výpomoc v domácnosti

05.05.2013

:a: tak mám takovej menší dotaz... chci se zeptat tehulek jestli Vám manžel či přítel pomahal v domácnosti a nebo jste si vše delaly sami??

Kliknutím vložíte smajlíky:

U nás je to stejné a nerozlišuje se, jestli jsem těhotná a pod. Máme určitá nepsaná pravidla, manžel říká ty vaříš, já meju(nádobí) většinou vynáší koš, o víkendu chystá snídaní, protože to dělá rád a škrabe brambory, pokud potřebují jakoukoli jinou pomoc, nemám problém s tím ho požádat a on mi vyhoví, ale jelikož on je ten zaměstnaný a dělá celé dny tak ho moc nezatěžuji, ale i já jemu pomáhám v práci a tak si navzájem pomáháme. PS neumí vařit, ale zase zastane skoro vše na zahradě, bere to jako relax :€s€:

vytíral, prádlo věšel tchám, když jsem měla na něco chuť, tak běhal po večerech na benzínku, jinde už otevřeno neměli :D boty mi nezavazoval, to dělal jenom tchán své manželce, ale jen u prvního dítka :D jinak nevím, já do poslední chvíle chodila do práce a cítila se fajn, takže mi mé těhu ani nepřišlo nějak jiné než to, jako když žena najednou přibere 20 kg. Dokonce i auta na mě více troubila s těmi 20 kg navíc :D

Pomáhal a hodně..i když jsem už netěhotná pomáhá dál a pomáhal i před těhotenstvím. Se vším..domácí práce, vaření, děti a ještě nám staví dům :h:

Pomáhá...hlavně vaří (to i když nejsem těhotná), vynáší odpadky. Když řeknu vysaje, vytře... (ale to po něm chci jen výjimečně, zvládám to sama).
Než půjdu rodit, chci umýt okna (jsem 31tt), tak je jasné, že mě nenechá :) :h:
Když odpočívám a pračka hlásí, že doprala, tak prádlo i pověsí. :a:

In reply to by korelová

S odpadky jsem za celou dobu trvání vztahu nešla, to je prostě jeho práce, takže to neberu jako výpomoc. :s: Dřív vařil mnohem víc, teď tvrdí, že už mě všechno naučil, tak už nemusí. :00: :s: A prádlo taky pověsí nebo sundá, když je třeba- bez říkání. :)

manza pomaha ne jen v tehu ale celou dobu co sme spolu..nekdy vic nekdy min..ale vetsinou si chci udelat hlavne pradlo a pod sama..chlap to neudela jak si predstavuju :D
a v prvnim tehu o to vic...byla sem na ryzikovce..

Manžel pomáhá se vším s čím mu řeknu. Samotného ho nenapadne uklidit skoro nic, je chytrej, slušnej, je to zlatíčko, ale nevšímá si takových nepodstatných detailů, jako že přetejká odpaďák a bylo by asi třeba ho vynést. Takže když jsem jela k rodičům v týdnu a muž přijel až na víkend, koš samozřejmě přetejkal, my se vrátili spolu až za pár dní, tak koš nevynesenej, smrdělo to na celou kuchyň. Protože jsem mu neřekla, že ho má vynést. Ale jinak se do úklidu zapojuje a pomáhá rád, i když vařím, tak říká, abych ho zavolala když budu potřebovat. Takže manžel luxuje, utírá nádobí, uklízí nádobí z myčky apod. Jinak je šikovnej, doma opravuje různé věci, udělal podlahy, vymaloval... Jenom s čím potřebuju pomoct, to mu musím říct, ale udělá to zase ochotně a bez řečí, takže si stěžovat nemůžu :-). Je zlatej, milej, pozornej a když jsem byla těhotná (bohužel to nedopadlo), tak mi nedovolil ani otevřít dveře od ledničky, abych se nenamáhala :€s€:

pomáhá mi a nejen v těhotenství.. s čímkoliv ..
momentálně trpím nejspíš zánětem dutin ( zítra jdu k mudře,protože mi praskne lebka a je mi strašně :( ) a celý víkend jsem se nemusela zvednout z postele.. od vaření,nákupu,úklidu po starání se o dítě.. full servis..
ale my si pomáháme navzájem i když nemocní nejsme,at už s uklidem tak s výchovou dítěte :h:

ahoj máme byt 4+1 a chlap vyjímečně uvaří i něco uklidí, ale jsou to spíš vyjímky :-) Když jsem byla těhotná, tak pomáhal o hodně víc :-)

Těhotná netěhotná 7 let nevysávám, 7 let neutírám prach, 7 let nechodím s odpadem = o to se rád stará manžel, o nádobí se staráme společně, vaříme společně nebo střídavě, ostatní uklízíme taky společně nebo pouze já.

In reply to by MMMisa

no tééééda :one: tak to je super. To ten muj moula obcas umeje nadobi, vezme odpad a aby se nereklo tak obcas vytre, ale stejne je to tak na pul :00: no a nejlepe mu jde vymluva, ze on chodi do prace ( já jsem na rizikovem) tak ze ma prace dost a ja se podle nej flakam :00: a nejvetsi perlicka byla, kdyz me nechal po malovani vsechno uklidit a pak se jeste divil, ze jsem nasrana a nadavam :00: no a ted uz jsem se zabejcila a treti den po nem neuklidim ani ten hrnicek od kafe... :dance:

Rod.dům - sama. Manžel je moc hodnej, udělá spoustu chlapských věcí, opraví, natře, ale klasické dom. práce - vytírání, luxování, věšení prádla, vaření- nic nic. Ale pohoda, mě to nevadí, a od 7 měsíce, co jsem přestala chodit do práce, mám na vše dost času a nemám s tím žádný problém.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky