Unavené dítě

16.08.2013

Ahoj holky,

je to normální??
Eliška 3,5roku je taková, že když je smutná, nebo naštvaná, tak si jde sama lehnout, už třeba od 2 let:) Jenže pozoruju už asi pár měsíců, že je unavená víc....Vzbudí se ráno kolem půl 7, 7h a kolem 9h už zas spí, jde si sama lehnout...Pak vydrží do 21h třeba. Po obědě chodí spát tak 3x do týdne.Měla období, že po obědě nechodila skoro vůbec, ted to střídá. Když celý den nespí, někdy usnu už kolem 19h.Je to podle toho co děláme a jak se znaví. Mě se zdá být až dost unavená a taky skoro nic neujde a to chodíme každý den někam, pořád říká, že je líná a sedne si na kočárek mladší dceři, někdy jí donutím chodit, ale někdy jí nechám..
Vím, že by dítě mělo mít ještě pravodelný spánek po O, ale neznám už moc dětí v okolí, který ho mají...
Myslíte, že je to v normě??

Kliknutím vložíte smajlíky:

synek má 3 a čtvrt a až na výjimky chodí po obědě spát. Ráno vstává kolem šesté, když po obědě spát nejde, taky se stane, že usne večer v sedm, jinak chodí kolem deváté. Ale přijde mi celkem divné, že ti ráno vstane a za dvě hodiny jde spát :? kdyby si šla lehnout třeba ve čtyři odpoledne, to by mi přišlo normálnější. Synek je hodně chodivej, kočárek jsme odložili v roce a čtvrt, a teď co máme mladší dítě, ani nemáme stupátko za kočárem, kluk buď jde pěšky nebo šlape na odrážedle/na kole. Ale je fakt, že poslední dobou si celkem často stěžuje, že ho bolí nohy a víc se chce vozit na kole než ťapat po svých. Mám za to, že ho bolí, jak roste :?

Záleží, pokud taková byla vždy, problém bych neviděla, mám dvě děti jedno nespavec od roku praktický nespala po obědě a druhá si lehne ráda před den i na 3 hodinky a to má 21m. Ale pokud se ti tak zdá poslední dobou,určitě bych to řešila a pozorovala ji neštíplo ji třeba klíště???

ten ranni spanek je zvlastni,muze to byt tim silenym pocasim..nekdo na to reaguje vic.. ale treba je jen nedospana kdyz chodi spat tak pozde....upravila bych ji rezim a pak to zacla resit...a odpoledne spat uz nemusi....znam jen 2 deti v okoli co odpoledne spi v takem veku...mozna by uz bylo lepsi aby uz po o nespala a vecer sla spat treba v 7...

mám 3 děti a ani jedno mi v tomhle věku už nespalo ani poo,a dopo vubec,mohla by mít málo nějakých vitamínu ale určitě bych se svěřila doktorce

No ten dopoledni spanek je teda dost zvlastni, asi bych se na to taky zeptala dr. Ale odpoledni spanek je v tomhle veku jeste normalni. Ja mam doma teda asi extrem. Nas skoro petiletej syn spi po obede porad a klidne by dal i tri hodiny, kdybych ho nechala. Obcas teda vynecha, kdyz rano dlouho spi. To pak po obede jen odpociva. V okoli je taky jedinej ze stejne starejch deti, kdo jeste spi, ale mne to tak vyhovuje, protoze kdyz si po obede dachne, tak neni odpoledne protivnej.
Jinak je jak motorova mys. Ze by si unavou sednul k mladsi do kocaru, to jsem nezazila. Mladsi je teda jiny kafe. Ty jsou dva a pul a taky nic moc neujde. V jednom kuse by se nosila nebo vozila v kocaru. Ale na hristi nebo doma na blbnuti ma energie dost :s: .

Ahojda,to dopolední spaní se mi nezdá normální . Asi bych Dr poprosila o rozbor krve. Může mít nedostatek nějakých látek v těle, ale i třeba boreliózu, takže bych to asi neopomíjela... :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka