Jaké látkové pleny?

05.08.2013

Ahoj holky, u druhého miminka plánuju využít látkové plínečky, jaká je podle vás nejlepší značka, a aby nebyli úplně veliký na prcince? Celkem se mi líbí Anavy, Haipa daipa a Popolini. Počítám, že mimi nebude mít pod 3 kg. Myslíte že můžu využít ty jednovelikostní od narození? A co ty vlkádací vícevrstvé plínky, ty se poskládají a dají se do svrchních kalhotek? Jak drží? Jsem z toho trošku zmatená :00: ...
Díky za info.

Ahojky, já látkovala, když bylo malé cca půl roku, koupila jsem dvoje kalhotky "All in one" od T-tomi ( u kalhotek jsou 2 bambusové vkládačky) a pak klasické čtvercové plenky 70*70cm, které jsem skládala na novorozenecký sklad a dovnitř jsem šupla ještě jednu plenu složenou na uzko, nebo tu bambusku a na to jsem nandala ty kalhotky ( nevkládala jsem do nich) a bylo :) Prdelku ale měla větší, jak pučmeloud :D Na čas jsem pak látkovat přestala ( kvůli častému praní, doopravdy se mi látkovky nevyplatí) a teď jsem zase před 14dny začala, jen tak. Malé je rok. Stále skládám na novor. sklad, jen teda mám plíny 80*80cm a do nich na uzko skládám ty menší čtvercovky a kalhotky máme stále stejné, bo "rostou s dítkem" :)
Podle mě novorozenci stačí jen sklad a kalhotky, tak by mohl mít menší prdýlku, ne jak pučmelín :D Na noc a na delší výlety dávám jednorázovku.

In reply to by Opinka

no já když to složím na novosklad a pak dám na dupinu, tak mi to hrubý nepřijde, ono se to tak nějak sežmoulá, že je to docela v pohodě :) žehlička to zas až tak nevytrhne.. zkus koupit sůl na změkčení vody, třeba to bude lepší :one:

Ahojky!Tak já jsem o tom taky pořád přemýšlela.Pak jsem nakonec koupila obyčejné svrchní kalhotky a skládám do nich obyčejné látkové plínky(velikost 70x70 a 80x70cm).Malému jeď 4a1/2měsíce a dávám mu tam jednu plínku složenou na třetinu.Stačí mu to a plínku měním cca každé 2-3hodinky.A malému to nedělá větší zadeček než papírovka(tu používám jen na noc,abych ho nemusela budit přebalováním).Jo a kalhotky máme jednovelikostní(velikost si upravujeme pomocí patentků) a látkujeme od konce šestinedělí.

In reply to by Opinka

nejlepší je bambusovej flauš, jednak proto, že není strukturou jako froté, ale hladkej a druhak proto, že jeho kapacita značně převyšuje kapacitu bavlny, biobavlny, froté i konopí.. já ale jedu hlavně ve čtvercovkách - teď už teda nee, mám 15m kozu ;) a ve vícevrstvých Popolini a do toho si podle potřeby dodám vkládačku BabyIdea.. hodně jsem využila a stále využívám konopný zavazovačky BabyIdea a ač jsem měla zálusk i na kalhotkovky od nich, v recenzích se hodně psalo, že postupně tvrdnou, což můžu potvrdit i u těch vkládaček, ale tam to nevadí, neb nejsou ve styku s prckou.. mě se fakt osvědčily nejvíc plenky vícevrstvý.. na malý mimčo od Kikko a na větší od Popolini.. nedělají velikej zadeček a docela dost pojmou... a na úplnýho prťavce jsou skvělý čtvercovky na novosklad - ještě toho tolik nenačůrají a když kakají, tak to hezky chytne všechno, co má a nic neuteče do svrchňáčků :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka