Noční etuda..

06.05.2013

Ahoj holky.. to zase byla noc :00: kolem půlnoci mě začly tlaky na spodek, myslela jsem, že ze mě to miminko vypadne a pak se přidaly kontrakce, nejdříve jen bříško tvrdlo, pak začly záda, ale tvrdl při nich pořád jen podbřišek.. tak jsem to neřešila, jenže se to stupňovalo, ze zad střílení do celého břicha, do nohou, tlak na spodek a když už to bylo po 3-4minutách zesilujících stahů, myslela jsem, že vzbudím manžela a pojedeme, ale ono to začlo po dvou hodinách ustávat a já usla..a nic.. co to krucinál je?!!! poslíčky znám, měla jsem je u malé, mám je i teď, ale tohle přirovnávám ke kontrakcím při prvním porodu, po druhé vyvolávací tabletě!! ( první porod - V osm jedna tableta, v deset druhá, v poledne voda a ve dvě malá na světě) To přece snad neni normální ne?! Mě přijde, že buď chce moje tělo rodit, ale miminko ještě neni připravené, nebo miminko chce, ale moje tělo to z nějakého důvodu zastaví..tohle bylo už podruhé, ale teĎ silnější a delší.. termín mám příští týden..
Jinak nejsem žádný bebíčko, první porod úplně v klidu, prodýchaný.. takže tohle už vážně bylo něco.. :( :(

nevím,prostě silné poslíky nejspíš :///: jestli máš strach,tak si sjed na ontrolu,ale jrestli mimčo normálně cítíš,tak bych to neřešila :///:

In reply to by lucininenka

no jo, ale takhle silný poslíky? poslíky jsou přece jen tvrdnutí břicha ne? ale ne střílení ze zad, do nohou, tlak na spodek tak, že jsem se kroutila bolestí? na kontrolu právě nechci, už jsem kvůli tomu byla jednou přes noc v nemocnici, dr řikala, že to kontrakce jsou a čekala co dál a ono se to zase zastavilo, ale to nebylo takhle moc silné.. nechci bejt za blbku, ale tohle fakt je moc..

In reply to by flaxinda

ne poslíky jsou kontrakce,jen prostě ustanou :///: kamarádka byla takhle asi čtyřikrát v porodnici-že rodí a vždy to byly posly :///: já je neměla ani u jednoho,tak to nedokážu odhadnout,jak až moc silné mohou být :///: ale říkala,že hodně :s: :s:

In reply to by lucininenka

se z toho už poseru fakt, poslíky mám normálně, tak jestli tohle jsou poslíky a budu je mít teď furt, tak si jdu hodit, páč to se nedá vydržet.. u porodu v klidu, to aspoň vim, že za pár hodin bude výsledek, ale tohle je dost..fakt mi přijde, že je něco špatně, buď to zastavim já, nebo miminko :r: už jsem úplně vzteklá z toho :D tak se omlouvám

In reply to by flaxinda

porod se nedá zastavit ;) teda jako jo,že dál nepostupuje,ale ne,že se miminku nebo tělu nechce a tak se to zastaví a normálně funguješ :///: chápu,že jsi vzteklá,alew prý ty,co mjí poslíky pak mají rychlejší a snadnější porod,protože tělo už to zná... prostě porodní cesty se přpravují,s tím ni neuděláš :( když to začne,zkus si dát teplou sprchu-pokuď je to porod,tak se to nezastaví,naopak teplá voda to trošku popožene-intervaly se začnou zkracovat a zčnou být intenzivnější a pokuď jsou to posly,tak se to zmírní nebo úplně zastaví... samozřejmě je možné,že to budeš mít každý den až do porodu, nebo jen občas a nebo že už zítra se to nezastaví a porodíš :) tohle prostě neodhadneš...

In reply to by lucininenka

ach jo, no uvidíme co z toho bude, zítra jdu do poradny..kdyby alespoň takovýhle poslíčci měly nějaký efekt a já se otvírala, nebo se zkracoval čípek, ale zatím jsem už 2 týdny na CS3 jinak nic :( ten konec je k zmagoření :D

In reply to by flaxinda

Ja jsem po dvou porodech a k CS3 jsem se nikdy nedostala :s: vzdycky CS2 a pak mi rupla voda a mimino fofrem venku. S prvnim jsem nemela ani poslicka, vubec jsem nevedela, co to je, dokud se mi presne to, co popisujes nestalo asi 2 tydny pred narozenim druhyho. Nemohla jsem se ani pohnout, lezela jsem hodinu v posteli, hekala a desila se, ze vzbudim prcka, nebo ze nedojdu dolu vzbudit nekoho, aby me odvezl. Uz uz jsem se chtela tesit/litovat, ze pojedem...a pak jsem se vycurala a skoncilo to. Pripadala jsem si jak debil :s:

In reply to by zrzka

jo jo presne tak, ja chvili lezela, chvili jsem chodila, i na balone jsem se pohoupala, prodychavala, modlila se, at se nevzbudi cacora a kdyz uz uz jsem chtela volat babi, at k ni prijede, ze jedem a vzbudit manzela, tak to ustalo..taky jsem si pripadala jako idiot :D a rano vztekla, ze nic a nevyspana :D

In reply to by flaxinda

Za tohle miluju hormony - zaridily, ze jsem tyden po porodu mela tehotenstvi v mlze a po mesici uz jsem si pamatovala jen to roztomily kopani. Kdepak nejaka zacpa? Paleni zahy? Nespavost? Zada... Tehotenstvi je prece KRASNY... Potvora priroda vi, co dela :s: :s: :s:
Drzim palce, at UZ a hlavne snadno a rychle! :a:

In reply to by lucininenka

Ja si taky nestezuju, me nic z toho neomezovalo, uzivala jsem si to :-) Psala jsem to jen proto, ze mi ale vazne porod vymazal pamet a vsechno spatny jsem tomu tehotenstvi odpustila :s: okamzite, behem par dnu... A ted, necely 3 mesice po tom mym zbesilym porodu muzu rict, ze hormony carujou dal a ja uz i na ten druhej vzpominam s laskou a ten des, co jsem citila, proste zmizel.

....jo, jsem si naprosto jista, ze vyhrat ve sportce, do roka rodim potreti :s:

In reply to by zrzka

no tak na porody ráda nevzpomínám a ani čas to nevymaže :) s tím druhým jsem se smířila,ale s tím prvním se nesmířím asi nikdy :n: velice ráda bych se jednou dostala k mé dokumentaci z porodu a přečetla bych si jí :///: bohužel eventuelní třetí nebude jiný :( ale s tím už nic nenadělám :) z těhotenství naštěstí nemám co vymazávat,byly úžasné obě -to pálení žáhy a zácpu mi dokonale vynahradilo naprosto ničím jiným nekomplikované těhotenství až do konce :) byla bych klidně hned těhotná znova-jen bez toho výsledku,to už bych asi nedala :s: v tak rychlém sledu určitě ne :s: :s:

In reply to by lucininenka

No jo, cisari jsou jina liga :-( Ale porad mas dva zdravy krasny kluky a o tom to cely je :h:

Ja jsem listovala historii babiccina domu, nechala si vypatrat predky az nekdy do 18.stoleti...a mrazilo me, kolik deti zemrelo, nejen pri narozeni, ale i pozdeji... Relativne nedavno si jeste zeny asi tehotenstvi moc neuzivaly, kdyz vedely, co vsechno se muze stat :-( mame se bozsky, i v tyhle zly, jedovaty dobe...

In reply to by zrzka

jo tak to je jasný :one: jasně,že bych nerada žila v době bez antibiotik nebo v době,kdy se nedělali císaře-na druhou stranu,jestli si třeba zrovna ty císaře dost neděláme sami (jako myslím nejen matky,ale i lékaře,zdravotníky,techniku,léky)-toť taky otázka... to samé se zdravotnictvím-ano,tenkrát spousta dětí a lidí nepřežilo,dnes ano,ale kolikrát za jakou cenu :( mohla bych vyprávět o tom,koho my jsme zachraňovali :( ale to je samozřejmě strašně hypotetická otázka,nelze na ní jednoznačně odpovědět,navíc do téhle diskuze určitě nepatří... každá doba má něco pro a něco proti ;) minulost nebyla ideální,ale současnost také ne ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky