rýma u 6ti týdenního miminka

06.12.2013

Ahoj holky, malej má 6týdnů a dostal od dcery rýmu. Jak často mu můžu odsávat nosík odsávačkou na vysavač? Četla jsem, že to může dráždit sliznici a zhoršit se to. Nemáte někdo s tímto zkušenosti? Nosík mu vyplachuju libenarem a dávám mu i kapičky nasivin pro novorozence a kojence. Máme na ty nemoci smůlu :r:

Tak náš malej dostal rýmu hned v porodnici. Odsávala jsem obyčejnou odsávačkou podle potřeby, kapala do nosu a namáčela do vody nebesa nad postýlkou aby měl vlhko a pomáhalo to.

My byli velice spokojeni s elektrickou odsávačkou. Stačí se jí jen naučit používat. Je pořád při ruce jak kapesník. Vysavač člověk venku nezapne, ale tu elektrickou odsávačku jsem měla pořád v kabelce a odsávala. Ani nedělá hluk v noci a nebudí mimi. Můžu jen doporučit :one: . Ale pozor, je lepší investovat do dražšší cca kolem 1.000,-. Tam se zásobníček vyplachuje a jsou tam i 3 různé nádstavce. Pro mimi na různé druhy rýmy. Určitě nekupovat balonkovou.

My měli rýmu taky docela brzy.
Odsávej podle potřeby, ale musíš být šetrná a jemná. Odsávej pouze, pokud je to nutné. Pokud prckovi rýma teče ven, tak někdy je lepší to jen otřít kapesníkem.
Doporučuji Vincentku pro děti - ta se nám osvědčila a používám ji denně - hezky mu to ten nos zvhlčí a je to dobrá prevence.
Jinak já většinou odsávám ráno a večer. Přes den se snažím bez odsávání, pokud to jde. Jinak samozřejmě počet odsávání za den neřeším. ;-)
Zároveň dej zvýšenou polohu a hodně větrej. Ale to jistě znáš. ;-)
Ať je prcek brzy fit. ;-)

já tu někde četla že pomáhá cibule a fakt.malá měla ve 2 měsících taky rýmu, nakrájela jsem cibuli a dala vedle postýlky, smrad po celém bytě ale krásně se jí uvolnil nosíček a mohla dýchat, tak zkus :-)

mala mela ve 3tydnech rymu taky od starsi holky a doktorka rekla odsavat,odsavat a odsavat nejlepe odsavackou na vysavac at to nestece dolu a nesedne na prudusky.zvlhcovat vzduch-dat na postylku vlhkou plenu nebo jsem uvarila hermanek suseny/ne v pytliku/ a dala male pod postylku a jak dychala ten vlhky teply vzduch tak se ji ta tyma pekne spustila.

odsávat co nejčastěji,tím,že se rodiče bojí odsávačky na vysavač končí většina malých dětí v nemocnici-mi bylo řečeno právě tam. A určitě navštívit doktorku,aby si vás aspoň poslechla a nebylo to nic horšího

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka