Porodnice Praha?

13.05.2013

Ahoj všem maminkám :a:
Chci se vás zeptat, jaké máte zkušenosti s Pražskými porodnicemi. Na netu je toho spousta, ale proč se nezeptat znovu a třebas se dozvědět zase nějaké aktuální info.
Já uvažuju nad Podolí, Apolinářem a Motolem. Ale poslední dny se mi do hlavy taky nastěhovala porodnice v Hořovicích. V tuhle chvíli dokonce vede, máme to od nás plus mínus stejně - Hořovice/Motol/Podolí.
Jaké máte zkušenosti vy?

Ahojky,asi tě to překvapí,ale ja se přimlouvám za Bulovku. I když jsem slyšela špatné reference,tak ja si na ní nemůžu stěžovat, personál super,jak porodnik,tak porodní asistentky a na sestinedeli taky bomba. Takže já budu chtít rodit opět tam.

In reply to by Googinka

tak na Bulovce teďka rodila známá a taky byla spokojená. Už tam byla potřetí. Ja si myslim, že ve výsledku je skoro i jedno kde rodíš, hlavně že je vše ok. Já na bulovce strávila skoro rok na praxi, v rámci jednoho oboru, co sem studovala a nějak mě to tam netáhne. A taky to máme mnohem dál...

Ahojky,asi tě to překvapí,ale ja se přimlouvám za Bulovku. I když jsem slyšela špatné reference,tak ja si na ní nemůžu stěžovat, personál super,jak porodnik,tak porodní asistentky a na sestinedeli taky bomba. Takže já budu chtít rodit opět tam.

Já jsem z prahy a záměrně jsem jela rodit do benešova. Pražské porodnice mi přijdou šílené fabriky na mimina... Hromady porodů, není klid, čas... V bene jsem byla max spokojená a je to 20km od prahy :-)

In reply to by koščička

Ahoj..píšu ještě jednou... Myslím, že ty předsudky o pražských porodnicích jako o výrobnách na mimina jsou dost zkreslené... Je tam více porodů, to je jasné...taky je tam ale více porodních sálů a více kapacity... Pokud se ti v porodnici se dvěma sály najednou sejde 6 rodiček, tak to tam bude taky šrumec a hlavně málo porodníků atd, takže stres jako blázen. Já rodila v Podolí chvíli po poledni. A od 17 hodin večer byl vyhlášen stop stav. Takže porodnice údajně narvaná... ALE... Já si seděla na pásech, povídali jsme si s por. asistentkou o miminkách, o vzdělání, o práci mojí a její, o dovolených atd. Pak jsem šla na přípravu na sekci, šla se mnou , stále jsme si povídaly, přišla dr. zkontrolovala, na přípravném pokoji byl stále někdo u mě, všichni si se mnou povídali, ptali se, co čekám, jak se mimi bude jmenovat atd... Měla jsem pocit, že tam mají jen mě a to přijímali mezi tím další 3 rodičky... Úplná pohoda a to měli údajně narváno a museli zastavit příjem... To samé bylo na šestinedělí... Neustále u nás někdo byl, radil s kojením atd... a co vím, tak takto to nefungovalo ani v menších porodnicích... Takže tyto předsudky bych fakt vytlačila bokem...

Dotaz je sice na zkušenosti s pražskými porodnicemi,ale já bych přimluvila za Hořovice. Rodila jsem tam 2x v roce 2010 a teď před 14dny. Personál byl v obou případech na jedničku,jak při porodu tak na oddělení šestinedělí. Není to taková masová záležitost jako v Praze,spíš bych řekla takové rodinné. V roce 2010 jsem byla zaregistrována v Motole a čtyři týdny před porodem jsem se dozvěděla,že v termínu mého porodu mají sanační dny a při registraci bohužel udělali chybu. No a uklidnit mne mělo to,že málokdy se první děti rodí v termínu - a dcerka se narodila v den vypočítaného termínu. Chodila jsem tam také do poradny před porodem a bylo to jak na běžícím pásu - rychle změřit tlak,zvážit,kontrola moči a rychle k doktorce. Tam jsem nebyla ani pět minut - opět rychlá kontrola a šup další pacientka. Když jsem šla na monitor,tak mi sestřička vynadala,jak to,že miminko spinká,že takhle monitor natáčet nemůžeme.
Kdežto letos v těch Hořovicích to bylo úplně jiné - všechno tak nějak v klidu,doktor na mne měl čas,při monitoru se mne sestřička ptala zda mi nebude vadit,když mi trochu zahýbá bříškem,aby nebyly zkreslené výsledky.
Je to má zkušenost,ale mám několik kamarádek,které zde také rodily a byly maximálně spokojené. A jednu,která rodila v Motole a řekla nikdy více. Je to ale hodně i o lidech,kteří ten den slouží.

In reply to by kulisek76

No právě toho "běžícího pásu" se v Praze tak trochu obávám, na Hořovice teď čtu pořád samou chválu. Vzhledem k těm šíleným registracím, to zase chci mít vyřešeno...
Na jednu stranu si říkám - Podolí je vyhlášené, Motol je velmi odborné pracoviště...Ale zase mít u porodu klid a pohodu je velmi důležité. A taky ty pražské porodnice mi přijdou dosti sešlé, co se pokojů týká. Děkuju za názor:)

Ahoj, já rodila u Apolináře a byla jsem maximálně spokojená. Měla jsem skvělou porodní asistentku, doktorku i sestřičky na oddělení. Je pravda, že u APolináře jsou porodní boxy, ale v tu chvíli kdy se malej klubal na svět mi to bylo úplně jedno. Kdybych někdy v budoucnu čekala druhý dítko, šla bych rodit zase tam. :-)

Ahoj, já rodila 2x v Podolí a šla bych tam zase. Porodní sály naprostý luxus a soukromí, porodní asistentky příjemné a šikovné. Taky taková jistota, že kdyby se něco nepovedlo, je to tam to nejlepší pracoviště v Praze s dlouholetou zkušeností.

tak já poprvé před čtyřmi lety rodila v Podolí a spokojenost teď na přelomu září a října mě to čeká zase. S Motolem mám taky dobré zkušenosti (ne přímo s porodnicí) ale máme to přes celou Prahu. Na Hořovice všude slyším samou chválu takže pokud tu možnost máš jdi do toho!!!

Ahoj, já rodila v Motole a teď tam budu rodit zase. Nestalo se nic z čeho bych tam byla nazlobená. U mě bylo rozhodující, že Motol má skvělou dětskou kliniku kam se svážejí děti pokud se vyskytne nějaký vážnější poporodní stav. Co je asi krapet nepříjemné je že v Motole jsou porodní boxy takže pokud rodí více rodiček najednou tak je vše slyšet. Já měla štěstí že jsem byla na porodním sále úplně sama a tak se mi všichni věnovali. Jediné co mi vadí a nevím jak je to v jiných porodnicích, jsou dlouhé čekací doby při prenatálních poradnách. Většinou jich tam ale absolvuješ tři až čtyři a tak se to dá vydržet. Je těžké doporučit porodnici, protože vždy záleží na lidech co tam pracují a v den tvého porodu může být zrovna personál nazlobený nebo protivný a zkazí Ti to vše byť by péče byla dobrá.

Ahoj, já před 3lety rodila v podolí a teď mě to čeká v červenci znova. Byla jsem spokojená. Zvažovala jsem ještě Motol, ale to už máme jednak dost daleko a jednak mi vadí, že je společná jídelna, kam si nemůžeš vzít dítko s sebou...a hlídá ti ho jiná maminka... Jinak jestli máte kousek HOřovice, tak tam si to hodně chválí... Já Podolí volím hlavně z toho důvodu, že je tam jedna z nejkvalitnějších neonatologických oddělení v ČR. Nikdy člověk neví, co se může během těhu přihodit...

Ahoj nevím jak tyhle nemocnice ale já rodila před půl rokem v Krči a byla jsem max. spokojená jsou tam moc ochotní, sestry jsou skvělí takže příště budu rodit znovu jedině tam. :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka