řídká stolice

30.11.2013

Ahoj holky. Tak se opět obracím na vás s prosbou o radu. Malý bude mít 6týdnů. Kojím, ale musím i dokrmovet. Je strašný hladovec a nestačí mu mé mlíčko, i když kojím z obou prsů :( . Dokrmuju ho mlékem Hipp bio combiotik. No a malý stále několikrát denně kaká. Ne že by měl plnou plínu. Spíše kaká po troškách, zato častěji. Jenže on když zabere, tak je to zvuk jako u průjmu. Ta stolička je vodnatá (vodu vsákne bez problému plína) a zbytek je jako žlutá míchaná vajíčka. Takové malinké hrudky. Je to normální? Dcera byla na Nutrilonu a měla spíše zácpy. Takže tohle je pro mě novinka...

to je uplně normální :) dcera měla míchaná vajíčka už v porodnici :) může kakat až 8krát za den. taky jsem se divila když byla dcera malá že pořád kaká ale doktorka mi řekla tohle :) a prý je to dobře když kaká hodně :) má dost mlíčka :)

normální stolička - tzv. míchaná vajíčka. Jinak doporučuji, aby si se plně rozkojila, dávat příkrm alternativně a co nejčastěji kojit, z obou prsou, po kojení ještě stimulovat odstříkáním. Kojit kůže na kůži, spát s miminkem a nosit ho u sebe. Kojit klidně co hodinu, aby se ti rozjela laktace. Doporučuji návštěvu laktační poradkyně, aby se podívala na techniku a jeslti miminko pije efektivně, případně upravila, pomohla ti s dokrmem - který bych dávala sondičkou po prsu, případně lžičkou. Je možné se rozkojit plně a dokrm vůbec nepoužívat :)

In reply to by Pechy

Ahojky, děkuju za rady. Já už jsem i několikrát psala Kytiii. Malého jsem zkoušela budit co 2hodiny a kojit ho, ale nemá to smysl. Je hodně spavý. To mi dělal už v porodnici. Tam jsme ho se sestrama budily dloubáním, svléknutím i mokrým perlánkem. Prostě to s ním nehnulo a je takový doteď. Saje, saje, usne a to co vytáhnul, to mu uteče koutkem pusinky ven.
Takže ho nakojím, dokrmím (někdy ani nemusím - hlavně po ránu mu stačí jen moje mléko). No a když spí, tak odsávám odsávačkou od Medely. Takže dokrmuju mým mlékem a když nestačí tak mlékem značky Hipp.
Naštěstí mi neodmítá prso. Doktorka mě včera na 6ti týdenní prohlídce chválila, že to nevzdávám. Prý hodně maminek když dokrmuje kojení úplně vzdá.
No a malý roste jako z vody. Má 56cm a 4960g :s: :s: . Ale není vyloženě cvalda

Já to teda měla u synka to samé. Časem se to zlepší. Ze začátku kakal až 5x denně a dost často se stalo, že to bylo i mimo plenu. To jsem se ho snažila hned přebalit i tak to vylezlo nohavicí a na zádíčkách.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka