Pěnivá stolice

07.08.2013

Ahoj, prosím o radu. Malý(6neděl)má občas pěnivou, žlutou až hlenovitou stoličku, je to normální? Setkaly jste se s tím někdo? Je plně kojený a trápí ho od narození dosti prdíky. Odpoledne budu volat doktorce, ale pochybuji, že mi poradí, je tak trochu na 2věci :( :( . Díky všem za odpovědi, zkušenosti, rady :a: :a: :a:

Zdravím maminky,podle toho co jsem četla za odpovědi tedy nevím z čeho trápí nás pěnivá stolice,prdíky nás netrápí,místo pečiva baštim suchary,a jediné co jim z mléčných výrobků je kefír a mazací sýr.Vyhýbám se pokud možno všemu co obsahuje vysoký obsah kravského mléka.Do teď jsme neměli problém se stolicí,nejím nic nadýmavého docela si myslim,že jsem na sebe ohledně stravy trochu přísnější abych neubližovala zbytečně malému,kamarádky kolem mne co mají mrňata se takto vůbec nehlídali a neslyšela sem je,že by měli pěnivou stoličku u dětí.Nemáme ji pořád pěnivou(zatím) máme i normální kadění jak má na 6ti tádenní miminko být,ale při každém prdnutí nevidím do plínky tak nevím kolik těch pěnivých prdnutí je.Malej přibírá tak jak má i roste tak nevím jestli si z toho mám dělat hlavu nebo ne ,zatím nás to trápí 4dny myslíte,že mám ještě počkat a nebo hned v pondělí zavolat Dr.?

Ahojky, to jsou vlastně prdíky. Přesně takovou stoličku, spíše pěnu s kusy hlenu měla i moje Barunka. Svítivě žlutou. Doktorka mi říkala, že taková krásná žlutá barvička značí, že dobře prospívá a má dost mléčka. Nic neobvyklého to není. Neboj. Pokud ti pláče a bolí ho bříško, tak zkus všechno, co půjde. Dávat ho před kojením na bříško, po kojení ho nechat vždy okrknout, sama nejez nadýmavou stravu, pij fenyklový čajík. Zkus vysadit to mléčné výrobky a vejce, přísně, může to být třeba i alergie. Pokud ne, tak ještě kup v lékárně pro miminko infacol (silnější než sab simplex), případně mně u prvního mimina pomohly i probiotické kapky biogaia, ale je to perda (finanční). Rourky se rozhodně neboj, hodně pomáhá, chce to zavést na pár minut a počkat, není to hned. Neexistují důkazy o škodlivosti, takže fakt bez obav. Promaž jí např. bepantenem na začátku. Krom toho můžeš vyzkoušet taky emulips anýzovej ale i normální (anýzu tam moc není, takže zase takový efekt, jak se uvádí na tvorbu mléka tam není), ale rozhodně je super na úpravu trávení,aby se k miminku nedostávalo toliko nadýmavého v mléčku. Já rourkovala denně několikrát, protože to bylo k nevydržení, ale po infacolu a emulipsu je klid. k tomu tedy čaj na kojení a fenykl. Kdybys měla zájem, jukni na http://www.prirodnilecba.deg.cz/index.php?page=product&id=6, můžeš zkusit.

Ty už jsem zkoušela vysazovat kvůli prdíkům a taky ne. Doktorce jsem volala a ta řekla zme to nic není. Ale možná to fakt bude kvůli pečivu. Jelikož zpětně si vybavuji, že to měl, když jsem jedla jen den staré. Ale díky za tip:)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky