Neštovice- pár dotazů

01.05.2013

Ahoj holky, chci se zeptat na pár věcí ohledně neštovic.
V jakém věku je vaši dítě mělo a jak to snášelo?
Mělo teploty?
A čím jste mazaly, popřípedě co proti svědění?
Mám z toho trošku strach, Vojtíkovi je 10 měs. a celý víkend jsme byli s holčičkou, které se v neděli projevily. :( Tak čekám kdy se opupínkujeme. Dík, hezký den

synek je přinesl domů loni v listopadu, to mu bylo dva a půl roku, dcerce bylo 5 měsíců, chytla je od něj. Oba měli dobrý průběh. Teploty neměli ani jeden. Mazali jsme tekutým pudrem s mentolem.

Ahoj, teď je zase nějaké 2 letá epidemie ...
Matěj je teď měl taky. Taky ze školky a z jejich třídy je mělo během posledních 2 měsíců asi 20 dětí.
Jsou mu 4 roky, výsevu předcházely teploty tak kolem 38,5, bolest hlavy a hodně zvětšené uzliny. Když se vysel, tak už bez teplot. Neštovic měl snad 200 vč. pusy a pindíka. Já mazala Imazolem a první 2 dny jsem dávala 2x denně Fenistil. Imazol jsem měla doma a dr. říkala, že mohu a musím říci, že super, jak jsme začali mazat, tak se už ze žádné neudělal puchýřek, takže opravdu velké měl asi jenom 3. Jinak se nesmí namáčet, aby se lépe hojily.
Taky čekám, jak mladší 1,5 roku, včera to bylo 14 dní od potencionální infekčnosti staršího.

a chudinka je měla všude.Pusa+uši+buchtina :r: mazala jsem tekutým pudrem a dávala fenistil kapky proti svrbění...horečku měla než vylezly pupeny ;)

tak my je právě prodělali. Syn přišel do styku s pásovým oparem a přesně za 17 dní se osypal. Ale dohromady měl jen 7 neštovic a jen jediná se podlila a praskla, jinak se zahojily. Měl jen zvýšenou teplotu a do týdne bylo po všem...
mazala jsem přípravkem Citelium - přírodní a dávala jsem homeopatika. Svědila ho jen ta hlavní a aby to neškrábal, naučila jsem ho nepoškrábat, ale bacit :)
Já myslím, že za 14 dní se ti osype, celý víkend s infekcí ve styku, která se přenese v 90 %, to je snad jistota... ale děti v tak nízkém věku to snášejí lépe než starší, tak snad to budete mít brzy v pořádku.
slyšela jsem i o koupelích v hypermanganu na asi půl minuty, prý to krásně vysuší...

Ahoj syn to chytil ve skolce, prvotni priznaky byly vecerni unava, 1x zvracel, rano uz mel stipance jak od komara, to uz mu nebylo vubec nic, mel jich malo a skoro ho to nesvedilo, teplotu nemel, po 14dnech to dostala dcerka 2,5roku, nic ji nebylo jen par pupinku, par dni jsem davala fenistil, ale ani nebyl treba a mazala jsem imazolem....u deti to byla sranda, pak to chytil manzel, to uz takova sranda nebyla, ale do tydne byl celkem fit, dostal na to nejake leky, mel hrozne bolesti zad, hlavy, nohou...

My čekáme taky akorát s tím rozdílem, že Honzíkovi jsou teprve 3 měsíce :( Tak snad to nechytíme a vy taky ne, doufám :)

Ahoj,tak malej je ještě hodně malej,ale moh by to snášet dobře.My je máme zrovna teď ale sou nám 4. Nemažu ničím,protože se kluk neškrábe a hojej se rychleji.Proti svědění máme fenistil kapky.Teplotu měl jen jeden den a to kolem 38,to když mu vylezly nejvíc.Dnes je to týden co se objevila první ale nový se nedělají už od pondělí takže teď už jen osychá :) jen to chudák dostal do očí tak má zánět.Ale to už je taky mnohem leší :

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky