čeká mě Umělé oplodnění

30.05.2013

ahojky
holky čeká mě umělé a byla bych ráda kdybych si tu sváma mohla pokecat.Jedno dítě (4,5roku) doma už máme a 7 měsícu se snažíme o druhé mimčo a bez uspěchu.Objednala jsem se přímo do HELIOSU do brna na hormonalní profil ptž jsem i měla rozhozenou menstruaci a zjistily že mi nerostou vajíčka.Vysoký hormon FSH.Poprvé vyšel necelích 17 a po druhé pro kontrolu 18.Dělali mi i test plodnosti AMH a ten vyšel v pořádku-v normě.Tudíž nam doporučily umělé oplodnění.Přítel byl na spermiogramu,vyšlo to v pořádku jen je ma maličko nekvalitní,ale jinak všechno v pořádku. Dostala jsem hormony na píchani do břicha a 1.den MS začínam píchat.MS čekám za 3 týdny. Potom budu 14dní píchat,pokud se mi vytvoří vajíčka,ja doufam že jo Smiling tak je pak odeberou a oplodní.
Chtěla jsem se ale zeptat.Zrovna se mi naskytla i práce (už jí od ledna zháním) a zrovna mi i vychazi že za měsíc pujdu na umělé. Prace se mi naskytla dobrá-pracovat u nás v lidlu.Je to tam i platově dobré,ale mam strach aby mě pak nevyhodily.Budu pak určitě muset mít nějaké omezení cca 14dní...Mužete mi prosím napsat kdo už si tím prošel jak to probíhá,mužu pak jít třeba normálně do práce,kdybych se třeba domluvila na nějakém omezení? že bych třeba jen seděla na pokladně a dělala jen lehké věci? Moc moc děkuji za všechny informace

ahojky, mám taky doma prcka 4,5 let, který nám vyšel napoprvé (byla jsem tady dřív pod jinou přezdívkou, pamatuju si na tebe). ted zkousíme druhé už od října, zítra budu mít výsledky hormonálního profilu a partnera spermiogram - no a jsem zvědavá, jak dopadnou a co nás čeká dál. mezí tím jsem byla poslední 3 měsíce několikrát na utz, ms funguje jak hodinky, vaječníky fungují- dle utz, všechno ok. ale někde zakopaný pes :-(

In reply to by Kirsche

Zítra napíšu. A ten hormonální profil, proplácela ti pojištovna? já jsem se na to zapomela zeptat, tak mě zítra si čeká překvápko.

In reply to by Kači HK

díky :a: snad máš pravdu ;) ale ještě je čas než na to pujdu to bude tak za 5tydnu. teprve musím počkat na MS ta má přijít asi 20.6. ale kdo ví ptž mě chodí ,mezi 28 a 33 dnem.

In reply to by Kirsche

Tak hormonální profil v pořádku, spermiogram partnera v pořádku. jěště mi vzali tři ampulky krve na vyšetření krevní srážlivosti a něčeho co souvisí s genetikou. před synem jsem totiž 2x potratila, tak z těchto důvodů. ale vždy jsem otehotněla max do dvou měsíců a teď od října a nic. tento měsíc to máme zkoušet sami a pak budou vysledky té srážlivosti. Utz v pohodě, výsledek bezvadný, doktorka neví, proč jěště nejsem těhule.

In reply to by Iwule

No vidíš tak vysledky naštěstí v pořádku a tet zapeklitá situace že? Njn příroda si dělá co chce a třeba to jen chviličku potrva,ale duležité je že jste v pořádku! lepší je si ty testy udělat aby člověk aspon věděl!! :a:

In reply to by Kirsche

no to je zapeklitá situace. a nejhorší je, že jsme byli před cca 2 měsíci na IUI a to nám nepomohlo. ale chlap má teď hodně stresů v práci, já to vnímám taky, tak kdo ví ?

Já osobně si myslím, že pokud se Ti naskytla práce, klidně do toho jdi, budeš muset jít tak jednou nebo dvakrát na UTZ a pak na OPU. Myslím si, že klidový režim není potřeba, když holt nemáš na výběr, tak se dle mého názoru stačí pár dní alespoň šetřit. Ber to tak, že při normálním těhotenství se ženské v tomhle stádiu stejně nešetří,protože většinou ještě ani nevědí, že jsou těhotné a myslím si, že u Tebe by s uhnízděním a celkově s úspěchem nemusel být žádný problém. V dnešní době je práce důležitá a klidový režim není nezbytný. Hodně štěstí!

In reply to by Naděnka

Ahojik do práce určitě pujdu.zatím mě vezmou na poloviční uvazek 3dny v tydnu tak doufam že se potom sněma nějak domluvím...Myslíš si že by to mohlo unás vyjít na poprve? je fakt že jiny problem unas není,jen mi nechcou rust vajíčka tím padem mi musí pomoct :-) Uvidime,ale každopádně moc děkuji za podporu! :a:

In reply to by Kirsche

Nechci Ti v žádném případě dávat falešnou naději, ale pokud se na to podíváš tak, že jedno dítko už spolu máte a našel se takovýhle (z pohledu IVF banální) problém, myslím, že máte velkou šanci na úspěch. Pomocí transferu embrya se váš společný problém obejde a tělo dostane vše takhle "naservírováno", tak to by bylo aby nebylo ;)

Ahoj Kirsche,
no, sešlo se Ti to docela nešťastně, viď.. A myslíš, že by v práci nepočkali měsíc? Já mám první IVF za sebou a hned úspěšně :) Co se týče toho období stimulace, tam určitě žádné omezení není. jde spíš o to, jak budeš pak snášet odběr vajíček - OPU. Mě se totiž rozjel hyperstimulační syndrom a týden jsem opravdu jen ležela a všechno mě bolelo. Ale samozřejmě to nemusí být Tvůj případ. Ale i kdyby Ti bylo dobře, ty první dva tři dny to určitě na práci není, je to dost nepříjemný. A po transferu se taky doporučuje pár dní klidový režim, určitě nemusíš ležet, ale neměla bys zvedat nic těžkého, namáhat se a tak. Navíc, mě má gynekoložka po IVF hned doporučila rizikové těhotenství. A i když mám kanceklářskou práci, jsem už doma, abych měla klid. :dance: Kdybys potřebovala poradit ohledně čehokoliv, klidně písni ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka