Nehtíky

06.07.2013

Ahoj holky, mám dotaz, poraďte prosím? Jak je to s nehtíky u miminek? Malému je 14dní, má je uz doopravdy obrovsky dlouhé. V porodnici řekli, že je doma můžu ostříhat, ale zas známá co má prcka řekla, že v žádném případě:(. Tak jsem zmatená. Kdy jste prvně sřihali nehty vy? Do konce 6tu neděli totiž asi nevydržíme, to by pak malý musel na plastiku, jak by měl ten čumáček zdrapanej.:)
Děkuji za veškeré odpovědi :)

u synka si první stříhání nepamatuju, ale mladší dcerce jsem je ostříhala už v porodnici, den po narození, měla je fakt dlouhé a pěkně se jimi poškrábala, když neměla rukavičky.

me se narodila mala s poskrabanym obličejem jak mela dlouhe nehtíky,hned jak nas pustili domu tak jsem ji je ostrihala a zadny problém.ted uvazuju,ze si vezmu nuzky sebou do porodky nebo se poradim se sestřičkami.

Neboj se toho a normálně mu je ostříhej.My taky stříhali hned co jsme dojeli z porodnice,pže se malá furt drápala.Měla sem koupené ty special.dětské ale těma mě to nikdy nešlo,vzaly jen malinký kousíček,takže od narození stříháme normálními nůžkami a vyplatilo se mi naučit si ji hned od mala stříhat když je vzhůru a ted se jí to dokonce líbí a hezky drží.

Co vím tak v porodnici se nestříhá kvůli zanešení případné infekce, ale když k nám pak přišel dr. domů tak říkal ať určitě stříháme, protože je daleko větší riziko, že se škrábne do oka tím upadajícím nehtíkema zanese si tam nějakou infekci než to že ho stříhneš ;) takže mi od příchodu z porodnice normálně stříháme a není problém ;)

Neposlouchej..nevím proč by se prckovi nemohli ostříhat nehtíčky...je to tve dite tak udelej to co je podle tebe spravne! :a:

kdyz budes maximalne opatrna a zastrihnes je primerene tak hura na to,Eli mela silene drapky uz v porodce,po prijezdu dom jsem ji to smikla trosku zapilovala rozky a bylo po drapani :)

:) ahoj, obe me deti meli hned dlouhe nehtiky, tak synovi strihali dokonce sestry na detskem v porod. A dcerce jsem strihala snad druhy den doma.....normalne je ostrihej, bude dodrapany.....

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky