kod nemocenské!!

27.05.2013

Ahoj holky, neznáte náhodou nějaké stránky na netu, kde bych si zjistila na jakou diagózu mi dal lékař neschopenku?? v lístku na peníze mám číslo rozhodnutí o dočasné pracovní neschopnosti B - 2072788

tak ja se na to dneska ptala ucetni marodim tehotna jsem v 17tt a pracovala jsem v dobe otehotneni a odesla na nemocenskou v 8tt.. koni mi ted smlouva pracovni ktera byla jen na rok na dobu urcitou a mi podleniho dubna konci.podle zakona mi ji prodlouzit v nemocenske nesmi a ani nechteji.ale nemocneksou budu pobirat nadale do nastupu na materskou a jelikoz mam odpracovano 280 dni dle zakona mam narok na PPm od zamestnavatele. Smlouva mi nemoci zanika pac se automaticky prodluzuje jen dalsim dnem nastupem na pracoviste a to ja nemuzu jako marod.Ale je na to ochrana lhuta po skonceni smlouvy do ktere se vejdu je to 180 dni nez mi ukonci nemocneskou a prejdu na materskou v 32tt.takze vyhodit vas nesmi az pos konceni nemocenske ale plati vas stejne socialka takze je to jedno o penize neprijdete.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No holky já si právě taky myslela,že když mám nemocenskou, kterou budu mít až do mateřské,že nemůžu dostat výpověď, ale už jsem se tady ptala jestli teda budu mít nárok na PPM a nějaká z holčin mi tady dala odkaz, kde bylo přímo uvedeno, že i v nemocenské, která je ve zkušební době můžu dostat výpověď. Jestli ten odkaz najdu, dám vám ho tady, ale doufám,že vše proběhne v klidu a já zdárně dojdu do PPm, a pak rodičáku, samozřejmě že jim to nechci schválně zatajovat, ale i toto mé těhotenství, bylo zvláštní, šla jsem k dr, že můžu být tak v 4-5tt a já byla už v 10tt.

In reply to by lucyas

já taky otěhotněla v době zkušební a dostala jsem neschopenku - otěhotněla jsem díky umělému oplodnění a 2x jsem o miminko přišla + mám vadu krve, takže jsem na neschopenku musela a ona dostaneš výpověd po uplynutí 21dní, kdy hradí nemocenskou zaměstnavatel, ale pak ti to i po výpovědi platí sociálka, pokud tě teda na neschopence nechá :a: :a:

In reply to by lucyas

já si stojím za tím, že ti tu výpověď dát nemohou, pokud zůstaneš na rizikovém až do konce, a že budeš normálně dostávat nemocenskou, jediné, co by ti teda mohli odezmout by byla mateřská, rodičák pak už nee, ale i to se pak nějak řeší.

In reply to by fli

ale já to tak měla u malé. Normálně mi běžela zkušebka, já otěhotněla, a protože jsem riziková, tak automaticky neschopenka, a nikdo mě nevyrazil, peníze jsem dostávala až do konce - nejprv od zaměstnavatele a pak od státu, to jo, ale normálně jsem celou dobu posílala do práce potvrzení o prac. neschopnosti, takže mě nevyhodili. Tak se to teda změnilo, no.

In reply to by triplusjedna

No nárok bych mít měla, měla jsem 3letý rodičák, hned ode dne kdy mi skončil, jsem nastoupila do práce a nepřerušila jsem jí, tedy jen jsem vyměnila zaměstnavatele,ale ani jeden den jsem se nemusela hlásit na ÚP a hned jsem skončila na nemocenské! tak jsem fakt na všecko zvědavá, jak to dopadne, snad dobře

Ahoj, myslím si, že to číslo, které uvádíš, je číslo neschopenky, ke které se lístek na peníze váže.
Kódy diagnóz najdeš např. na www.ordinace.cz - položka Léky - kódy diagnóz.
:a:

In reply to by maminka77

jojo díky, to už jsem taky zjistila, ale tím pádem v neschopence ten kod uvedený nemám, no nevadí, mi šlo jen o to, jestli v práci, když jsem neřekla, že jsem těhotná, jestli to z toho kodu nějak vyčtou! ale uveden tam není jen razítko z gynekologie, tak buď jim to za chvíli dojde, nebo si můžou myslet, že třebas marodím s nějakým ženským problémem. Zatím nechci aby věděli, že jsem těhu, protože jsem stále ve zkušební době a to by mi i tak mohli dát výpověď. snad to ještě těch 14 dnů do konce zkušebky vydržím!!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

To nemůžou. Ze zákona máš povinnost zaměstnavateli oznámit, že odcházíš na mateřskou. Ona je ale na nemocenské a s čím marodí je její soukromá věc. Pokud by ovšem chtěla převést na jinou jí vhodnější práci, pak to oznámit musí.

To číslo B - 2072788 je číslo neschopenky ne diagnózy. Číslo diagnózy je na myslím na té části neschopenky co dáváš zaměstnavateli nebo na té, co zůstává u DR.

In reply to by triplusjedna

Mám neschopenku, protože teď momentálně začínám 13tt těhotenství, ale neschopenku jsem chtěla od dr. napsat já protože v práci dělám odpolední, a fakt kolem toho 6-8tt, jsem byla hodně unavená a nebylo mi nejlíp,ale zajímalo mě, na co mi dr. tu neschopenku vlastně napsal!

In reply to by lucyas

dal ti do ruky nějaký papír, kde je napsáno co a jak, proč jsi přišla atd, no a že Ti napsal neschopenku, a pak někde v dolní části (tam to mám já teda) je napsáno Dg: .... no a tu napiš do hledáčku na google. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka