakej trend, plný kojení má bejt do konce 6.měsíce a hotovo.nejde o trendy,ale o schopnost trávení.to je jako kdybych řekla umí dejchat,tak se jdeme potápět

Udělala jsem to samé. Před 4 roky mi Dr. říkala, že když kojim stačí po 6 měsíci. Teď u synka mi začala vrtat díru do hlavy, že už od 4 měsíců. Tak jsem jí to odkývala. Když jsem u ní byla na kontrole tak se mě ptala co, už papká tak jsem jí něco navykládala a ona byla spokojená a já taky, že mi nedává ty svoje rozumy :D :one:

No ony jsou opravdu nové studie, že to takhle míň zatíží ve smyslu vzniku alergií, celiakie atd...ale vychází se z předpokladu, že většina maminek kojí do 6 měsíce - tudíž se zavedou příkrmy, když je dětská imunita ještě "opačovaná" mateřským mlékem....sama jsem na to šla ale velmi pomalu a lepek zaváděla až po roce. Myslím, že doktorce nemusíš lhát ;) , měla by v tomto vysvětlit své důvody, ale respektovat tvůj názor. I lékaři jsou lidi :a:

synek se narodil v době, kdy doktoři měli za standard zahájit přikrmování v 6 měsících, dcerka je o dva roky mladší a jejich společná doktorka se tvářila celkem překvapeně, když jsem jí nehodlala přikrmovat ve 4 měsících, ale nijak zvlášť mi to nevymlouvala. Synek byl odjakživa jedlík, tak jsem si myslela, že když to s dcerkou budu dělat stejně, dostaví se stejný úspěch. Houbelec. Ona by bývala mohla být plně kojená do 13 měsíců a vůbec by jí to nevadilo :s:

In reply to by ha.nka

je to paradox a smutný, protože v některých článcích se dočtete, že brzké zavádění příkrmů vede k pozdější možné alergii a zbytečnému zatěžování orgánů malého miminka a druzí zase tvrdí, že naopak dřívější zavedení příkrmů lepku, masa apod. vede a předcházení k pozdější celikálii apod. Fakt nevim, kde to zase vyzkoumali, asi zase amíci pravděpodobně. Když jsem se zeptala doktorky proč najednou taková změna, tak řekla jen no jsou nové studie a tečka. :00:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka