Otázka trošku mimo,kolik kubíků vody protočíte ročně?

17.09.2013

V baráku bydlíme dvě rodiny,nás 5 členů,dole dva.Včera tu byl pán měřit vodu a zapisoval 180kubíků vody!Tak se nám jen protočily panenky!Zdá se nám to nějak moc,ne? :O Nekoupem se(pouze sprchujem)myčku zapínám tak 3krát až 4krát za týden.Často peru zhruba tak ob den.Zaléváme vodou ze studně.Tak jak je možná taková spotřeba???? :00: :? :00:
Kolik tak míváte? :O
Pan vodák mi teda tvrdil,že je to normál. ;)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj,
tak jsem na to taky mrkla :) než se nám narodila malá, tak jsme s manželem protočili 88 kubíků a další roky byly už s malou 114,110,108 a teď naposled 118 kubíků :00:

ahoj, myslím, že tak do 100 kubíků ročně, jsme 4
záleží na tom, jak se děti koupou, nyní se mrňous naučil pouštět vodu a rád se meje :s: :00:

teda jak to tady čtu tak jsem šťastná že máme vodu na paušál,5 kubíku na osobu na rok :) to máme ještě na zahradě velký bazén který zežere sám 20 kubíku,tak to by byla darda :00: 3 děti takže pračka běží denně,myčka taky :€s€:

Tak mi letos 130 m3 :) Peru téměř každý den, myčka taky tak 4x do týdne, sprchujeme se denně, kluci koupou a ještě něco padlo na stavbu ;)

my bydlíme zatím půl roku kde bydlíme a zatím jsme protočili 34 kubíků, tak počítám kolem těch 70 za rok

Ahoj, tak my jsme 4 členná rodina a máme spotřebu okolo 120 kubíků.. Je pravda, že vodou asi nijak nešetříme. Peru denně, myčka taky běží denně a sprchujeme se všichni také denně. Za měsíc nás bude 5, tak jsem zvědavá, jak to všechno vyleze... :?

Ahoj, tak mi jsme 3 a měli jsme 105 kubíků. Paní co nám to odečítala tak mi říkala že je to standratní spotřeba na 3-4 členou rodinu. Měli by jsme menší spotřebu, ale jelikož jsme ještě z toho rekonstruovali dům(beton, štuk atd.) a párkrát zalili zahrádku. Letos naštěstí budeme kupovat nautilu do studny, tak počítám že nám ta spotřeba klesne.

Ahoj, tak já Ti mohu poskytnout celkem slušný vzorek, neb mám přehled o cca 30 bytech ...
Tak Ti posílám nějaký výběr, kde jsou 4 osoby a za rok 2012:
- 174
- 153
- 169
- 123
Takže pokud tam máte celkem 7 lidí, tak to je asi normální.

no tak to je fakt hodně :? my jsme čtyři a ročně máme tak cca 50 kubíků,ale strašně šetříme,jelikož máme jímku a ten vývoz je sakra drahý :( ted jsem na to koukala přesně,tak to bylo přesně 50 kubíků,ale půl roku jsme byli jen tři,ale zase jsme z toho napouštěli bazén cca 7-8 kubíků ;)

In reply to by lucininenka

No nám ji slíbili, než jsme začali stavět. To bylo v r. 2006:-) V 2009 jsme kolaudovali a furt nic. Ale údajně na 95 % mají schválenou dotaci na novou čistírnu odpadních vod, ta současná dosloužila a musí ji obnovit do 2014. Takže doufám, že to vyjde, protože v dokumentaci jsou krom čistírny i nějaké opravy a právě nový řad k nám. No a jak už jsme spolu někde řešili, asi si pamatuješ, že jímka se nám spodní vodou zbortila, byť na to byla stavěná a pečlivě zabetonovaná. Takže fakt počítám měsíce a modlím se, aby už dotace byla jistá a začalo se něco dít, jinak si můžu jít spočítat konto :00: a rozhlídnout se po nové, a to by mě trefil šlak, kdybychom zainvestovali a do roka byla kanalizace :00:

In reply to by lucius.lucik

já vím,že jsme si psali ;) tak to držím palce,u nás bohužel je to totálně neprůchodné,prachy nejsou a nebudou,čistička by údajně vyšla na 360 milionů :00: což nám samozřejmě Plzeň (a ani nikdo jiný :() nedá,že... tkže u nás v nedohlednu minimálně dalších deset let :(mě fakt klepne... no za novou jsme dali 80 tisíc,to už jsem ti takypsala,ale u nás byli i jiné důvody,vás by to vyšlo leveněji :) Každopádně,kdyby u vás kanalizace nevyšla a jímku jste museli měnit,tak pouze a jenom betonovou,plast-byť je obetonovaný jakokoliv-praskne vždy :( ale snad vám to vyjde,budu držet palce :one: :one:

In reply to by Evik

no jako fakt :) ono,když máš 8mi kubíkovou jímku,kde dáš za každý vývoz 800 korun,tak si rozmyslíš,jestli to nádobí umyješ pod tekoucí vodou :s: :s: ale je pravdou,že ani v bytě s kanalizací jsme o tolik víc neměli,ale tam jsme tedy byli jen tři ;)

Tak my jsme v bytě 2 a máme 110kubíků :00: :00: Jak to tak vidím, asi bych měla začít šetřit :O :? :///:

Ahoj tak nás je v baráku, (máme dvougenerační) bydlí s náma v druhé půli kamarádka, se 4dětmi, takže je jich 5 a my jsme 4, takže dohromady 9osob. a Spotřeba vody je kolem 42-45kubíků co 3 měsíce, takže za rok taky 180kubíků a to nijak nešetříme a zahradu zalévám z dešťovky,ale když dojde a je sucho jak bylo letos,tak normálně točíme vodu z kohoutku a v létě napouštíme bazén cca 30kubíků!!!

tak mi s vodou nešetříme a máme kolem 100 kubíku, jsme tři, myčku nemáme koupeme se jak kdy akdyž se sprchujem tak voda teče furt, nádobí umývám taky pod tekoucí vodou

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka