Odběr choriových klků - dotazy !!!!

19.04.2013

Ahoj holky,
jsem tu po dlouhé době. Čekám druhé miminko, mám doma už 2,5 letou cácorku - Lupínek 2010 :)

Mám dotaz. Teď jsem byla na UTZ a mám vysoké NT - přes 3. Teď jdu ve středu na podrobnější UTZ, kde mi ho změří znovu, ve středu mi brali krev k prvotrim. screeningu, takže budou mít i krevní srovnání. Dr. mi ale řekl, že kvůli vysokému NT mi budou pravděpodobně odebírat i vzorek choriových klků.
Nemáte s tím některá zkušenost??? Jak dlouho se po odběru musí být v nemocnici? Nebo se jde brzy domů?
Prosííím poraďte... :? :00:

Díky
Laduš.

In reply to by Dana V.

Děkuji za optání. No mazec :D
žádný odběr se nakonec nekonal. NT bylo naměřeno 1,7 což je v pohodě a krevní testy taky.
ALE !!!! :O :?
Dnes sem šla do poradny a tam mi zas můj dr. říkal, že pak mu volal ten ze včera, že když dal vše do PC, tak mu to vygenerovalo riziko edvarsova syndromu - 18.chromozom - 1:199 a že jak je to pod 200, tak že mi doporučují amniocentézu. Takže já se tomu odběru prostě nevyhnu. Za 14 dní jdu na krev, pak za týden pro výsledky a 20. jdu na AMC. Tak se uvidí pak,ale nevím proč, nějak se toho už nebojím tolik. Tak snad bude vše v pořádku... :00: :00:

In reply to by Dana V.

Tak dnes mi přišly výsledky z té středy a to riziko T18 není 1:199 ale 1:147, tak nevím, kde to ten můj našel. Ale jsem fakt klidná a v podstatě se na ten odběr těším, chci to mít už za sebou, abych si oddechla a mohla se těšit na kopanečky a to vše ostatní... no uvidíme. Díky moc za podporu a ač to bude znít divně, já se teď už fakt nebojím tolik. Jasně, že až bude před odběrem, tak budu mluvit jinak, trošku tréma bude, ale ten test rozhodně CHCI, budu mít aspoň jistotu,že je vše ok... :)

In reply to by Dana V.

TŘI TÝDNY??? :O no to je opravdu dlouho. :O manžel pomůže, to je jasný, ale tři týdny, to je hodně dlouhá doba. Uvidím, co mi řekne dr. a to si měla tenhle odběr z placenty, nebo něco víc? mě to přijde opravdu dlouhá doba...

In reply to by Laduška_Č

Ano to samé co Ty odběr z placenty. Já opravdu poctivě odpočívala, abych nepotratila. Nechci Tě strašit - jen chci, aby jsi s tím tak nějak počítala a kdyžtak se podle toho i zařídila ;) . Hodně štěstí a hlavně dobré výsledky !!!! :one:

Aha, ja ze jsi psala o nemocnici, mně to totiž nedělali v nemocnici, ale na specializovaném pracovišti na poliklinice. Na žádné papíry jsem nečekala, dali mi je během dvou minut - než jsem slezla z lehátka, pak podlali výsledky na genetiku. Po odběru mi řekli, že mám vstát z lehátka, až se na to budu cítit, a pak jsem hned šla. Určitě bych Ti poradila, ať si s sebou vezmeš muže nebo někoho, kdo Tě doprovodí domů - pro jistotu. Moc Ti držím palce! Neboj :-)

In reply to by martina2105

Tři dny ležet???? :O to mi vážně neprojde, mám doma dvouapůl letou ďáblici... tyjo, to mám z toho bobky... :( no to snad nějak zvládneme. babička přislíbila,že ji přijde vykoupat,abych ji netahala (manžel má odpolední) no a pak to snad nějak zvládneme no...
ach mé nervy...

In reply to by Laduška_Č

a o tom to ryziko je...kdyz to prezenu tak klidne muze jit zenska do prace hned po odberu...ale at se pak nedivi ze nastanou komplikace prinejhorsim potrat...me to doporucili jako snizeni ryzika....a ja udelam vse aby sem co nejmin mimi ohrozila..asi tak..ale je to na kazde ;)
ps:kazda sme jina nektera potrati druhej den jina ani kdyby tancila kankan...
ale kazdopadne drzim palecky at to zvladnete :)plodovka je "brnkacka" :)

Ahoj Laduško, to je mi moc líto a chápu tvoji nejistotu.
Našla jsem zkus si o tom něco přečíst, neboj dnešní medicína je na vysoké úrovni, že myslím si, není čeho se bát.
Píšou že je to ambulantní buď vaginárně přes děložní čípek nebo přes břicho. Já tuto zkušenost nemám, jen co jsem se o tom dočetla, ale taky mě to zajímalo. Na screening v 13 tt jdu příští čtvrtek a mám z toho také nervičky. Ještě mě napadá jít spíš na plodovou vodu, to není prý tolik rizikový pro miminko... ale nejspíš ti moc neporadím :? Bude to dobré, držím palečky !!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka