maminky jaká písmena Vašim dětem nejdou u cca 3 ročních dětí

17.10.2012

Hezký den,

můj syn 3 roky už hezky povídá, ale pár písmenek mu nejde, tak bych ráda zjistila jak je to u Vás a co se s tím dá dělat.
Nejde nám:

místo K říká T
místo Š říká S
místo CH říká S
místo G říká D
místo Ť říká T
místo R říká trochu L
místo Ž říká Z
a písmenko Ř to je jasné, že ještě nezvládne
jo a místo ahoj říká ajoj , ale je to fakt roztomilé

Tak se budu těšit na odpovědi a všem moc děkuji předem za příspěvky

Kliknutím vložíte smajlíky:

dcerce 3,5, jde všechno. asi po druhém ruce začla mluvit normálně, používá časy, zájména, prostě normálně pokecáme. mám asi štěstí. hodně zpíváme a ukecané babičky. r a ř se naučila nějak sama kolem 3 let. i tak prý v tomhle věku nemusí. prý se r učí nahrazováním d. je to i fajn hra, např.pdší. ř pak vyplyne samo :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:s:
Druhorozená, když se naučila říkat R, tak ho začala strkat všude. Chtěla třeba:"Jírst krendlíky s omráčkou" :s: :s:

ahojky,tak u nás 3,5 roku a neumí R,Ř,Š,Ž,Ď,Ť-prostě to měkčení souhlásek mu vůbec nejde.Když se na to soustředí,tak občas Š a Ž jo,ale žádná sláva.R a Ř vůbec,ale to ještě neřeším,prý to naskočí do pěti let samo,pokuď ne,tak se to řeší až pak.Jinak samohlásky měkčí pěkně,nechápu :n:

Ahoj, Adélka má už teda 4 roky. Před měsícem jsme začaly chodit do log. poradny. Neuměla K, R a Ř. K jí dr. nastartovala téměř okamžitě, až jsem z toho byla sama překvapená jak je to jednoduché. A teď začíná trénovat R :a:

Syn - přesne 3 - samozřejme nezvlada R a Ř a taky mu nejde L, spíš se mu jen nekdy povede. Ostatní písmenka zvládá, spíš si zjednodušuje slova. Takže třeba "tlačítko" vyslovuje jako "kačitko".

mojí malé njede jen R a Ř. donedávna jí nešlo L, místo lego bylo jego. pak jsem jí ale jednou řekla že nvím o čem mluví, že žádné jego neznám a najednou to šlo. ale má občas problém s výslovností písmenek v některých slovech. např vitamín říká květamín, pak má kamarádku co se jmenuje Lea a to říka Lela. takže občas se s těžkým slovem nepopere ale v jednoduchých slovech nemá problém téměř s ničím a R jí pomalu začíná také naskakovat.

Mně dcerka už od 2 let mluví krásně a všechna písmenka ji jdou, jen to R a Ř nám nejde pořád a to ji jsou 4,5roku :-(
Dokonce R uměla jako úplně malá cca 1,5roku, ale vyrostly ji stoličky a najednou ji to přestalo jít....

K nám nešlo skoro do 4 let, pak dlouho nešly š, ž, č a i dnes občas zašišlá... taky blbě změkčuje - tj. děti jsou dety a pod... ale pomalu se to lepší... o r ř se ani nebudu zmiňovat... jsem ráda, že už se nejmenuje Tyštof, ale alespoň Kyštof :D

In reply to by Kytiii

U nás stejně jako u vás,3 roky a 3 měsíce a pořád je Tepánet (štěpánek). Dcerka 4 roky a 7 měsíců doteď bojuje se změkčováním (místo tati - taty apod.) O r a ř ani nemluvím. Na logopedii plánuju úderem páteho roku. Mluví zaručeně nejhůř ze školky a já prý od roku a půl hubu nezavřela, tak se moc dětičky nepomamily :)

In reply to by genevie

hele, já mluvila ve 4 letech kompletně správně... moji kluci jsou po mě - hubu nezavřou, ale melou šíleně... takže ačkoli mám z nich hlavu jako pátrací balon, tak ani praxí se výslovnost nezlepšila... Kryštof na prahu pátého roku říká konečně již všude správně š, č, ž a změkčuje... ačkoli ho ještě opravuju... teď nás bude čekat to r a ř...

In reply to by Kytiii

No tak já bez šišlání ve 2,5 letech, na tohle jsem byla borka. Když jsme to moje povídání nedávno poslouchali na kazetě, nechápala jsem :D Malá má 5 v září,momentálně se zaměřujem na to změkčování,takže jak se snaží tak namísto "tati" často vysloví "ťati"... O r a ř nemůže být řeč, i když se snažím tdnkou (trnkou). A jak jste na tom s logopedií. El půjde do školy beztak o rok pozděj, že je zářijová,tak nějak nespěchám

Nám nejde Š i když už sem tam ho použije, pak Č, C, F, V mění za B, Ř, R (řekne buď J,V,L nebo vynechá), L (vynechá nebo řekne V) měkčí dě, tě

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka