Malá fontanela

04.10.2013

Holky prosím moc o radu, zkušenost, uklidnění. V úterý jsme byly v poradně na 3měsíční kontrole a doktorka řekla že má malý malou fontanelu. Ptala jsem se co to znamená a jen něco zamumlala, tak jsem na to pak koukala doma na netu a trochu jsem znejistěla, od té doby na to pořád myslím a nemůžu to vyhnat z hlavy. Mám strach, aby se mu fontanela nezavřela moc brzy a nemělo to následky(srůst lebečních švů a zastavení růstu hlavičky a tudíž i mozku) Jinak v 6ti nedělí ji měl 1x1,5 a teď ve 3měsících ji má 1x1, obvod hlavy má tabulkový 40,5cm. Jste tady některá maminka která jste to měly taky tak a fontanela se zavřela až třeba v 6ti měsících nebo i dýl? Díky za odpovědi.

Ahojky, Vojtíšek na 8měsících neměl už žádnou, podle dr. je to normální...Je úplně zdravý. ;) :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak to děkuji. Raději se ptám, páč naše dr. Je sice moc hodná paní, ale trošičku víc zapomnětlivá, kdybych jí neřekla, že jdem na 3měsíční kontrolu, tak ho jen naočkovala a čuš:):):)

Ahoj, to tě jen vystrašila. Byla jsem s Petříkem na 3 měsíční a má taky fontanelku 1x1 a nic neříkala. Tak buď v klidu :s:

In reply to by marina87

No tak snad :) , já jsem celá nějaká vypsychlá teď, to jsem neměla ani v 6ti nedělí, si asi až nyní uvědomuji že jsem máma a začínám mít strach :s: :s: :s: :s: . A když už tě mám na vláknu, pověz mi intimní dotaz, má Petřík chloupky okolo pindíka? Máťa totiž jo, už od narození, docela jich má hodně ale světlé, tak už mi zase napadají hrůzné scénáře o rychlém dospívání a hormonální poruše :00: :00: :00: :00:

In reply to by Nadsena cekatelka

Má jen chmíříčko světlé :s: Když se tu řeší pinďourkové tak mám zase dotaz já. Jde ti u malého stáhnout? Mě né a Dr mi řekla, že na příští kontrole to zkusí. Neni na to malinkej? Já mu to zkoušela stáhnou, už od porodnice a nic. Jsem z toho zmatená. :? První mám holčičku tak jsem nic takového nemusela řešit. :O

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Mě právě řekla Dr v porodnici, že mu ho mám stahovat. Nevim proč každý Dr. říká něco jiného :O

In reply to by marina87

To jsem taky řešila, ale má dr řekla že do roka se na něj nesahá. Už jsem tady studovala nějakou diskuzi a je to kus od kusu dle doktora. Někdo říká stahovat jemně při koupání, né nalsilím, někdo říká nesahat do roka, někdo do dvou a dokonce jsem i četla že někdo říká, že se to nemá řešit až snad do 5ti let. Takže já mu ho jen jemně při koupání stahují tak o tři milimetry, abych mu umyla tu špičku a víc to něreším:)

In reply to by Nadsena cekatelka

tak to malej nemá žádný chloupky on má zas prozměnu pidi pidníka, porovnávali sme s jiným miminkem a to mělo asi 3x většího tak to mě taky hned napadaly hruzný scenaře o tom at nemá pak v životě s tím trable...doufám že z toho ještě "vyroste" :) a já se te fontanely taky bála páč dcera měla od narození o hodně větší snad 4x3cm co matně pamatuju..ale je to ok to by něco dr řekla.

In reply to by luciekres

Jé, z toho jsm taky měla hrůzu, u nevlastního. Ten ho má pidi pořád a když ho srovnám se synovcem který je o 3roky mladší, tak ten ho zas má jak hadici k hydrantu, tak snad se to věkem a pubertou srovná :). A nebo se bude pak třeba zvětšovat né o 100% ale o 200% :):):):)

In reply to by Nadsena cekatelka

Holky s vama je sranda. Ja,ze si prectu o fontanele a koukam,ze jste uz u jine casti tela :///: Ale fakt jsem se pobavila s tou "hadici k hydrantu" :s: :s: Malej mel fantanelku 4x4 a na trimesicni uz jen 2x2 a ted na 4mes. tam co napsal,ale neda se to rozlustit :) Na to jakou mam naladu jsem se od srdce zasmala :one:

In reply to by luciekres

Neboj!!!! On si poradí:), mrkni jestli má dlouhej jazyk a když jo, tak buď v klidu:):)....samozřejmě sranda, ale známa taky měla stres, její kluk byl buclaty a dole hodně pidi a nedávno jsem u ní byla na kafi, on se myl a nevěděl že tam jsem a přišel nahatý(je mu 14) no a kam se na nej hrabe Roco:):):)

ahoj sestřenky chlapeček měl fontanelku zavřenou ve čtyřech nebo v pětiměsících, prostě brzo. Dr že to není obvyklé ale nic vážného se mu nědělo a to naše stvoření to ji mělo až do 20ti měsíců...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky