kojení

20.05.2013

Ahoj holky, mam takovy mozna hloupy dotaz ohledne kojeni. Cekame ted druhe mimco a ja s prvnim zvládla kojit plne jen 14 dni po porodu. Proto ted nechci u druheho nic podcenit. Nevite, jestli i treba dostatecne piti v tehotenstvi muze ovlivnit naslednou tvorbu mleka nebo je to v tehotenstvi jedno a neda se to z venku nijak stimulovat? Diky. :?

kojeni.net + Kytiii = vsechno, co muzes o kojeni vedet. Ja sama za sebe (prvniho jsem kojila pres 2 roky a druhej mi kyne pred ocima) rikam jediny - uzit si start - az prijdete z porodnice, uzivej si miminko, valejte se co to pujde, starsi taky at je s vami, pohadky ho nezabiji, muj treba cele sestinedeli musel byt u me taky, kazdy kojeni, protoze je mazanek a mazel a chvili mu trvalo si zvyknout. Kazdopadne domacnost neutece, takze za me jedina prevence - odpocivat, uzivat a nekoukat na to, kdy naposledy a jak dlouho jsi kojila. Nech to na miminu, ver mu. Ja ted nesleduju cas vubec - a ve 3 mesicich mi malej spi celou noc... Treba je to nahoda, ale kdo vi :) drzim palce! :-)

Jedna rada ode mě a netýká se jen kojení, první dceru jsem také skoro nekojila a u druhé jsem chtěla, porodila jsem po 15 ti letech, hodně důležité je mít pozitivní přístup, znát mýty a nepravdy o kojení( slabé, hladové mléko a podobně, hodně mléčných výrobku a tak)šla jsem do toho s tím, že prostě kojit budu a vůbec jsem si nepřipouštěla jinou možnost, prošla jsem si všemi spůry i zánětem, i špatným saním z jednoho prsu, ale nic drastického, před porodem jsem udělala opatření, zamrazila polévky ať, kdyby byla malá zlobivá byla v pohodě a měla co jíst a hlavně nekupovala lahvičky a šlo to a když jsem náhodou potřebovala přece jen radu, poprosila jsem Kitii. Takže hlavně pozitivní přístup a nehledat problém dřív než přijde, hodně štěstí. PS malá má 1 1/2 a pořád kojím a ještě chci aspoň půl roku:-))

nastudovat co se dá můžeš na www.kojeni.net
důležité je včasné a hlavně časté přikládání po porodu, správná poloha dítěte, vědět, kdy přijdou spurty a jak se řeší apod...

ne to nedá :///: jestli chceš mít v něčem náskok,tak si můžeš třeba o kojení zjistit co nejvíc-polohy,jak řešit spurty,jak správně odstříkat a podobně... a zjistit si číslo na laktční poradkyně v okolí,které by přijely,kdyby jste měli problém ;) a hlavně ptát se a ptát se v porodnici,nenechat se odbýt :///:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka