Holky potrebuji pas pro deti do Chorvatska?Chceme jet 15.6. a 1.7. vstupuje do EU

21.05.2013

Holky potrebuji pas pro deti do Chorvatska?Chceme jet 15.6. a 1.7. vstupuje Chrv. do EU. Nebo jim staci obcanky??? :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Pro děti potřebuješ pas a pro vás raději pasy. Do EU vstupuje chorvatsko až 1.7. Sice je nějaká úmluva mezi ČR a Chorvatskem, že můžou češi cestovat na občanku, ale před dvěma lety po nás v cestovce chtěli, ať máme pasy, že se jim stalo, že natrefili na blbce celníka a trval na pasech a horkotěžko mu vysvětlvali, že to není potřeba :-(.

ahoj, děti potřebují pas jakmile jedou do zahraničí. Nezáleží na tom, zda je zem v EU nebo není. Ještě je možnost jim vystavit občanský průkaz...
na vyřízení mají měsíc. Ale já jsem pas dělala dětem vloni (kdy byl blázinec) a během 14dní byl hotov :///: . Ale spoléhat se nato samozřejmě nedá.
Musíš mít RL dítěte, tvůj OP a oddací list nebo tvůj RL. U nás chtějí ještě rodný list jednoho z rodičů, pokud je narozený před 1.1.1954 tak není potřeba dokládat pas rodičů /prarodičů dítěte/. Pokud jsou všichni rodiče narozeny po tomto datu, tak je třeba rodný list jednoho z rodičů. U nás to takto vyžadují ale co jsem slyšela tak jsou magistráty kde ne. U nás je to holt všechno po staru. Takže doporučuju přečíst si podmínky pro vydání pasu na příslušném magistrátu ať tam nečekáš frontu zbytečně -jako jsem čekala já :00:

potřebuješ a mají měsíc na to ti ho udělat takže tam zítra nakluš,nezapomen rodné listy,děti ti vyfotí tam

a pokud ho ještě nemají tak ještě potřebují k tomu pasu doklad o tom ,že jsou občani ČR.My jsme tam byli v loni a kvůli tomuhle cancu papíru jsme málem na dovču neodjeli :00:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka