První kaše ukončený 3 měsíc?

07.12.2013

Je tu nějaká maminka která dala první kaši dříve jak v ukončeném 4 měsíci?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Díky za info holky, každá jste to udělaly podle sebe takže já se taky tak zařídím... ještě počkám cca 2 týdny ale přesně na den si myslím nemá cenu čekat... uvidím... každopádně jestli bude jako starší syn, stejně si jak kaši tak mrkvičku budu moct strčit víte kam :-)

Ahoj, taky si myslím, že noční kojení moc s hladem nesouvisí, jako spíše s potřebou se znovu uspat ... Taky bych nesouhlasila s příkrmem takto brzy. Já jsem u obou kluků dávala až během 6. měsíce a to byl první v té době už nekojený a druhého jsem dokrmovala hadičkou přes prso (něco jako suplementor), protože z lahve nechtěl. Začínali jsme u druhého kaší Sinlac a jemu tedy vůbec nesedla, dost po ní ublinkával (paradoxně, protože stejně jako Nutriton obsahuje svatojánský chléb, takže by měla spíš ublinkávání bránit).
Ještě dodám, že pokud si myslíš, že málo pije, tak bys stejně měla dodávat s příkrmem i další tekutiny (převařenou vodu např.), takže pokud nemáš vyřešené toto, tak kaše Ti to nevyřeší.
300g/měs není žádná hitparáda, ale ani tragédie. Podívej se kolik má načůraných plínek za den, měla by jich mít tak 6-8 a přibližně dávkou 50ml ...

Kdysi jsem kaši klukovi dala od 4. měsíce, od 6. už se v noci na kojo nebudil, možná jen brzo ráno, nepamatuju. Ale i když si myslím, že tabulky nejsou svaté a chápu proč chceš začít dřív, tak zrovna tak by se to dalo ještě pár týdnů vydržet, ne? Jednou jsem mluvila s matkou, která se vysloveně chlubila tím, že od 4. měsíce mixuje děcku to co oni doma jí, svíčkovou a tak...no, její věc, netýká se mě to, ale neudělala bych to jako ona.

In reply to by valkíra

No to je síla.... dát dítěti kašičku nebo jiný příkrm, kde je uvedeno od ukončeného 4.měsíce je v pohodě, ale svíčkovou??? To máš pravdu, taky bych toto nikdy neudělala. Naše sousedka do pětiměsíčního dítěte cpala segedín s knedlíkem...nerozmixovaný a měla děsnou radost jak to malému chutná a jak hltal kousky knedlíku, které polykal jako husa šišky.... pak celý zbytek dne proplakal, jak ho bolelo bříško. Nakonec jsem ji slyšela, jak říká své sestře, že malý miluje bramboráky :? :O

NE a zásadně ne!!kaše je špatně stravitelná a prcek na to ještě nemá uzpůsobené trávení :( Proč chceš dávat dříve?

Já jsem malému začala dávat příkrmy od 4. měsíce. Začala jsem na oběd mrkvičku, to snědl pár lžiček a dopucnul se mlíčkem a potom na večeři rýžovou kašičku do lahve :) :a:

Zdravím já dávala malému kaši od tří měsíců a jednoho týdne, dělala jsem jí tekutou do láhve.

to nevím která by to udělala. trávení na to není ještě přizpůsobené... všude se přece píše nejdříve v 17 týdnech

In reply to by jana03

Ježíš ono je na světě věcí který se mají dělat tak a tak a stejně si to snad každý udělá podle svého svědomí a vědomí ne :-D já třeba to malemu dávala dříve protože nepřibíraly takže třeba proto to dělají taky ostatní takto a ne podle tabulek

In reply to by luciekres

Tak pokud se doporučuje začínat s příkrmama až od ukončeného 4.měsíce, tak zrovna v tomhle směru bych si asi nedělala zrovna to co se hodí mě a snažila bych se dodržovat tyhle doporučení. Z nějakého důvodu to tak je, tak proč bych riskovala připadné problémy miminka. Pokud má mimčo hlad, tak před 4.měs. by se to snad mělo řešit UM ne?! Ani by mě nenapadlo dát kaši. Nechledě na to, že kojené by mělo začít s příkrmama až po 6.měsíci. A pokud pije často a jsou jí 3 měsíce, tak to bude pravděpodobně spurt, který po pár dnech přejde a nemusí se řešit žádnýma dokrmama.

In reply to by Iveta1986

Říkám každý si to delejte podle sebe já radci než cpát hned um dala prostě dřív kaši a co jako žádné zdravotní následky to na malým nezanechalo :-D jelikož dat jednou dítěti um to je nejlepší cesta k tomu skončit úplně s kojením tak nač to zbytečně pokoušet když to jde i takhle...

In reply to by luciekres

no a stejně tak si myslím,že těch 14 dní taky už přežije bez přibírání a kdyžř bude hladové,tak si UM vezme... tys dávala dřív,ale taky má malej pěkně hnusný atopák,nemyslela jsi třeba na to.že by to s tím mohlo mít souvislost?Nemyslím tím třeba výskyt,ale zhoršení?Proč to riskovat,když to není nutné?prostě je dáno-a už kolik lett pokuď vím,že se začíná s příkrmem od uk. 4. měsíce,chápu,že nepřibírání je stresující (taky jsem si tím prošla u staršího),ale zase pak řešit zácpy,bolení bříška,alergie,co se může vyskytnout taky není zrovna nic extra :(

In reply to by lucininenka

Tak jako bolení břicha rozhodně řešit nemusíme ne každé dítě má po kaši břichabol takže nevidím důvod proč nedat klidně o pár dní dřív,ono se to nezblazní.,ale jak říkám každý ať si dělá podle svýho já jen říkám že já bych klidně dala,někdo zase nedává to je vaše věc a moje věc.je jen na mamince. Jak si to ona udělá nakonec chtěla vědět názory tak je ví a může podle toho konat :-)

In reply to by luciekres

Malé jsou 3 měsíce a dva dny. Kaši už mám doma ale chci ještě 14 dní počkat aby jí bylo 3 a půl měsíce... Tak proto mě zajímá jestli to někdo udělal podobně :-) Malá je přes den strašně často u prsa, u nás tři ho´dky nehrozí ani náhodou, jsem ráda když je to po 1 a 1/2 hoďce a v noci se taky budí strašně často tak jsem právě chtěla zkusit kaši... abych zjistila jestli je hladová... za měsíc teď nabrala 300g což teda na to jak často je u prsa se mě zdá docela málo... Koupila jsem i Sunar, abych jí před spaním dokrmila ale bohužel odmítá flašku :-D

In reply to by Kotrmelinka

případě bych udělala jediné a to je to, že bych si pozvala LP a nechala si zkontrolovat, jestli pije efektivně a dostatečně, když je tak často u prsu. TAky tam může probíhat rychlejší růst a v tom případě kaše nepomůže, ale naopak, chce to jen zvýšit laktaci. Tzn. kojení dle jejího přání, nedávat dudlík ani lahev, nošení miminka, spaní s miminkem, kojení kůže na kůži. Rozhodně kaši nedoporučuji. Je to hloupost dávat takto brzy a zatěžovat organismus.

In reply to by Kotrmelinka

no tak v tom případě dej bu´d dokrm UM-ona si vezme,když bude hladová a nebo jí to holt dáš lžičkou (což bys taky kaši dávala) a nebo jí koj,jak si řekne a zkus navýšit laktaci... rozhodně bych nedávala dokrm kaší před čtvrtým měsícem,těch 14 dní už bys taky navíc asi dala,ne ;)

In reply to by Kotrmelinka

Pokud přibíra málo tak já bych dala už klidně teď kaši ale jediné sinlac.,žádnou jinou,touhle nic nezkazís a malý mi pak už konečně začal přibírat po té kaši.kojení se neupravilo,to jsem pořád kojila a kojim doteď stejně taky co 1,5-2h jak ve dne tak v noci a má malý 7 měsíců,ale díky tomu prostě zase dobře přibíra.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka