Práce po rodičovské:(

09.11.2013

Ahoj holky,
taky to některá řešíte, nebo jste řešily, je to furt to samý, ale poslední dobou mi to nedá spát:-/
Mám poslední necelý rok do konce rodičovské a doma 2 děti ( 4 roky a 1,5), který jsou neustále nemocné! :00: :? Jak si mám asi takhle najít práci?? Už takhle to bude těžký a ještě k tomu ty děti, se kterýma budu určitě muset zůstávat často doma. Mám tchýni na občasné hlídání, ale max. tak 2dny v týdnu, nechci jí úplně vyřídit, není nejmladší...
Vystudovala jsem zdrávku, jsem všobecná sestra bez praxe, mám praxi 5 let v personalistice a baví mě grafika. Vůbec nevím jakým se mám vydat směrem :00: Nejprv jsem myslela, že půjdu tam, kde by mohli nabídnout nejvíc, ale ted spíš myslím na to, kde by byli shovívavější a tolerovali moje absence:( Starší byla od září ve školce asi 3 týdny, takže vyhlídky jsem jasný...
Nemáte někdo nápad, zkušenosti nebo rady? :00:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Je to hrůza měla jsem to jako kostlivce ve skříni celou mateřskou , nyní mám do konce rodičáku 3 měsíce, nastoupila jsem do špitálu a můžu ti říct že je to šílené, nejde to pořádně zkloubit a lepím to po známých jak se dá. Chtěla jsem si dokázat že to zvládnu ale nejde to , uvidím až mi zkončí rodičák , třeba to bude lepší , nastoupila jsem v době kdy jsem sama onemocněla , potom jedno dítě včera druhé , chlap si OČR vzít nemůže jsem stále na rodičáku , tak že mazec.Mám i dvanáctky , dojíždím 30 km do práce , plat nic moc - tak že má budoucnost :n: , mám chuť ze zdravotnictvím praštit a dělat třeba jen uklízečku , blýže, z lepší prac. dobou.

mám 2děti 3 roky a 4,5 roku staré
jsem bakalář ekonomie, ale taky mám praxi 5 let v personalistice, Nejdřív jsem hledala job v tomto oboru, ale pak jsem si uvědomila že jsem dřív v práci bývala kolikrát i 14h před audity a kontrolami a že bych viděla děti vlastně jen o víkendu. Tak jsem se na to vykašlala a dělám za minimálku v mateřském centru, kde jsem poslední 4 roky dělala dobrovolnicky. Jsem tam jen max 5h denně, většinu práce, můžu dělat doma na svém pc, nebo tam jít tu administrativu dělat odpoledne, když je chlap doma. Mám to jen dobu určtiou na 1 rok, protože to je neziskovka a ta práce je jako veřejně prospěšná práce, celou mzdu organizaci proplatí úřad práce.
Budování kariéry a uspokojování vlastních ambic jsem odložila na neurčito. Minimálně o ten 1 rok, který je z pohledu nemocnosti dětí po nástupu jdo školky určitě nejhorší.
Jsou ještě malé a taky furt nemocné, od září byli ve školce oba najednou max 15 dní.

Taky mě to straší. Já mám zatím doma tchýni bez práce. Byla jsem teď dva měsíce zaměstnaná (dohromady 3, ale první měsíc jsem se zaučovala - zadarmo samozřejmě...). Byl tam tak děsný kolektiv, že jsem to položila. Taky to bylo hodně časově náročné. Teď jsem jí dávala svůj rodičák, tak jsme měly obě příjem a dobrý. Ale, až si tchýně práci najde... S tou nemocností to je u nás taky veselé! Malý mívá záněty průdušek. Starší kvůli tomu teď skoro nechodí do školky! Zatím měli jen rýmu za poslední 3 týdny a kupodivu to nesetoupilo na průdušky...Děsím se, co bude. Chtěla bych práci, kde bude samo dost peněz a zároveň dobrá pracovní doba. Mou starou práci budou rušit a taky to bylo placeno na prd. Rýsuje se mi zase práce učitelky v MŠ, ale popravdě si nejsem jistá, jestli to dám - jsem pošuk a pořád vymýšlím něco nového, takže v osm zasednu a dělám do dvanácti přípravy. Pak už nemám energii na svoje děti! Raději bych šla do kanclu, zavřela dveře a měla klid!

Uvažuji podobně. Ale děti mám 3, nejstarší je ve školce, pořád nemocná a potom všichni. Já mám praxi asi 10 let a nějaké školy po zdravce a praxi v příbuzném oboru. Ale doma nechci zůstat a ani práce z domu mě vůbec neláká. Mám ještě nějaký čas doma, ale pak? Děcka jsou pořád nemocné, naštěstí nic vážného, ale skoro pořád se soplem. Už jsem se ptala i po paní na hlídání, ale vůbec se to finančně nevyplatí. Teď přibylo třetí a poslední , tak se to řešení trochu odsunulo, ale co pak fakt nevím. Já bych se teda nezaměstnala. Vím, když jsem přijímala nějaké lidi tak mi bylo docela jedno jejich rodinné rozpoložení. Šlo o to, aby ty ženské byly dobré pracovnice, zapadly mezi ostatní, nechyběly a občas mohly vzít službu navíc a jejich nějaké soukromí mi bylo jedno. Já budu potom zvažovat paní na hlídání a děti s kašlem, rýmou dávat k placené a spolehlivé paní. S teplotou budu brát paragraf a budu se co nejvíce snažit zapojit chlapa. A uvažovala jsem o 3 směnném provozu, tam to vychází třeba na 12 o víkendu a pak není tolik směn přes týden. A když pak budu mít odpolední a noční může pohlídat chlap, nebo rodiče. Navíc 3 směnný nemá 40 hodin, ale méně a dělají se 12 tak nevychází tolik směn do měsíce. Pak se podívám po něčem pořádném, až děti odrostou ze školky. Jenom jestli mě někde vezmou. Paradoxně je i problém v tom, že mám víc škol.

Ahoj, mě už jde z toho taky hlava kolem. :00: A to mám teprve 3měsíčního prcka. Ale vím jak to bylo u prvního syna, takže si nedělám iluze, že pak to bude jiné. Kamkoliv jsem se hlásila do práce a řekla jsem, že mám malé dítě ve školce, tak se semnou ani nebavili. Prostě nemají zájem o mladé matky :? Vůbec nevím jak to s náma bude, protože manžel nemůže táhnout celou rodinu :r: . Je to fakt hrůza.

In reply to by Vanda.D

Holky už před těhotenstvim (ted jsem v 27tt) jsem se zaměřila na MLM. Pro hodně lidi je to nepředstavitelny a největši strašak, jen že pravda je jinde. Dřiv než začnete dělat zavěry, nastudujte si MLM a podle toho se pak rozhodněte. Pak už pracujete, kdy chcete, s kym chcete a jste bez šefa.

In reply to by blumchen

Určitě maš v okoli někoho, kdo dlouha leta děla ORIFLAME, LR, HERBALIFE, AMWAY, DEDRA, FM Group, Mary Kay.... To vše jsou MLM firmy, je jich tisice. Poptej se. Ale pozor! Ptej se jen lidi, ktere se tim už živi. Na netu taky najdeš spoustu info, ale spiše negativni. Už takovy česky narod je. :-)

In reply to by Tomiska7

no právě, to jsou čecháčci :D pokud se jim během dvou měsíců nepodaří proniknout na "špičku," tak tvrdí, jaký je to podvod a že to nefunguje. Na všem se musí pracovat, pomalu si udělat svojí "klientelu" a i ty se musíš dál zdokonalovat, lidé si k tobě najdou důvěru a je to. Ale nejde to během dvou měsíců. Jde o to vytrvat, ale funguje to. :a: Já dělám LR a všechny výrobky testuju nejdřív na sobě a ona je to reklama sama o sobě. Mají i super přípravky na hubnutí. vše s certifikátem, testované. Zhubla jsem a to se to teď prodává samo :///: :s:

In reply to by blumchen

Avon opravdu neni MLM. Je to klasicky katalogovy prodej. Avon od klasickeho mlm se liši tim, že prodejci jsou placeny od toho co prodaji. Když neprodaš Ty, nemaš nic. MLM je sitovy marketing, tzn, ma svuj kompenzačni plan a od toho se odvijeji platby prodejcum. Jsi placena jak za vlastni prodej, tak za prodej tymu. Ze začatku prodavaš a buduješ tym, pak už jen vedeš tym a tim vydělavaš. Pokud jsi v MLM, je jedno jakym a za 3-5 let nevydělavaš, jsi na špatnem mistě. NIKDY!!! nečekejte vysoky zisk hned!!! Je to dlouholeta prace, když se povede tak i z dlouholetym ziskem ;)

In reply to by Tomiska7

Do toho bych nešla. Moje zkušenost je, že za málo práce je málo peněz. Za hodně práce a snahy je peněz více. Ale tam, kde mi nabízejí už na úvodní stránce spoustu peněz se mi přijde minimálně podivné.To bude nějaká pyramida, kde pěšáci dole budou sponzorovat špičky ne? Taky umím něco vydělat, ale vždycky to bylo o spoustě práce, odříkání a minimu volného času. Třeba se pletu a je to poctivá práce.

In reply to by jannaa

ve vedlejší vesnici u nás jsou lidi co s MLM začínali před 6 lety a dnes jsou už na špici, takže to jde, ted dělají semináře a radí ostatním jak na to a není to o tom být od rána do večera v práci, ale srovnat si to v hlavě, udělat si plán a jít za tím. :a:
PS. a hlavně si neplést MLM a pyramidu :s:

In reply to by Hanča81

Pravě. Mluviš mi z duše. Problem hodně lidi je, že si nenajdou chvili čas a neudělaji si vlastni nazor na věc, pak jen použivaji nazory ostatnich. V nejhoršim připadě jednou se spali a hned jsou všechny podvodniky a vydřiduchy. Ale je to jako ze sexem :///: Když se jednou nepovede, přece nebudem už nadosmrti držet celibat. Sice je to "drsne" srovnani ale docela pravdive

In reply to by jannaa

Hele, bez prace nejsou kolače!!! Tohle je železne pravidlo ve všech oborech a to i v MLM. Pokud Ti někdo slibuje hodně peněz za malo prace, pryč od toho, at už to je zamestnanecky poměr, podnikani nebo MLM. A nehledej na netu, rozkoukej se kolem sebe, určitě je někdo ve tvem okoli kdo děla MLM, vyber si uspěšneho a poptej se ho na to jak to dokazal, to je vše :-)

In reply to by Tomiska7

jo, ted se do toho taky pouštím, teprve druhým měsícem, ale je fakt, že je to asi jediná šance, jak mít potom práci. mám dvě děti, manžel jezdí přes týden pryč a na 6 hodin mi práci tady u nás nikde nedají. tak to zkouším taky přes MLM, je fakt, že spousta lidí si to plete s pyramidou a tak do toho nechtějí jít, ale kdo to pochopí, tak do toho jde :s: co děláš ty? (stačí do osobky, pokud se nechceš rozepisovt tady)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky