z rodičáku do rodičáku

12.11.2013

Ahoj holky. Brala jsem na dceru rodičák na 4roky. 23.10.se nám narodil chlapeček :cc): a tímto dnem mi zanikl rodičák na Nelinku.
A teď k dotazu - To mi nepřijde za ten říjen na Nelku nic? Nebo dostanu za Dominika rodičák za celý říjen, nebo jak to je?

Kliknutím vložíte smajlíky:

dostaneš za dcerku za celý měsíc.
Musíš dojít na sociální odbor úřadu práce s rodným listem syna a zvolit od kdy chceš a jak dlouho pobírat rodičovský příspěvek na syna.
Ted to je jinak, pokud aspon 1 z rodičů splnuje podmínky, tak si můžeš zvolit délku čerpání jakou chceš a podle toho se odvozuje měsíční výše rodičovského příspěvku.
Ted "máš" na rodičák 220tisíc. Když chceš čerpat 36měsíců tak to měsíčně vychází na 6111 pokud 48 měsíců tak 4583.
Je to na měsíce ne naroky, takže klidně na 33 či 34 měsíců, jak vypočítáš že nejvhodněší právě pro vás.

In reply to by Dejmalka

Ahojky, tak jsem zvědavá kdy mi přijde složenka za dceru. Zatím nic :-(. Jinak vím, že se teď dá s rodičákem "hýbat", ale my asi zvolíme 4letou variantu (9měs 7600Kč a pak 3800Kč). Manžel měnil v červnu zaměstnání, u bývalého zaměstnavatele je strašně neochotná účetní, a u nového zaměstnavatele je problém, že mají účetní v Ostravě, což je od Rožnov pod Radhoštěm celkem z ruky a posílat to tam poštou,aby to ona potvrdila atd, tak se snad první dávky rodičáku dočkáme až v lednu :00: .
A stejně počítám, že budu 4roky doma. Malý je v říjnu a to se nechytáme na školku :( . Dcera bude mít 4roky v prosinci a ve školce je od září. Loni taky nebylo místo :(

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka