dvoměsícní miminko vlakem

07.04.2013

ahoj :) potřebuju poradit. za měsíc mám termín porodu a tchýně by chtěla aby jseme s malou v srpnu přijeli. jenže je to cesta na 5 hodin a my nemáme auto. nevím jestli je to dobrý nápad jed s takhle malím miminkem vlakem a takovou dálku.. koupili by jsme si celé kupíčko. poradte :)

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já jsem s dcerkou cestovala vlakem od jejích 6 týdnů docela pravidelně a to jsme ani neměly celé kupé pro sebe. Obě jsme to zvládaly bez problémů a nemělo to vliv ani na její nemocnost, takže na tom nevidím nic špatného. :-)

náhodou ve vlaku je to super, klidně se projdeš, natáhneš, kojit můžeš jak chceš, kdy chceš, jen je trochu nevýhoda pokud budete mít víc zavazadel tahat to na nádraží, ale co se týká cestování, jen vlak výborný, lepší než bus (až teda většinou na ty WC :00: )

ahojky taky bych jela pokud se hlavně ty budeš cítit dobře ;) já teda do obchodu mezi lidi musela vyrazit i když měl malej dva týdny manžel pracuje a co bychom jedli že,auto nemáme že bychom udělali velký nákup.malej se mi narodil v září a nic nikdy nechytl max rýmu od dcerky co donesla ze školky a to jen dvakrát okolo vánoc a teď,jinak dcerka rýmuje furt co nastoupila do školky.kolektiv jsem teda nevyhledávala ale když nebylo zbytí muselo se aji z porodnice jsme jeli tramvaji ;)

Ahoj, taky bych jela, zvláště jestli pojedeš i s mužem. Taky patřím k těm, kterým je vlak pohodlnější. Se starší dcerou jsem jela poprvé hned po šestinedělí, i když jen do sousedního města, a jezdily jsme spolu pořád někam cca rok a půl do dalšího porodu. A když měla malá rok a třičtvrtě a kluk 2 měsíce, jeli jsme sami bez kočáru za mužem 130 km a zvládli jsme to i s dvěma přestupy. Všecko jde, když se chce ;)

Mám rodinu na slovensku a auto taky nemame. Cestujeme cca 6-7 hodin i s prestupem. Synovi bylo prvne čerstve dva měsíce, dcera měla práve ukončene šestinedeli. Zvládli to v pohode, celou cestu spali, ani nebylo nutné mit cele kupečko. Samozřejme pro nás jsem mela mistenky, ale když nekdo videl v kupe pro 6 lidí 2 dospělé dve deti, kočár, zavazadla...tak si ani přisednout nechtel. :s: Taky maš kupečka přednostne pro matky s detma.

300 km.Asi stejnou vzdálenost co ty.Malý to celý prospal,s vyjímkou jídla.Ale taháš sebou spoustu věcí.Dá se to,ale příště už jsem jela autem.

pokud budete mít celý kupéčko pro sebe, tak v tom problém nevidím, takhle malý mimčo ti cestu nejspíš prospí a bude to větší pohoda než jet třeba s dvouletým dítkem, které ti pět hodin v klidu sedět nevydrží. Osobně si ale myslím, že pokud tchýně chce mimčo vidět, měla by tchýně přicestovat za vámi a ne vy za ní, domácí pohoda je k miminku přeci jen lepší než pobyt "u cizích"

Ahoj. :a: Já si myslím, že by to neměl být nějaký velký problém. :n: ;) 2 měsíční miminko ještě neumí tolik zlobit a snadno ho ve vlaku nakrmíš, přebalíš... :) Já bych spíš měla jednu obavu a to z bacilů... a v srpnu z horka. :( Tchýně nemůže přijet? :? Je v tom nějaký problém? :? Miminko je přeci jen ve 2 měsících maličké a může dostat nějakou nemoc od lidí.. ve vlaku i v autobuse se prostřídá tolik lidí... Kdybych měla na výběr, tak bych samozřejmně nejela.. :n: ale jinak asi ano..

toho nebala a jela. Je to pohodlnejsi nez v aute, kde musi byt prcek v autosedacce. Tady ve vlaku ho muzes chovat, polozit na deku na sedacce, v pohode prebalit a nakojit. My jeli autem kdyz byly memu synovi 2 mesice za rodici do Cech. Cesta trvala 8 hodin a prcek to zvladl naprosto perfektne,Myslim si, ze vlakem je to daleko lepsi. Ja jela ted v unoru s mymi kluky 8 hodin vlakem i s prestupem. Sice jsou uz starsi, ale uzili si to a ptaji se me porad kdy zase pojedeme vlakem.

já v tom problém nevidím... ve vlaku máš prostor, klid... nemusíš mít strach, že k dítěti nemůžeš za jízdy (jako v autě)... můžeš si ho v klidu nakojit, přebalit... naopak, to může být pěkný výlet...

Ja ted s dvoumesicnim pojedu jeste o hodinu dyl. A bez chlapa, jen s triletym synem.. Pokud nepojedes sama, nevidim problem (krom horka, to se ve vlaku blbe koriguje) Vsechno jde, kdyz se chce, pro me je vlak lepsi nez auto, kde k nemu nemuzu a jeste se celou cestu bojim.

No já nevím, ale asi bych takovou dálku nejela a ještě vlakem s tak malým miminkem :n: . proč nepřijede tchyně :? :? :?

In reply to by Štěpula

tchýně by přijed mohla, ale bydlíme u mích rodičů a místo tady pro ní už není. taky se bojím různých bacilů, ale to mi bylo řečeno i od přítele že jí zase nemůžu před vším bránit.. prej by si nevytvořila dobrou iminitu :?

In reply to by jana03

klid... já jezdila se synem několikrát týdně metrem (a to snad od jeho 7 týdnů)... tam je daleko větší pravděpodobnost, že na něj někdo něco prskne než ve vlaku... a dokud byl kojenej, tak byl úplně jako rybička - první nemoc měl až na 2,5 letech (půl roku po odstavení)

In reply to by jana03

K těm bacilům... Já jsem taky přesvědčená, že bránit a ochraňovat děti před všema možnýma bacilama a virama nejde... a ani to neni dobré... :n: Ale u 2 měsíčního miminka.. které nemá dokonalou imunitu? :? Miminka si tu imunitu vytvářejí... a není dobré je vystavovat přímo větší koncentrac bacilů a virů... :n: Od toho je i 6 nedělí... ;) To jsem jen chtěla dodat... svůj názor.. :) Ale myslím si,
že když nebude zbytí, tak se nedá nic dělat a rozhodně to není něco hróóznýho, jet s tak malým mimčem vlakem.. ;) :) Ale - kdyby jsi mohla jinak.. :kiss: tak by to bylo určitě lepší... ;) :a:

In reply to by jana03

Je mi to jasný... když není zbytí, tak se nedá nic dělat. :00: Uvidíš, jak se na to budeš cítit v tu chvíly, v ten srpen... sama uznáš, co je vhodný. ;) "Svět se nezboří", když pojedete... :///: A tchýně chce, aby jste přijeli? Já se divím, protože má tchýně (bohužel už zemřela..), tak ta by mně hnala s tím, že bych mla někam jet s ta malinkým mimčem... :s: :n: No co no.. prostě pojedete, nebude se zdržovat ve velkých davech lidí a budete si mít často ruce (před kojením a tak) a ono se to nezblázní... ;) :n: :h:

ahoj my jsme si koupili takové to nosítko pro mimčo, v kupé jsem mimi položila na sedadlo a už se jelo :-) A u babiček máme kočáry, normálně jsme jim koupili z bazaru starší, ale aby tam byli bydlíme od nich 400km, takže tahat sebou kočár se nám nechtělo :-)

My jsme začali jezdit k rodičům když bylo malé 10 týdnů a u syna podobně. Máme to taky tak těch 5 hodin, na ty první tak do těch 4 měsíců jsme jezdili s hlubokým kočárem (asi 2x) a pak jsme měli u babiček kočár, na cestu autosedačku a deku na položení. Jezdíme tak pořád, dětem je 5 a 2,5, občas jedeme s někým autem, ale to děcka vyloženě trpí. Jednak nejdou zvyklé a ve vlaku se projdou. Jsou hodné, zvládají to, občas jim pustíme pohádku, ale většinou stačí hračky a čtení. Hlavně jak byly mimča, tak jsme cestu plánovali podle počasí, třeba když byl horka, tak jsme jeli klidně po šesté abychom byli před polednem na místě. Jednak po ránu nejsou vlaky rozhicované, a když už jsou klimatizované, tak aby neměli šok vylézt do 30 stupňů. Kupéčko jsme neobjednávali, vždy je vyhrazený oddíl pro děti do 10 let a když jsme si tam dali hlubokou korbu, tak už tam moc místa nebylo. Pokud se stalo, že někdo nepochopil že v takovém kupéčku mají rodiče s dětma pustit, tak stačilo počkat na průvodčího. Ale to se stalo tak jednou, dvakrát. Myslím, že je cokoli předčasné plánovat než budete vědět, jak to s mimčem zvládáte, ale nebála bych se toho. Zastávám názor, že babičky byť jsou jakékoli, mají na vnoučata právo stejně tak i děti mají právo mít svou babičku. A hlavně v létě je malé riziko, že by něco ve vlaku chytla. Druhý syn se narodil v říjnu a jeli jsme na vánoce a to jsem se trošku bála, ale taky to bylo dobré.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky