Berete v těhu nějaké vitamíny??

21.10.2013

Užíváte v těhu nějaké vitamíny? když ne čím se cpete? ;) Já žádné vitamíny nejím a nejedla sem ani u prvního těhu,nedělali mi nikdy dobře a asi je možná i lepší jist jen hodně ovoce a tak ne? jenže co mam dělat když mě tet 18tt ovoce nadýmá? díky ;)

Cekam 4. detatko a vzdy jsem brala minimalne jod a kyselinu listovou pro spravny vyvoj mozku... DHA se ve strave neobjevuje, to je dalsi. Takze myslim, ze zaruka to neni, ale pro male vzdy to nej. A zdrava zivotosprava.

Ahojky, ja u prvni dcerky mela calibrum babyplan pak calibrum mami a tri mesice po porodu jsem je taky jedla mala se narodila s vahou 3310g ve 40+5 tt takze nebyla z toho nejaka velka, a ted jsem si koupila gs mamavit ale jelikoz zvracim tak beru co druhy den s jidlem, rikam si kdyz toho moc nesnim tak aspon vitamin co potrebuje mimisek na vyvoj, ja treba nekuuju ryby, a v tehu je treba jod dost dulezity, zalezi jakou mas stravu myslim ze bez vitaminu nic nezkazis, me to i gynekolozka doporucila hned na zacatku..

In reply to by lenkarudinska

ahoj já jím vše. :-) i ryby jednou tydně si udělame na másle a jinak skoro vše.Játra teda ne :///: a to co mě nadýmá tak taky moc ne,ale jinak se neomezuji ;) Piju těhu čaj a o těch vitamínkách pořád přemýšlím jestli jo nebo ne..Možna jo a budu brat tak obden ;) Ale nebrala jsem ani u první dcerky a ta se narodila v 36tt s váhou 2770g :a:

Ahoj! Já si jedny koupila, nějaký Elasti-Q, nebo jak se to jmenuje a dost jsem to flákala, protože balení s 60ti tabletama mi vystačilo na celý těhotenství :s: Jedla jsem ale hodně zeleniny(milovala jsem ledový salát) a potom pomela . Myslím, si, že když jíš všechno, tak je to zbytečný... Od 20.tt jsem pak pila u obou holek magnésko proti tvrdnutí bříška a na konci těhu jsem brala železo na chudokrevnost :a:

Ahoj :a: ,

tak nám teď v předporodním kurzu říkali,že úplně nejlepší je jíst hodně zeleniny. Žádná kvanta ovoce- člověk si to neuvědomuje,ale obsahují hodně cukru,takže to je taky špatně,a když už,tak holt nějak s rozumem. A ty vitamíny-já brala do 31.týdne Femibion,pak jsem ho vysadila,jelikož to prý taky není dobrý,děti jsou po těhle umělých vitamínech strašně velké. Stačí brát jen Kyselinu listovou ;)

no tak určitě vitamníc C bys měla-pokuď nesneseš ovoce,budeš muste šáhnout po zelenině a nebo po přípravku,který ti ho doplní.Jako prevence chřipak a nachlazení je prostě důležitý.Jinak co se týče mě,tak v prvním těhu jsem do cca 20. týdne bra.la těhotenské vitamíny Calibrum,pak jsem nebrala nic a u druhého jsem brala od začátku jen listovku a jinak nic.Obě děti se nrodily v pořádku a s průměrnou porodní váhou ;)

AHoj, před těhu a na začátku jsem brala "chytré miminko". Když jsem zjistila, co stojí "pokračování" od druhého trimestru, zeptala jsem se paní v lékárně, čím to nahradit. Takže papám kyselinu listovou a a měla bych brát ty rybí kapsle, ale neberu, protože se mi hrozně vrací. Ale jsou výborné pro vývoj mozku. Tím, že nejím ryby to chybí....A myslím, že ta kyselina listová se taky neztratí, pokud nejíš často špenát, kapustu a tak :) :a:

Ahoj, já beru ten femibion, ale ne každý den. Při prvním dítěti jsem brala gs mammavit a malá byla dost velká. Jestli to bylo vitamíny, nevím. Ovoce mi taky moc dobře nedělá. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky