Jak zvýšit kvalitu a množství mléka??chci kojit dál..

05.11.2013

Ahoj holky, nutně bych potřebovala poradit, jak na mlíko??začíná mi odcházet ...samozřejmě odstříkávat co nejčastěji a krom toho??Malej vydržel krásně v noci 6-7 hodin v kuse spát, teď vydrží dvě tři hodky ani ne..a to k němu mezitím musím vstát a dát mu dudlík - tahá jak vzteklej, je vidět, že by jedl..zesláblo mi evidentně mlíko..tak čím ho zase zesílit nebo zkvalitnit??Nebo může to být tím, že už má přes šest kilo??že by mu to nestačilo proto??děkuju za jakoukoliv radu..

Chtěla jsem ti napsat to samé co holky přede mnou,takže bych se jen opakovala.Nevzdávej to a přikládej jak si malý řekne,přejde to a mlíčko se přizpůsobí :one:

Jak píšou holky, je to přirozený jev... žádné slábnutí mléka neexistuje... Dítě ti dává jen signál, že potřebuje více mléka - jak jinak by to dalo najevo než tím, že se bude budit častěji... několika denní dítě pije cca 300ml/24 hodin, 6 nedělní dítě už něco k půl litru, tříměsíčňák cca 750ml... a kdyby se dítko nebudilo častěji, tak bys "vyráběla" stále stejně... tím, že se zvýšila frekvence, se do pár dní navýší nabídka a mléka bude více a dítě zase spát déle...
V podstatě nemusíš dělat nic, jen odpočívat, tvé tělo se samo přizpůsobí. Tvorbu mléka si dítě řídí samo... Prostě je to tak nastavený :D
Pokud kojíš jen z jednoho prsu, tak mu dávej z obou a prsa klidně prohoď víckrát (třeba, aby pil 2x z levého a 2x z pravého), tím se podpoří laktace úplně nejvíc - a dítě vypije maximum možného.
Jinak na tvorbu mléka je nejlepší silný maso-zeleninový vývar.

Růstový spurt. Jde o pár dní, kdy skokově roste a má větší potřebu pít mléko. O žádné slábnutí mléka nejde. Je to běžné a prochází si tím každé mimčo. Někdo to akorát pozoruje víc a někdo míň. Já jsem kojila tak často, jak si žádala. Popíjela jsem kojící čaje a před a během kojení pila něco teplého a odstříkávala. Určitě jsou i jiná doporučení na zvýšení tvorby mléka. Najdeš třeba na kojeni.net.

mlíko tě evidentně nezesláblo,jelikož slabé mléko neexistuje :///: mlíčko se ideálně přizpůsobuje tomu,jak dítě roste,takže no je jiné,než bylo na začátku,ale na druhou stranu je ideální pro jeho věk... je to určitě tím,že je prostě větší mlíčka potřebuje víc,roste,sílí a tak je potřeba větší.Je to naprosto normální přirozené ;) kojení po třech hodinách v noci je normální,takže to bych neřešila,je také možné,že se přes den tolik nenapije,protože v tomhle věku už ho začíná zajímat vše možné krom kojení a tak si to v noci prostě dopíjí... že bys měla méně mlék poznáš podle váhy a podle toho,že bude dítě nespokojené,ne podle toho,že se ti zkrátili intervaly mezi kojením ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka