výpověď

27.07.2013

Ahoj holky. Potřebuji poradit. V dubnu mi skončil rodičák (3 roky). Nastoupila jsem zpátky do práce, kde jsem měla smlouvu na dobu neurčitou. Předevčírem jsem dostala výpověď, protože není práce. Mám skončit k 30.9. 2013. Co by se stalo kdybych tento měsíc otěhotněla? Plyne z toho něco pro zaměstnavatele? Že by mě třeba nemohl propustit? Asi bude končit celá firma a mé místo prostě zrušili. Na mateřskou zřejmě nárok nemám, protože jsem neplatila pojištění 270 dní. A po skončení pracovního poměru nastoupit na pracák i když budu náhodou těhotná? Vůbec se v tom neorientuji. Budu ráda za každou odpověď.

Kliknutím vložíte smajlíky:

pokud se ruší celá firma, tak můžou propustit i těhotnou. A pokud si na starší dítě nárok na mateřskou měla, měla bys ho i na mladší dítě, pokud bys nastupovala na mateřskou do 4 let jeho věku a trval by ti pracovní poměr.

Ahoj, tak pokud už máš výpověď v ruce, tak jestli otěhotníš až po tom, tak to pro zaměstnavatele nic neznamená - Teď ti běží dvouměsíční výpovědní lhůta, že? Tak to si myslím, že už máš asi smůlu :-( Leda, že by jsi byla těhotná a na gynekologii by ti potvrdili, že jsi byla těhotná už při výpovědi, to by byla výpověď neplatná. Dokud firma existuje, tak by tě v tomto případě vyhodit nemohli. No a pokud otěhotníš až pak, než ti ta výpovědní lhůta skončí, tak by bylo dobré nastoupit na nemocenskou - finančně by ti to vyšlo líp než pracák.
Jinak jsem sama zvědavá, co napíšou ostatní, protože fakt nevím, zda se pro zaměstnavatele něco mění, když bys otěhotněla v té výpovědní lhůtě :?

In reply to by Michaela

Děkuju za odpověď. Výpovědní lhůta mi začíná běžet od srpna.Nejlepší by asi bylo najít si novou práci, pár měsíců odpracovat a pak si pořídit druhé dítě. Jenže kdo zaměstná matku s 3 letým dítětem? Asi nikdo. Je to maras v dnešní době.

In reply to by barabrambora

Taky mám 3 leté dítě a chci druhé, smlouvu mám na dobu určitou, která mi končí na konci prosince. Loni jsem ji měla taky na dobu určitou a na férovku jsem mu řekla, že dítě ještě neplánuju, maximálně až po jarním frmolu a tak mi ji prodloužil. Tam kde dělám, je rozhodující jarní období. Když otěhotním, tak mi je jasné že ji prodlužovat nebude, ale je ochotný mi ji maximálně prodloužit o nějaký měsíc, kdybych otěhotněla až ke konci roku, aby mi neutekla ta mateřská (abych nepřekročila ochr. lhůtu 180 dní.)
I když se zaměstnavatel nemá ptát na to, zda budeš mít další dítě, tak mě to teda vůbec nepohoršuje, taky to právě chápu, mám také ráda jednání na rovinu - možná i z důvodu mojí upřímnosti mi zaměstnavatel je i ochotný vyjít vstříc těmi případnými 2mi měsíci navíc, přímé jednání se vyplácí :one:

In reply to by Michaela

Mě to taky nepohoršuje. Samozřejmě, že bych na rovinu řekla, že chci druhé dítě a tu práci potřebuji jen na pár měsíců, ale štve mě to, že když jdeš na pohovor a řekneš, že máš dítě, tak si okamžitě řeknou, že budeš pořád na paragrafu a už nemáš šanci tu práci dostat.

In reply to by Michaela

No tak můj zaměstnavatel se mě na nic neptal. Prostě mi oznámil, že končím. Vlastně mi to ani neoznámil on ale druhý kolega. Kdyby mi řekl hned, že tam moc dlouho nebudu a to musel vědět, protože zakázky nemá už tak rok, tak už jsem dávno na druhé mateřské. A to ještě strašně potřeboval, abych nastoupila o měsíc dřív, tak jsem mu vyhověla a lítala jsem mu tam i při paragrafu a teď tohle. Asi máš štěstí na zaměstnavatele, já bohužel ne.

In reply to by barabrambora

divis se? chtěla by jsi jako podnikatel zaměstnat někoho kdo ti hned otěhotnětni??? musím říct ze sice jsem matka dvou deti ale jsem i podnikatel tak si pečlivě vybírám zaměstnance a když někdo přijde a na fér hru řekne ze plánuje za rok začít dělat rodinu tak ho vezmu radši než matku malého dítěte která nemá jasno v tom jestli bude další nebo ne. opravdu mě nebaví se tem lidem věnujte, učit je a platit aby za utři měsíce vytáhli list od doktora jako ze nastupují na rizikove těhotenství aniž by k tomu byl zdravotní důvod . Zkus to brát z té druhé strany. Ty peníze co vkladam do takových zaměstnanců jsou úplně zbytečná investice a jsou to peníze které jsme museli vydělat a mohli je dat naším dětem ...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka