Plánování se šéfem, co když se v lednu transfer zadaří ........

05.12.2013

tak jsem teď byla u předsedy (můj šéf) a řešili jsme to naše úmělko, teda spíše co dál, když se v lednu zadaří....
Jako první varianta mi chtěl ukončit smlouvu,aby nemuseli platit, ale pak nakonec,že teda neukončí a ptal se jak dlouho budu chtít být na mateřské, tak jsem řekla,že toto jsem neprobírali, že už nám to tolikrát nevyšlo, že je lepší neplánovat dopředu.
Pak chtěl, aby jsem vedla kancelář dál s tím, že tu může sedět moje ségra, (nemůže má mooooc práce a s 2 dětma si nemůže dovolit sedět 8 hodin v kanclu mimo své bydliště) a pak řekl, že stejnak se jedná tak o půl roku, že počítá s tím, že budu na mateřské půl roku, že se dá přivydělávat při mateřské......
To se sice dá, ale přece pokud se zadaří nebudu bez svého miminka 8 hodin nebo mám být v kanclu snad s miminkem 8 hodin?
Já chci chodit s mimčem na procházky, výlety atd a né s ním sedět v kanclu. No toto bude ještě oříšek.

Přece pokud se nám konečně po 4 letech zadaří,tak budu chtít být s malým uzlíčkem doma a užívat si ho a né být někde v práci. Hlavně zezačátku, aby mi kvůli práci neuteklo to nejhezčí s malým miminkem (jak roste).
Jsem debil, nebo mě někdo chápe????

Já nevím, já bych to být tebou v práci vůbec neříkala. Ale když už se stalo...stalo se.
Tvůj šéf si to představuje asi jako hurvajs válku...že budeš doma jen půl roku? A co miminko? Kdo se o něho bude starat? Nebo ti dá home-office? To ale znamená, že nebudeš sedět 8 hodin denně přece u počítače. Budeš chtít chodit na prochajdy, atd.. Budeš mít povinnosti doma-vaření, úklid, praní, žehlení. Pokud si tedy na to někoho neobjednáš. Možná bys mohla pracovat pár dnů v týdnu a zbytek mít dítě u tchýně nebo mamky, ale co kojení? Opět problém.
Já bych být tebou taky na oko vše odsouhlasila, a pak bych mu zpětně řekla, že jsem si to představovala nějak a vše je pak jinak. Jednou jsem to tak taky udělala ohledně vycestování do zahranicí a povolení pobytu-šéf se pak ohradi-vždyť jsme vám dali volno, ale já jsem už byla rozhodnutá, že tam víc nebudu-měsíc, a pryč. Holt ustoupit musel. Nikdo tě nedonutí nastoupit zpět. Být tebou bych ani neočekávala, že by mi takový šéf držel místo, spíše bych byla ráda, pokud bych vůbec dostala mateřskou a dobrý rodičovs. příspěvek.

In reply to by Keltka

Jojo má to jak hurvínek válku, já pracuji v lékařství a šéf je lékař, takže to utajit ani nešlo....já mám ze zákona daný kdy mám mít úřední hodiny a tím pádem se nedá být v práci jen tak kdy se mi zachce,ale musí se být v tom kanclu pořád :-(
teď mi řekl, že třeba jen týden po porodu doma a pak již nastoupit, tak jsem docela vyvalila oči, protože jelikož se to podaří, tak se těším na výlety přes den s jinými maminkami atd. a né být jen uvázaná v práci. Nežiji pro práci,ale přece pro to mimi. čekám na něj již přes 4 roky a budu si ho chtít užít se vším všudy.
No já doufám, že seženu nějakou dobrou kamarádku, která umí účto, aby mohla nastoupit místo mě. Já jsem jediná v kanclu a mám pod sebou 464 lidí, takže když dám neschopenku,tak to vše stejnak budu muset dělat než se někdo najde, nejraději bych chtěla někoho na zástup na mateřskou protože je to fakt super flek, ale když bude štěstí,tak za 3 roky by byl další prcek...no uvidíme. Jak se říká nějak to dopadne......

Já bych mu všechno odsouhlasila a pak se zařídila podle svých pocitů. Rozhodně nejlepší naoko se "podvolit", aby tě nedej bože ještě vyhodil, to by byla dobrá sviňárna.

já myslím, že si to šéfovi řekla pěkně. Jestli on má pocit, že se po půl roce vrátíš, aniž bys mu to takhle slíbila, tak je to "jeho problém". Je vidět, že je to chlap. Málokterá ženská, když se zadaří po tak dlouhém snažení, spěchá do práce hned po mateřské. Já teda po dohodě s šéfovou rodičovskou dovolenou v práci nečerpám a chodím na zkrácený úvazek. Práce z domu se u nás oficiálně nepovoluje, ale tak nějak mezi řádky se počítá s tím, že když je potřeba, pak si svoje věci doma dodělám, ale nemám to placené. Děti s sebou do práce vzít nemůžu. Ani si nedovedu představit, že by to fungovalo, ještě tak možná s tím půlročním miminem, které ti nic nesebere a nikam neodejde, ale jak poroste, stejně bys musela pořešit, aby ti prcka někdo pohlídal, zatímco budeš v práci. A já teda naprosto chápu, že si nepořizuješ dítě proto, aby si s ním vlastně vůbec nebyla.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jak jsem psala pracuji v lékařství,tak ví hned všichni vše. No a jelikož jsem JEDINÁ v kanclu a nikdo jiný to neumí, není kdo by mě zastoupil. vše je jen na mně

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no to se právě bojím,že se pak nebudu mít kam vrátit :-(
toto je vysněná práce a nerada bych o ní přišla,ale budu se snažit udělat vše proto, aby byly spokojené obě dvě strany, jen zatím nevím jak :00:

sorry, ale to je nějakej týpek co žije jen svým podnikem ne? Bez trošky sociálního cítění. No nevím, asi nebyl úplně dobrej nápad to s ním probírat, bylo by lepší ho pak rovnou postavit před hotovou věc.. Vůbec to s ním teď neřeš, když se zadaří, tak pak oznámíš, že jdeš na tříletou mateřskou a on už s tím nebude moct dělat a nezbyde mu než čekat. Když do tho teď budeš šťourat, ještě by ti fakt mohl ukončit smlouvu, což by teda bylo dost podrazácký, ale když je schopnej s tebou takhle jednat, tak bych se ničemu nedivila..

ahoj, to se takto vůbec nedá plánovat, co bude, kdyby. Já bych prostě chtěla, aby se mnou šef počítal. Před pěti lety se mi narodil syn, před ním jsem ale 2x potratila. bylo to dost těžké období, ale v práci jsem to pak už brala tak, že nám dítě není přáno. věnovala jsem se práci a studentům a možná mi to jen prospělo. třetí těhu dopadlo dobře, já nastoupila na neschopenku a jěště během neschopenky jsem dokončovala se svou studentkou diplomovou práci. Ono to bylo pro mě mnohem lepší, než když bych si podobnou práci nenaložila a zaměřila se jen na to, že bude dítě. s dítětem jsem byla doma tři roky, o tom jsem vůbec nepřemýšlela, že bych byla bez něj, ale s tím jsem také přišla o svou kariéru. Nelituju !!!

rodina je vždycky na prvním místě, pokud se to jen trošku dá, věnovala bych se mimču. Já myslím, že když nabídne tvoje pracovní místo po dobu mateřské, tak určitě někoho najde a nebude se to muset řešit takhle podivně přes tvou sestru.
To jak s tebou šéf jedná, mi připomíná mého minulého šéfa, taky se mi snažil organizovat život i ve volném čase, nebylo to příjemné.
Hezký den a ať to klapne.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky