tablety a prášky do myčky

19.09.2013

:€s€: ahoj holky :€s€:
tak jsme si pořídili myčku :///: ale strašně mi smrdí ty tablety :00:
jaké používáte vy?
zkusily jste některá eko tablety či eko prášek?
používáte něco aby to vonělo jako třeba obyč jar či pur?
se přiznám, že jsme zatím vyzkoušeli jen prášek z penny a finish, tak vůbec nevim :n:
děkuji za všechny rady tipy a připomínky k mytí v myčce :)
:a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ženy, tak to já vám něco poradím :s: Víte čím čistím myčku a pračku??? Je to děsně levné a účinné. Prostě a jednoduše jednou za týden nasypu do zásobníku na prášek sáček kyseliny citrónové a je po ptákách :///: Umyje, naleští a hlavně zmizí i takový ten povlak od aviváže. Mám to od jednoho moc šikovného opraváře, co ví, že dnes není nic levné ;) Dokonce to vyčistí i trubky, takže nehrozí žádné ucpávání od mastnot :a: Jinak jsem roky používala Somat prášek, ale poslední dobou mi přijde, že se nějak zhoršila kvalita a na eco 45´mi to špatně myje. Ale četla jsem, že tu používáte prášek z DM, tak to já ho také zkusím :s:

nejlíp mi umyje prášek z lidlu, w5 tuším se jmenuje. stojí do stovky a balení myje snad několik měsíců při myčce minimálně 1x denně zaplé. tablety se nerozpustily nebo dělaly povlak.

Ahojky, používáme Somat gel, a spokojenost. Myjeme na Eco program - nejkratší, myčku máme přes rok, skleničky jsou stále krásně lesklé. Je fakt, že některé obrázky jsou sem tam olezlé, ale jinak nemáme třeba matné, nebo tak něco.
Měli jsme i tablety a prášek, ale špatně se nám rozpouštěly :00: .
Takže za mě jedině gel :one:

Ahoj holky, tak já můžu za sebe napsat, že většinou vždy koupím do zásoby tablety somat a jsem s nimi spokojená, krabice ze 116 kusy třebas vyjde na nějakých 250kč, což se dá, ale já mám prostě problém v něčem jiném!! Můžu se přidat aby jste mi poradili??
Mám myčku 3roky a když delší dobu v ní umývám skleničky, jsou za pár měsíců prostě matné, takové bílé jako by bylo to sklo vydřené, neb nevím jak to popsat, co s tím, přeci nebudu kupovat co čtvrt nebo půl roku nové a nové skleničky! Víte na to nějaký fígl???

In reply to by lucyas

Taky po roce, nebo delší době prostě, se mi skleničky zmatní, zbělají, tak jsem to vyřešila tak, že jednu sadu mám mezi těmi "váženějšími" kousky a ty téměř nepoužíváme, spíše je dáváme návštěvám a než zbělají, trvá to dýl. A pro nás si kupujeme v Ikea vysoké úzké sklenice sadu za cca 90 Kč 6 kusů, což je super, i kdyby vydrželi rok. JInak jsem nevěděla, jak to vyřešit. :a:

In reply to by lucyas

taky mám jedny takové skleničky, které postupem, ale až po nějakým roce mytí v myčce, zmatněly a to sklo vypadá jak zamlžené. A pak máme skleničky, které tam myjeme už šest let a jsou pořád krásné.
A ten mat ve skle, to znamená nekvalitu skla, četla jsem to kdysi v jednom rozboru myček a nádobí do myček. Takže tak :O

Teď mám momentálně somat gel, docela to jde. Tablety jsou fakt na dvě věci :-). K tomu mám vůni z DM, s ní jsem spokojená na jedničku.

Ahoj, tablety nekupujeme, špatně se rozpouštěli. Zkoušeli jsme Somat, Calogonit, Ecover i DM a srovnatelné. Jen někdy zůstaly nerozpuštěné.
Teď už nejméně rok používám sůl, prášek a leštidlo z DM a super. Myji jen na rychlo bez předmytí a na 50 stupňů, je to program na 30 min a fakt bez problémů. Voní to normálně. Občas je třeba myčku vyčistit speciálním čistidlem. Už jsem s ním čistila i pračku a taky dobré a to nepomohl ani ocet na 95 stupňů.

In reply to by lucininenka

Jj, od Somatu ten čistič jsem vylila do kelímku od gelu na praní do pračky a dala jsem to na 95 }:). Já jsem totiž v rámci úspor začala používat GEL z Lidlu Formil s Marseilským mýdlem a po cca 1 roku používání se mi v pračce udělal takový mazlavý potah a když jsem jednou dala vyvařit deky, tak se to uvolnilo a od té doby to hrozně špinilo a bojovala jsem s tím octem ...

já má Somat momentálně-po pravdě jsem jiné ještě neměla a mám tam ještě přes půl krabice :) Nijak mi teda nesmrdí.leštidlo i sůl mám z DM drogerie tu jejich značku a jsem spokojená.Na čištění myčky používám cca jednou za půl roku ten čistič na to určený-dám to do myčky a pustím mycí program naprázdno.Pak existují i vůně do myčky,ale s těmi nemám zkušenost.Mě by zajímalo,jestli někdo používá ty tekuté přípravky,jestli je to dobré nebo to má nějké nevýhody oproti tabletám?

Ja objednavam jen od Dedry, je eco a naprosta spokojenost. Mela jsem Finish i Somat, ale spokojena jsem nebyla, cena vysoka a ucinky stejne jako s jinym levnejsim praskem. :-)

Ahoj, myčku mám asi 6 let, vyzkoušela jsem kdeco, ale v poslední době už používám jen prášek z DM. Cena krásná, účinek srovnatelný (ne-li lepší) s Finishem i Somatem.

Ahoj! Mě nejvíc vyhovují tablety Somat, nebo Somat gel. Calgonit se mi špatně rozpouštěl. Jarové tablety teď koupil manžel v akci a nevím čím to je, jestli tím, že jsem těhotná, nebo to tak je, ale cítím tu vůni s talíře, když jím a to mi vadí. Celkově výrobky Somat mi vyhovují, nemám potřebu to měnit, nebo něco zkoušet. Tak za mě tak! :a:

Mám vyzkoušené různé tablety Somat, Calgonit, z Rosmanna a Lidlu (tyto dvoje za poloviční cenu stejný účinek), teď i Jar a po něm nádobí trošku víc vonělo citronem. Ale jinak mi nesmrdí. Prášek nebo gel jsem nikdy nezkusila. Spíš kombinaci tablet a soli. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky