kojení :-(.

24.10.2013

Ahoj holky, včera se mi narodil chlapeček. Je to mé druhé dítko a opět válčíme z kojením. Vím, že je 1den málo, ale už teď je to to samé jako u dcerky. Každá sestra mi radí něco jiného, jedna kojit s kloboučkem, další bez, další v sedě, další v leže, malý je ospalý, skoro pořád spí, nesnaží se tahat, já mám blbé bradavky - sám si je neumí vtáhnout, u prsa chytá nervy... Beru homeo na podporu kojení, mám i čaje pro kojící a i tak mám obavy z toho, že to nepůjde jako u dcery :-(. Chtěla bych aspoň jeho kojit :h: .

ahojky, tak malý už saje, ale je problém, že já ještě stále nemám mléko :-(. Malý mi tu v noci vyváděl, tak mu sestry dávaly glukozku ale ráno už musely trošku přikrmit mlékem. Furt plakal a měl 3110g :( . Stále přikládám, ale zatím nic :( . Doufám, že se to rozjede. Piju hodně, piju čaj pro kojící od Leros, mám homeopatika na kojení, chlap mi donesl ananasový džus (jedna sestra říkala, že je taky na podporu). Tak uvidíme. Snad se to spustí...

In reply to by Pechy

ahojky, tak mléko už je-včera se mi nalily prsa. Dnes u posledního kojení jsem nakojila podle vážení 34. No ale stále ještě musíme dokrmovat - malý má silnou žloutenku, dnes už musel pod světlo. Takže musí hodně pít, ať se mu to rychleji dostane z tělíčka buď v moči, nebo kakáním. Naštěstí spolupracuje a neodmítá mi prso. Je ale chudáček celý unavený a utlumený :r: . Doufám, že mu ta žloutenka brzy ustoupí. Je to pro mě těžké. Jedno dítě je nemocné doma a druhé má žloutenku :r:

In reply to by Marcelii

ze žloutenky si nic nedělej...má ho skoro každý miminko.i dcera jí měla ale dobrou a syn ji měl ted taky na hranici že mu hrozilo světlo ale nešel...a byli sme kvuli ní týden v nemocnici a pak ji měl ještě celej měsíc byl takový žlutý a měl to zvýšený..spavý byl taky hodně...ale dostal se z toho, tak se taky z toho dostanete :one:

a celou dobu jsem měli problém.Když jeden den nebyl problém,druhý den zlom a učili jsme se znovu.Už jsem si připadala jako blbec,že mě musí pořád asistovat sestra.
Až doma jsem se trochu uklidnila i když to pořád nebylo nic moc.Byli jsme i na dokrmu,ale s kojením jsme to vydrželi do konce 4 měsíce.Ono to chce hlavně klid a nestresovat se.Tak držím pěsti

u nás to bylo první dny taky děs.Hlavně jak jsem se furt snažila,aby malej sál,tak jsem měla potrhaný bradavky a celý od krve :00: Kojení bolelo jako sviň.Sestra mi dala klobouček,bolelo to dál,ale dalo se to.Malej dostal druhej den stříkačkou nutroš,aby se zasytil a další den jsme to zas zkoušeli a mlíčko se spustilo :s: Kojím furt a malej každejch 14dní přibírá přes půl kila :dance: .Neboj ono to půjde.Hlavně to chce klid a žádnej stres.Drž se :a:

děkuju holky za rady a povzbuzení. snad to nějak půjde. Já mám blbé bradavky a fakt velké dvorce. Teď jsme to zkoušeli bez kloboučku nacpat bradavku do pusinky a on vždy 2x potáhne a pak žužlá. Nebo jen pokusuje. Nechce tahat. Pak chytne nervu a prso vyplivne. A zase na novo :00: . Sestra už byla taky celá zpocená. Porodila jsem včera v 11:52 a malý se ještě ani jednou pořádně nepřisál :r:

In reply to by Marcelii

kontakt tam je, to je důležité. Ono to tahání zase není takhle brzy aktuální. Přisaje se a žužlá je fajn. Horší je, když se nepřisaje vůbec. Já bych zase nějak šíleně nestresovala, když je mu pár hodin. Ono až bude víc mleziva, tak bude miminko taky reagovat jinak.

Já jsem po císaři takže mi v porodnici malou nosili každý 3 hodiny na kojení a sami sestřičky mě vždycky chytli za prso a nacpaly malý bradavku do pusy tak aby se naučila přisávat .. dělaly to pokaždý než mi malá zůstala na pokoji takže to mi hrozně moc pomohlo .. sice mě to bolelo ale vydržela jsem to aby se to malá naučila .. zkus to taky tak nějak prostě čapnout a dát mu to do pusiny když jí víc otevře .. já mám na malou zase moc velký bradavky takže jí i přestřihli pod jazýčkem tu blanku aby se líp přichytávala .. teď jí jsou 3 týdny a kolikrát dělá kraviny než se přisaje ale naštěstí plně kojím .. myslím že ti v porodnici měli více pomoct :( držím pěsti ať to nakonec dopadne dobře :h: :k:

Vím, že je těžké, když ti říká každý něco jiného, ale určitě bych kojila v sedě, ne v leže, to se špatně kontroluje technika. Před kojením si zkus bradavku povytáhnout, trošku si jí zformovat. Miminka si umí chytit i velmi špatné bradavky - hlavně mají chytat větší část dvorce, takže ta bradavka není zase až tak důležitá. Opravdu se nenech vystresovat. klobouček bych nepoužívala. Zkus připravit prso, miminko chytit (kojení z levého prsu) - pravou rukou jako pod krčkem - vůbec se neboj. Tím, že chytíš pod krčkem, vysune se bradička, což je to, co chceme. Levou rukou chytni celé prso. Miminko přikládej tzv. asymetrickým přisátím - což znamená bradička zabořená do prsu a nosánek je volný. Tak se chytne dobře. Je potřeba přikládat v okamžiku, kdy miminko nepláče, jak začne plakat, je už pozdě a pak se špatně chytají, protože dávají dozadu jazýček. Takže bych přikládala ne po dvou či třech hodinách, jak v porodnicích radí, ale v okamžiku, kdy uvidíš, že je miminko neklidné a chtělo by jíst. Na kojení se připrav tak, že si dej postel do takového pololehu - nebo spíš do pololehu a miminko si podestel polštářem. Tak, aby bylo rovně - nepadalo. Bříško na bříško, ouško, ramínko a kyčel ve stejné linii - jestli chápeš. Ručička pod prsem, druhá nad prsem. Opravdu to chce klid. Jistě to zvládneš. Zkus vychytat nějakou sestru, která klobouček neradí a bude mít na tebe trpělivost. Držím vám palce :) kdyby cokoliv, ozvi se, můžeme si i zavolat. A gratuluji :h:

In reply to by Pechy

pokud by si chtěla, můžeš kontaktovat LP, která ti přijede do porodnice pomoci. Ve Zlínském kraji jsem koukala působí Bc. Radka Vyoral Krakovská,
608 868 335, rodicnaklic@gmail.com
třeba bude mít čas a byla by ochotná ti pomoci, aby si měla vstup do kojení snadný a bez stresu :)

Nech si zítra koupit formovače bradavek a před kojením si je na hodinku nasaď...oni ti vytlačí trošku bradavku, pak ještě prstama natvaruj a zkus přiložit. Pokud můžu, zkoušej to bez kloboučku! Já to u druhého syna taky takhle dala, i když mi stejně jako u prvního rvaly sestry kloboučky a že to bez nich nepůjde.

hlavně žádný stres to je největší zabiják kojení, hodně pij a jez...u mě to taky dycky byl v porodnici boj.první dcera se přisála od porodu až po 12h a nechtěla vůbec pít a strašně spala, musela jsem ji budit, pila každé 4hodiny...museli ji dokrmovat..a syn byl to samé, toho sem sice přikládala už půlhodiny po porodu ale marně, celé tři dny se furt nechytal a já z toho už fakt byla neštastná že tentokrát kojit nebudu a navíc taky hrozně spal a musela jsem ho budit pil atyk každé 4h...museli ho přikrmovat...no a po týdnu konečně začal pořádně pít....takže nakonec sme to zvládli, v porodnici mi akorát pujčili odsávačku tak jsem odsávala abych podpořila kojení když malej něchtěl pít a ted je to už 5 měsíců a pořád plně kojím..malou jsem kojila 14měsíců...piju denně čaj pro kojící a meltu a občas si dám taky homeo.takže hlavu vzhuru ty začátky jsou dycky takový těžký ale pujde to neboj! :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka