Porod ve vaně :)

16.05.2013

Ahoj holky :a: Mám jeden dotaz, chtěla bych se zeptat, zda má tady některá maminka zkušenost s porodem ve vaně? Možná pomůžou i názory těch, které s tím vlastní zkušenost nemají :ww: Dost o něm uvažuji, ale pořád nevím. Mám ještě čas, ale informuji se o tom raději dříve než, aby bylo pozdě :ww: Předem moc děkuji za vaše odpovědi a rady, přeji krásný, :€s€: den a přikládám fotečku mého :€O: , jsme 24tt :dance:

Kliknutím vložíte smajlíky:

já chtěla, ale neměli volný sál s vanou, jen se sprchou, i tak jsem v té sprše byla minimálně, tentokrát mi nedělala tak dobře jak u prvního porodu, asi to bylo tím, že minule to šlo přirozeně, bolest postupná, tentokrát byl porod vyvolávaný, bolel od začítku tak, že mi to podráželo nohy, chtělo se mi řvát, brečet, zvracet a umřít :s: , konec byl tak rychlý, že jsem ráda, že jsem stihla vlézt na postel, jednou zatlačit a malá byla venku...
Pokud je to první porod, tak spíš doporučuju masáž hráze, u druhýho už by to mělo být povolenější a není to nutný...
jinak já jsem u obou bez nástřihu, u druhýho dokonce bez jakýhokoliv i malého poranění, u prvního jsem byla taková dodřená

Tak prvního syna jsem rodila normálně, ale teď na druhé mě to dost nahlodává a neděsí m ani to, že hrozí natrhnutí, protože u první došlo k nástřihu a pak i velkýmj natržení, takže jaká by to byla změna? Myslim, že v té vodě to jde líp než na suchu..

Já do vany nerodila,ale musí to být super,už podle toho jak píšou holky.Já miluju vanu plnou vody,nic mě tam nebolí,voda nadnáší,dovedla bych si to představit.Jen do toho,držím pěsti. :one:

Ahoj,
já rodila do vody ve Vrchlabí 2005, byl to krásný zážitek - přiroz.porod bez jakýchkoliv oblbováků, mám jen krásné vzpomínky, celkem porod 8 hod., bez nástřihu i poranění, intimita, pohoda, klídek :one: :h:
.. a na léto plánuji 2.porod do vody, ale už u nás Vsetíně..
Na netu Vs porodnice píšou, že umožňují porod do vody, ale není o to příliš velký zájem +- 2 porody/1rok (vzhledem k neinformovanosti rodiček, že)
Není to pravda, že se rodí jen ve 2 porodnicích u nás do vody, musíš se po tom víc pídit a zjistit info např.od nějaké duly v okolí na jejich stránkách :a:

In reply to by Scorpio

Ahojky, děkuji za info :) Ještě se zkusím informovat o tom, kde všude se to dělá, ale mám vážné pochybnosti, že v okolí Moravskoslezského kraje nic nenajdu, zase nemůžu nic daleko, abych to stihla :s: Celkem mě štve, že se to nedělá běžně v každé porodnici, protože si myslím, že je to dobré a že je na každé rodičce jaký porod chce, samozřejmě po schválení doktora když nejsou nějaké komplikace. :)

Mam za sebou dva porody do vany. Prvni neplanovany, druhy uz najistotu. Poprve jsem se sla do vany jen uvolnit, protoze jsem nemohla poradne vydychat kontrakce. Moc mi to pomohlo a navic jsem se mohla i hybat, coz s tim, ze jsem pribrala pres 30 kilo na sousi moc snadne nebylo. Kdyz mi pak porodni asistentka rekla, ze to za chvili bude, a ze se mam rozhodnout, jesli porod do vany nebo na sale, rozhodla jsem se pro vanu. A dokonce jsem z ni na chvili jeste vylezla, protoze mi bylo moc teplo. Pak jsem do ni supla zpatky a bez nastrihu a natrhnuti byla dcera 3,5 kg na svete.

Podruhe jsem sla do vany cilene a kdyz jsem rekla doktorovi, ze bych do vany chtela, tak rikal, ze super, ze on ma porody do vany rad. Byla jsem ve vane asi hodinu a zase bez natrzeni i s 4 kg klukem. Doktor me pak prohlizel a rika, no, ani ranka, ja rikal, ze mam porody do vany rad :-)

In reply to by macouch

A úplně nejlepší na tom druhém porodu bylo, když byl malej "venku" a porodni asistentka ho chtela zvednout z te vany a doktor ji rika: Nechte pani at so ho vylovi... A tam jsem si chlapecka naseho v te vane chytla a pritiskla k sobe. A tak se nadechl a koukal na me...
Sla bych do toho klidne znovu.

nevím jak samotný porod,ale prožít ty bolest,a nemyslím přímo tlačení-ve vodě je určitě super.Sestřenka to tak měla a dost jí to zkrátilo porod ale tehdy se přímo porodit do vody nesmělo,já to taky chtěla,ze začátku mi pořád říkaly že je brzo ale že to trvá než se to napustí tak at to připomenu včas,tak jsem to furt připomínala,furt byl čas a najednou se to nestíhalo :00:

Ahoj.ja teda rodila normalne,taky sem se pred porodem o tohle dost zajimala.a teda muzu rict,co mi tehdy k tomu nektere mamce rekly. A sice,ze je to opravdu jen pro ty,ktee si jsou samy sebou jiste,ze to zkratka zvladnou.protoze kdyz je pak problem tak je i slozitejsi honem vylezat z vany na kreslo.taky ze nekomu nemusi byt prijemne,co vse pak kolem nej v te vode plave,a taky vlastne pocitat i s tim,ze kdyz se nenastrihava,muze byt i opravdu velike natrzeni. Takze asi tak,vlastni zkusennost s timhle tedy nemam a po 1.porodu ani radeji nechci. Syn byl dost veliky,moje panev uzka(pac se jaksi nikdo neobtezoval s merenim),byl nastrih i natrzeni nakonec a ac sem tlacila jak o zivot,kdyby mi 4 lidi netlacili na bricho tak by byl jeste fialovejsi,nez byl. Doufam,ze budes mit vse v poradku a ty nejlepsi predpoklady pro porod ve vode,pokud si to prejes. At vse hlavne probiha rychle a hladce;)

In reply to by Renďa.24

Musim rict, ze jsem sama byla prekvapena, jak ta voda byla cista. Fakt tam nic neplavalo - ale klistyr je v tom pripade asi bez diskuse.

A kdyz je problem, tak ma vana takova vrata (aspon u nas), ktere se otevrou takze pres rantl nelezes. On tu vanu stejne doktor podle me musi schvalit a kdyz ma pochybnosti, tak te do ni nepusti...

In reply to by Renďa.24

Jedinou negativní věc, kterou na porodu ve vaně vidím, je ten nástřih, protože se opravdu může stát, že natržení bude velké a to asi nechci :///: No, pouvažuji nad tím ještě, ani nevím jestli se to v některé z Ostravských porodnic dělá a mám docela obavy, že ne :( Vytrpěla sis teda pěkně, snad to budu mít trošku lepší, mám z toho strach, ale to je asi normální, zvlášť když je to poprvé :dance: Děkuji moc za info :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Zajímalo by mě, jak to probíhá. Nedokážu si to představit, možná i proto, že jsem prvorodička :///: Podle mě je to ve vodě dobré z důvodu stimulace bolesti, teplá voda je na bolest přece jen docela účinná. A taky, je za to nějaký poplatek? :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak to jsi měla krásné porody. Snad se mi taky takhle poštěstí, zvažuji nad tímto druhem porodu fakt dost takže jsem ráda za takovou informaci. :) A doktor na to nepotřebuje vidět? Přece jen jsi vlastně pod vodou a nevidí tam.. Proto jsem si to pořád nedokázala představit, jak to probíhá :) Věřím určitě tomu, že je to méně bolestivé :///:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

To rikas hezky. Mne se taky libilo, ze jsem si tam dole maleho osahavala sama. A sestre jsem jen rikala jak je daleko. A bylo to cele takove prirozene, pohoda.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky