První nervozita 35+0

20.05.2013

Ahoj maminky,
tak jsem si dnes ráno uvědomila, že do plánovaného vyvolání porodu už zbývají jen 3týdny a jsem z toho značně nervózní :00: :00: :00: . Jak to máte vy? Myslela jsem, že se mi tohle vyhne, ale nene. Už začínám plašit, jestli budu mít mléko, jaký bude porod, aby mimčo nemělo omotanou šňůru okolo hlavičky, aby bylo zdravé, jestli mám všechno nachystané, přeprané, přežehlené, uff :s: :s: :s: :s: začíná mi z toho hrabat :///: . Teď navíc vybírám k jaké doktorce se přihlásit jelikož známá mě vyděsila, že to řeším dost pozdě, ale tam odkud jsem já stačilo přijít s novorozencem a hotovo, tady v Plzni jsou holt věci trochu jinak :s: . No a v pátek mi čeká poslední kontrola u svého gynekologa, tak se moc těším, jak jsme na tom s váhou a velikostí, jelikož já mám stále jen ta proklatá 4kg nahoře, ale přes pupík už mám 103cm, takže zřejmě rosteme(soudě podle ataků do žeber určitě :) ) :)

Tak vám přeji holky pěkné těhulkování a dejte taky vědět, jak se vám daří, zdali už máte vše nachystané a jestli vám taky začínají první nervíky :€s€: :€s€: :€s€: :€s€: :a: :a: :a: :a: :a:

Ahojky,taky už jsem docela nervní,jsme zrovna bez auta tak mam nervy až to přijde a manžel bude zrovna v práci,jak honem odvezu malýho,nevim jestli ject sanitkou nebo taxíkem,no bude to masakr.Jinak nemam ještě ani vypraný věcičky ani sbalenou tašku.Mam docela strach že nebudu mít zase mlíko,u prvního jsem taky neměla a teď mi neteče mlezivo,ani kapička.Ve středu jdu na kontrolu,tak jsem zvědavá jestli se něco už připravuje.Budeš rodit ne fakultce nebo u Mulačů?Jsem taky z Plzně a jdu k Mulačům.
To je asi vše o nás,pohlaď pupíka a užívej poslední týdny s bříškem.

In reply to by vaclavahantova

To mlezivo ti závidim já musim nosit ty odporný vložky do podprdy, a jsou docela nepříjemný :00: .. My jedeme rodit tedy do Rokycan, takže já při nejhoršim místo záchranky musim volat taxi, protože záchranka by mě vezla rovnou do Plzně :00: ...
Jinak holky taky se Vám ty mimča zklidnily? mě přijde, že se hýbe teď nějak méně, nedělá tam takový ty salta jako předtim jestli má třeba méně místo, nebo co se děje to nevim, hýbe se pořád, ale nevyvádí tak :00:

In reply to by vaclavahantova

Tak to jsem ráda, že je to tim že tam má málo místa, bála jsem se aby nebyl třeba přeškrcenej.. právě na Lochotín taky nechci :s: ... holky nějak to dopadne, mě prý spadlo břicho a prý je to do 14 dnů po spadnutí břicha, tak jsem na to zvědavá, na ty babský keci :D

In reply to by vaclavahantova

Jeee, to ani nevím, že jsi z Plzně. S těmi věcmi si tedy dáváš na čas, to tě obdivuji. Rodit hodlám u Mulačů, tak se možná potkáme na ozvách:). Tak přeji ať tě to zahnízďování co nejdříve chytne a taky přeji pěkné poslední týdny těhotenství :) a dej taky vědět po kontrole :a:

Ahojky, já jsem taky zatim ještě ok :D.. ale čekam, kdy mi nervozita přepadne :00: .. mam měsíc to termínu a přijde mi to stejně jako hrozná doba, ale to tak bývá, když se na něco těšíme :) ..

In reply to by Nadsena cekatelka

Já se bojim spíš toho až budeme s malym sami doma jak to všechno zvládnu, když jsem nikdy žádné dítě neměla :00: ale snad to přijde samo, takový ty drobnosti jako dečku můžeš kdykoliv dokopit :h: :k: , hlavní je postýlka, kočárek, pro mě monitor dechu a chůvičky, to všechno máme nachystané tak jsem v klidu :) :h:

In reply to by Andrej91

Tak toho se zase nebojím já:). I když uvidíme co s námi udělá 6ti nedělí :s: . A co že chceš rodit v Rokycanech? Taky nechceš Lochotín jsem výše četla, tam je to prý jak na běžícím pásu:). No a co se týče těch věcí, tak chůvičky budem kupovat až dýl a monitor dechu ještě řeším, ale jinak už mám snad taky všechno :s:

Ahoj, já mám termín 14.6. a také doufám, že to bude dříve. Líbí se mi datum 1.6. to budu akorát 38+1, tak by bylo super, kdyby se malý rozhodl jít ven :-) Prvního syna jsem rodila v 38tt a druhého v 39tt, tak doufám, že tentokrát nebudu přenášet.
Jinak mně je celkem fajn. Břicho mi tvrdne tak 20x za den, ale nebolí to. Každý den mě občas bolí v podbříšku jako při MS, ale taky nic strašného. Hůř se mi chodí, bolí mě záda a malý mi tlačí na spodek, ale jinak v pohodě. V noci spím celkem dobře. Vzbudím se tak 2x za noc na WC, ale zase hned spím.
Před týdnem mě ale jeden den chytily dost silné křeče do břicha a bohužel mi to připomnělo porod. Od té doby mám strach a na porod se vůbec netěším :-( Zato se hrozně moc těším až dostanu malého prvně do náručí. Nic hezčího jsem nezažila!!! No tak holky držím palce, abychom to měly co nejdříve za sebou a porod jsme měly bezproblémový a rychlý.

In reply to by Bardotka

Ty jo, už třetí prcek, tak tos musela mít ale pěkné porody, když jsi do toho šla po třetí:). A 20x tvrdnutí bříška za den je dost, to mě ztvrdne max. desetkrát a to už musí být jooo rychlá chůze, jinak vůbec. A co se spánku týče, tak si nemůžu stěžovat, v noci jdu čůrat max. jednou týdně a spím jak zabitá:). A 1.6. Je krásné datum, tak ať se ti to vyplní:)

In reply to by Nadsena cekatelka

No první porod jsem pohodový rozhodně neměla :-) rodila jsem 27 hodin. Druhý byl rychlý, ale o to bolestivější :-) Ale příroda to umí zařídit, že na ty bolesti rychle zapomeneš a hlavně to malé ti vše vynahradí. Teď jak se to blíží, tak se začínám bát, ale nějak ven musí, takže to budu muset vydržet znova :-)

Ahojky.
TAk já sem tak nějak zatím v pohodě.Ve středu jdu na kontrolu,tak už se těším a snad brzo i na pásy.Termín mám 15.6.ale tak nějak doufám,že to bude dřív.Já mám nahoře cca 2kg,ale jelikož sem silnější,tak to není problém :-)
A jak máš naplánovaný vyvolání porodu? Ze zdravotních důvodů nebo proč? O to mlíčko mám taky strach,ale už my sem tam teče mlezivo,tak snad to bude dobré.A hlavně koupila sem si kojící čajík a ten mi minule moooc pomohl :one: :a: :h:

In reply to by Ja.Zandysek

No já mám dle utz termín až 24.6. a dle PM 13.6., no a jelikož mám těhu cukrovku, tak jdu na vyvolání po 38tt, takže po 10.6.:). Pokud to nepřijde do té doby samo, což si nemyslím. Ale uvidíme co mi dr. v pátek řekne, jak se to dole připravuje :s: :s: :s: . A 2kg jsou tedy super. Já taky nejsem žádná hubeňoura, ale čekala jsem těch kg víc, jenže s tou dietou to nejde. No a kojící čaj si taky chci pořídit a super je i prý gravimilk, ale ten teď nemůžu kvůli té cukrovce, takže čaj je lepší varianta. No a co se týče mleziva, to už mi taky pěkně vytéká, tak snad je to jen dobré znamení:)Tak dej po kontrole ve středu vědět:) :a: :a:

Ivettta

In reply to by Nadsena cekatelka

Ahoj, promiň že se do toho pletu, ale ty máš hodnoty cukru nějaké vysoké? že ti chtějí vyvolávat porod? já ji měla taky a jen jsem byla víc kontrolovaná....a bylo mi řečeno že mě nenechají přenášet. No rodila jsem 38+2 a všechno šlo přirozeně. Zdá se mi to zbytečné nutit miminko takhle brzy ven :? když to za týden může přijít samo ;)

In reply to by Ivettta

Ahoj, vůbec se nepleteš, jsem ráda za každý příspěvěk:). A s tím že mi mají vyvolávat porod mi ani nemluv , taky s tím nesouhlasím, nutit mimčo, když samo nechce,ale takhle mi to bylo řečeno už na dvou kontrolách, že po 38tt vyvolání, ale když bude mimi pod 2,5kg, tak prý déle. A cukr si tak nějak až na výjimky držím do 7,2. V pátek jdu na kontrolu, tak se dozvím víc.

Ivettta

In reply to by Nadsena cekatelka

Taky jsem měla pořád něco. Nízká váha miminka, málo plodové vody, přestárlá placenta. Pak jsem byla na celkovém vyšetření v HK a tam mi řekli, že nic z toho není pravda :D takže co doktor to jiný názor.... neměla by ses nechat zkouknout jiným doktorem?
Cukr vysoký nemáš, takže pokud nebudou nějaké komplikace tak bych do toho nešla, zdá se mi to brzo.
Tak přeji hodně štěstíčka a užívej si konec těhulkování :€O: (těhulkování tiše závidím :) )

In reply to by Ivettta

No já si na svého dr.nemůžu stěžovat, v pátek se ho na vše vyptám a zkusím ho ukecat. Mimčo mělo na poslední kontrole ukázkovou váhu, tak uvidíme jak povyrostlo teď, podle břicha myslím, že dost:). A nevím, kde jinde bych se měla nechat vyšetřit :? :? , od příštího týdne budu chodit na ozvy, tak tam budou zase jiný dr.tak uvidíme. Ale je pravda, že bych byla moc ráda, kdyby to šlo samo a přirozeně, zkusím nasadit maliník a ta lněná semínka, jak všude doporučují a třeba se mimču bude chtít dřív, než mi stihnout strčit tabletu:). Děkuji za přáníčko a ať se ti daří :a: :a: :a:

In reply to by Nadsena cekatelka

Aha,tak to jo..Já sem měla první porod vyvolávanej a nic moc teda.Tak snad to teď bude lepší.A taky začnu pít od pátku maliníkovej čaj,aby to pomohlo těm cestám...Taky se trochu bojím,to bych zase lhala,kdybych řekla,že úplně ne...
Dám vědět ve čtvrtek dopo..středu už nestihnu :-)pa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka