Na co mám nárok?

20.10.2013

Ahoj, všechny zdravím,
potřebovala bych poradit s tím, na co mám nárok po rozchodu s partnerem. Určitě s tím máte někdo zkušenosti. Věc se má takto: Se svým partnerem jsme se nevzali. Po 16 letech jsem od něj odešla s tehdy 4-letou dcerou. Důvodem bylo to, že bych to už psychicky neunesla, nenáviděli jsme se. Kašlal na rodinu a jak mohl, byl v hospodě. Všechno bylo na mně a prostě už to dál nešlo.Takže jsem vzala kabelku, nějaké oblečení a šly jsme bydlet k mojim rodičům. A tady bydlíme 4 roky.

Chápu to tak, že kdybychom byli manželé, tak mám nárok na půlku majetku. A když jsme se nevzali, tak nemám nárok na nic? Nebo mohu v něco doufat? Když jsme se rozcházeli, tak měl 2 osobní auta, jedno nákladní, na účtě asi milion korun a barák, který je napsaný na jeho rodiče. On je OSVČ působící v dopravě. Na dceru mi platí 3 000 kč měsíčně. Po pravdě se mi nelíbí, že jsem o všechno přišla, do jeho baráku jsem také koupila plno věcí a pak jsem zase musela začít od znova. Práci mám, měsíčně čistého 14 000 Kč. Žijeme od výplaty k výplatě.
Budu vděčná za jakoukoli radu. Moc Děkuji

Kliknutím vložíte smajlíky:

Společný majetek mají pouze manželé. Pokud jste spolu "jen" žili, měli jste každý svůj majetek a při rozchodu jste se měli domluvit, co komu patří. Jestli si mu všechno nechala, máš smůlu, čtyři roky po rozchodu budeš těžko prokazovat, co by mělo být tvoje. Pokud se s ním nedomluvíš, musela bys se o svoje věci soudit, a to je zaprvé na dlouhé roky a za druhé bez důkazů u soudu stejně prohraješ :(

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky