taška do porodnice

25.11.2013

ahoj holky,tak ve čtvrtek nástup do porodnice na cs, dneska jsem konečně zabalila tašku, ale nevím, jestli mi tam něco nechybí, tak vám napíšu můj seznam, kdyby jste na něco ještě přišly, písněte mi, budu ráda:
pro mě:
cukle
župan
noční košile
drogerie (zub. kartáček, pasta, sprch. gel., šampon,...)
osuška
ručník
balzám na rty
hřeben
vložky
vložky do podprsenky
kalhotky síťované
teplé ponožky
odsávačka

pro malého:
plíny
vlh. ubrousky
oblečení na cestu zpět
dudlík

papírových ručníků a velmi jemný toaletní papír. Při sprchování to první při osušování intimních partií po porodu k nezaplacení, to druhé vzhledem k finančním úsporám v nemocnicích dvojnásob...
A já si brala s sebou i litrovku plnotučného mléka - prostě jsem ho potřebovala. A neperlivou vodu. Nemocniční čaj prostě nedávám.
Peníze - především drobné - u nás se daly dokoupit za 30,-Kč síťované kalhotky - dostali jsme je jen v den porodu, a bylo jich potřeba hodně...
U dětí jsem více než vlhčené ubrousky ocenila velmi jemnou látkovou plínu - na otírání tělíčka. Na zadeček dobře posloužila jejich nastříhaná gáza.
Stejně tak poučena již z první porodnice - měla jsem do zásoby podložky pro děti - využila jsem jich pro sebe. Paní uklízečka docházela jednou denně, a očistky bývají docela těžko uhlídatelné.

In reply to by Elishka

To je dobrý tip, podložky si napíšu ještě do seznamu :one: . Já mám sice termín až za pár týdnů, ale pro jistotu mám 99% věcí už doma a pro muže sepsaný seznam, kdyby NÁHODOU mi musel tašku balit on, jak to bylo naposledy, když si mě nechali v nemocnici. Jinak do oficiálního balení se pustím až kolem Vánoc.
Jinak já si ještě přihodím malý ručníček na ruky a nějaké mydýlko, protože tam, kde budu rodit, takové vymoženosti nemají. Ani hrneček na pastu a kartáček. Člověk to tam má pak položené na umyvadle jak blbec, pak tam dojde "imitátorka úklidu" (= uklízečka)a začne tam úřadovat a popadá jí to na zem :00: . Takže i nějaký obyč plastový kelímek.
Koupila jsem si i deodorant bez parfemace, protože se budu určo strašně potit a je to nepříjemné.
A holky? Balíte kufr nebo tašku ???

Ahoj Lucinko :a:
Jak už jsem psala k nám do seznamu,přeji Ti moc štěstíčka :h: Jinak ten Tvůj seznam už je i s pomocí holek dostačující,já si třeba beru ještě i věci pro malého,u nás erární myslím ani nejsou a já bych je teda ani nechtěla,chci si obléct malého po svém ;) Taky jsem se chtěla zeptat-co jsou cukle :00: :00: :00: :00: a jak jsem tak pochopila,tak to jsou přezůvky,to slyším poprvé v životě :dance: :///: :///:

Já naopak chtěla napsat, že ty košile bych si vzala dvě, protože oni jsou ty mimča ze začátku dost blinkací :s: Já měla poprvé jen jednu, tak mi potom půjčili erární, ale to byl šílenej pytel :s: Navíc, jak už jsem psala, člověk se po porodu dost potí...

In reply to by En11

nevím jaký máte postele u vás ale u nás jsem se nepotila porodem ale tou jejich pitomou přikrývkou .. takže jsem spala pod županem :///: ta jejich peřina byla nějaká tlustá tvrdá deka co byla jak prkno a když jsem pod ní spala první noc tak jsem byla jak kdyby na mě někdo hodil kýbl vody :? ale co si tam uvědomuju tak na "jip" pokoji jsem byla normálně přikrytá bez problémů až na normálním pokoji byla tahle šílená peřina :00:

Jinak dodám že vložky jsme měli erární, dostala jse pytel ale nestačilo to takže si vezmi i vlastní .. věcičky jsme měli erární na mimčo, a na cestu zpět stačí přivézt až ten den nebo den předem .. zbytečný to tam mít .. a dodala bych LÁTKOVÝ PLENKY používala jsem na přebalovák .. a KOJÍCÍ ČAJ pokud ho tam třeba nedělají přímo, u nás ho dělaly ale nikdo o tom nevěděl že je kojící :///: :s: a TOALEŤÁK !!! Ten tam nedávají .. měla jsem 4 role :///: :s: FOŤÁK to je jasnačka, já fotila malou pořád, přeci jen porodnický fotky jsou nejkrásnější :h: A jinak kosmetiku pro mimčo jsem dostala v dárkovém balení Hipp takže jsem si tam nic nebrala :)

Ještě popřeji hodně štěstí a zdraví, já mám za sebou taky CS ale akutní .. :a:

Za mě je tam zbytečná noční košile pro tebe a vložky, já jsem oboje v porodnici (Karlovy Vary) dostala jejich vlastní, ale možná to máte u vás jinak. Pak mi tam chybí věcičky pro prcka v porodnici, nejen na cestu zpět, ale ty vy třeba zase dostáváte v prodnici erární :a:

:a: ahojky...já to mám sbalený stejně...ještě jsem si pro jistotu sbalila espumisan pro malou na prdíky...kdyby náááááhodou...mojí první dcerku to hoooodně trápilo hnedka od začátku a ještě jsem si tentokrát sbalila i ponožtičky pro malou...v porodnici u nás dávaj jenom košilky a zavinovačky! a taky si sbal něco na čtení...když bude miminko spinkat a tobě se nebude chtít,tak se to bude hodit:-)

Měkký toaletní papír mi v seznamu chybí, ale jelikož jdeš na cs, tak není zas tak nutný:). Pak mi tam chybí mobil a nabíječka, popř.foťák. A taky tam nikde nevidím látkovou plenu na cestu zpátky, ale to jistě bereš automaticky. A já měla sebou raději i bepanthen nebo purelan na bradavky.

In reply to by Nadsena cekatelka

jojo a díky za připomenutí, i když to je fakt jasný, beru si i tablet, měla by tam být i wifina, tak ať jsem s vámi všemi pořád online!! když prcek bude spát, a mobil, foťák i když na tabletu je, nabíječky, doklady, to jsem teda nepsala.
Na ty bradavky jsem ten bepanthen přihodila!

Ještě mě napadly ponožky(bavlněné, těch jsem tam spotřebovala dost, byla mi pořád zima na nohy, ale po porodu se člověk odvodňuje, hodně se potí, takže nějaký čtvery jsem tam užila). Dál asi roličku wc papíru, pro miminko bavlněný rukavičky, aby se nepodrápalo, foťák, nabíječku na mobil... :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka