Jakou autosedačku když vyroste z vajíčka?

20.10.2013

Tak Filípek nám pomalu začíná vyrůstat z vajíčka a tak přemýšlím jakou sedajdu koupit dál? Plánujeme druhé dítko až bude malýmu asi 2 a půl roku,takže nějakou moc univerzální na víc kilo asi ne. Chci aby se dala polohovat víc do lehu. Je jich spousta a tápu v tom. Jaké máte vy?

Tak Vám všem moooc děkuju za rady a tipy. Je vidět že je lepší si o tom vždycky něco přečíst a ne dát na radu jedné známé,která mi tvrdila že nožičky přečuhovat nesměj. Zatím to teda nebudeme řešit. :)

ahojky, taky jsme šli brzo z vajíčka, pač malej je dlouhán a ikdyž měl ještě trošku rezervu nad hlavičkou, já už jsem tak nějak cítila, že to není ono. Nožičky mu čouhali snad od 4-tého měsíce. Jinak jsem kupovala 0-18 - má tzv. novorozeneckou vložku, která tu sedačku do těch 9 kil zmenšuje a je i polohovatelná. Nakonec jsem vybrala tuhle a jsem spokojená

http://www.detskydum.cz/detail/cam-gara-301801/

v dolní části stránky je i video, kde můžeš vidět jak se dá naklonit...

Ahojky, malej šel z vajíčka v 11 měsících a máme Maxi - Cosi Tobi 9 - 18 kg a je polohovatelná do asi 5ti poloh. Ale pokud ti malej nesedí stabilně atd, tak bych se být tebou podívala po 0 - 18 kg. Můžeš ji mít jak po, tak proti směru jízdy. Jedny z nejlepších značek je Maxi - Cosi, Romer a Cybex.

Meli jsme podobny problem, Viky mela 4,5kg uz pri narozeni, nov.vlozku jsme z vajicka rovnou vyndali, meli jsme vajicko ke kocarku a na pul roce se tam nevesla, koupili jsme vetsi od maxi cosi, maji asi nejvetsi, dalsi moznost byla sedacka ta od 0-18, nebo az 25kg, co se da dat pro miminko taky proti smeru jizdy jako vajicko, ale pozor ne do kazdeho auta jde dat, nam nestacil vzadu pas je dost velka. Jde hlavne oto ze pri narazu male mimi neudrzi hlavicku a proto jsou vajicka proti smeru jizdy. Viky sla do te vetsi nekde na 11mes.a to mela uz i pres 10kg, volili jsme zase maxi cosi 9-18kg, ale ma 14 kilo a uz je tam tak tak, nad hlavou ma tak 2cm, takze budem muset zvolit jinou, ale urcite chci aby mela jeste 5ti bodove pasy, libi se mi kiddy ale nevim jak moc by snesla ten pultik. Ma nekdo takovou?

In reply to by Ája.79

my jsme synkovi po vajíčku kupovali sedačku s pultíkem, právě od Kiddy. S pultíkem synek problém neměl, samozřejmě mu pár jízd trvalo, než pobral, že jezdí v jiné sedačce než jezdil doteď, ale žádné zásadní omezení pro něj ten pultík nebyl, dokonce si zhruba v roce a čtvrt za jízdy otevřel dveře }:) Vadilo mi akorát, že když usnul, byl takovej zkroucenej v té sedačce, jak to nemá ty pětibodové pásy, tak mu nic nedrželo ramena nahoře, takže když usnul, hlavička mu někdy klesla ke straně a tam se opřel, ale někdy mu klesla dopředu a ramena padala s ní. Teď jsme do té sedačky dali dcerku, má 16 měsíců a i když usne, sedí v ní rovně, takže nechápu, co jsme s klukem dělali špatně tenkrát :?

Přesahující nožky nevadí,problém je hlavička,do normál sedačky by měl jít po splnění kritérií a nejdůležitější je stabilní sed. Naše malá 13 měs. je zatím stále ve vajíčku,čekáme až sedačka přijde a přesahují pouze nožičky a stále jezdí v pohodě,takže zatím počkat

Doporučuji Maxi Cosi Tobi, je to jedna z nejlepších sedaček a je polohovací, naší Laurince je 3,5 roku a ještě se tam krásně vejde a nepůjde z ní dřív, než ji zdědí Adélka, momentálně půl roku, takže ještě cca půl roku v ni bude, poté koupíme tu větší, ale stále chci ještě i pásy v autosedačce, nejen autopas.. Takže za mě bud Maxi Cosi a nebo Römer...

Tak já mám teď v autě Römer trifix a chlap má od Maxi cosi, obě jspu 9-18 a max spokojenost, ale malej tam šel až v roce. Jinak za mě bych určitě volila nějakou takovou značku ;)

Maminky, neblázněte. Kolik je Filípkovi? Půl roku? Takové dítě nemůže jít do sedačky kategorie 9-18kg,ne-li větší!
Něco málo mám o autosedačkách načteno a dítě může přejít z vajíčka do větší autosedačky až jakmile splňuje tři kritéria, váha víc jak 9 kg, další podmínka, že musí mít 9 měsíců a samo sedět.
A své důvody to má.

Jak jsi poznala, že je mu už vajíčko malé? Pokud mu přesahují nožky, tak to nevadí.

Pokud chceš názor nějakého odborníka, pošlu Ti odkaz na člověka, který se Tím vyloženě zabývá a má i poradnu, ale sem to asi psát nesmím...

In reply to by vřískoťáček

Jak už psaly holky nožičky nevadí, vadí hlavička a pokud mu kouká hlavička tak máš malé vajíčko, já měla vajíčka dvě a rozdíl ve velikosti byl velký. Pokud chceš sedačku pro půlroční dítě tak jedině 0-13. A jinak já mám Römer 9-18 jsem s ní velice spokojená a Nelu jsem tam dávala od roka (ona je drobek), sedačku 0-36 bych určitě nekupovala.

In reply to by vřískoťáček

já mám taky dubnové dítko, akorát mu je tři a půl, ale od malička je na svůj věk obřík, přesto se do vajíčka vešel ještě v 11 měsících. Pak už mu přesahovala hlavička, tak jsme kupovali větší sedačku. Přesahující nožičky nevadí. Pro půlroční dítě je naprosto nezbytné, aby jezdilo v autě pozadu, protože při jízdě po předu v případě nárazu krční svaly ještě dostatečně neudrží hlavičku.

In reply to by ha.nka

Taky máme první dítě obříka, na svůj věk byl a je vždy větší než ostatní děti. A taky jsme ho nechali ve vajíčku do roka a něco málo. Nožičky mu přesahovaly, ale jak jsem si vyčetla v poradně, nevadí to.
Tak jak píše ha.nka...

In reply to by Lilka

Ahoj,náš je přesně na den starej tady s Filípkem a nová autosedačka je pro nás taky dost aktuální. Malej má 10 kg a 76 cm, takže z vajíčka vykukujou jak nohy, tak i hlavička a neni to nějakej zanedbatelnej kousek, tak mi poraď co mám dělat,když ne kupovat větší autosedačku...

In reply to by MKubatova

Tak pokud Ti dítě splňuje ty tři pravidla, tak kupte větší sedačku. Pokud nesplňuje (což nesplňuje, protože nemá 9m a asi ještě nesedí), pak byste měli koupit jinou, kat.0-18 kg... nebo jiné vajíčko.

In reply to by Lilka

Nektery vajicka jsou fakt maly, my jedno takove meli a museli jsme v peti mesicich koupit vetsi sedacku - malej byl hlavne velkej na svuj vek. Tak jsem koupila espiro optima, je od narozeni, malej v ni lezel lip nez ve vajicku a asi do roka jezdil proti smeru jizdy. Maminka se ptala na polohovaci sedacku, coz snad ani od 9kg nejsou, nebo rozhodne ne do lehu, tak asi vi co dela ;)

no mi pořídili tuhle a je super ... pro druhé ji budem pořizovat taky ... dá se polohovat není nejdražší a vydrží dlouho. to polohování je fajn malou jsme tam dávali docela brzy, protože je větší než by měla být podle tabulek (v 10 měsících jako roční a tak :-)) a dokud při cestování usínala tak to měla spíše do lehu (je tam polstrování kolem hlavičky, takže hlavička neklimbala....

ja mohu tuhle doporučit :-)

In reply to by Ketty

Ahoj, tak my začali dávat do větší sedačky v roce a jak jsem psala nahoře, za mě buď Römer nebo Maxi cosi a určitě 9-18, ta do těch 36 je moc univerzální a ne tak bezpečná.

In reply to by Eva B

nevim my máme tu 9-36 (odkaz jsme posílala víše) a pro menší dítka je tam polstrování na hlavičku a podzadek aby jim nebyla velká, teď jezdíme ještě polosedu (obcas usne) a co se bezpečnosti týče ty 5ti bodiovky muže mít docela dlouho a pak se tam zahákne normální pás pro velké děti, její obsluha je jednoduchá ...

... nevim ja jsem s ní spokojená a pro druhé ji chci taky, až půjde z vajíčka ....

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky