Vyvolani porodu po terminu - mam pravo do toho mluvit?

07.04.2013

Ahojky. :a: Jsem uz 40+3 takze prenasim ale podle ultrazvuku je mala vetsi o 12 dni ale v porodnici se tim nikdo neridi. Jde mi o to ze mi doktor rikal ze vetsinou sedmy den se nastupuje na vyvolani ale nekdy i 10. zajimalo by me podle ceho to berou. mam treba nejake pravo i kdyz je vse v poradku rict si ze to chci vyvolat? mam hrozny strach. dneska mam strasne divny pocit pritom se mala hybe ale uz bych ji chtela mit u sebe. kazda hodina je jak cely den. mate nekdo zkusenost s prenasenim a vyvolanim porodu na zadost? jdu tam zitra anechci aby mi rekl ze to bude az ten desaty den. myslim si ze i 4 dny prenaseni jsou dost. prvni dcerka mela jen 3.2kg a hlavicku jsem tlacila pres hodinu bylo to strasne. nechci vypadat jako hysterka ktera nevydrzi par dni ale proste se uz bojim je to hrozny mam z toho uz deprese :( dekuju holky :k: a jak vy zvladate konec?

Ahojky, mě 14dní před porodem udělali odhad na 3800gfurt se nic nedělo, termín porodu se blížil a nic. termín jsem měla 19.1, 23.1 v 1H ráno mi začli bolesti, v 10h jsem jela do porodky, ale že jsem byla málo otevřená, tak se mnou nic nedělali, i když jsem ji řekla, jakej jsem měla odhad a že mám po termínu. Malej se narodil až 25.1v 18:15, chdáček měl sice naštěstí úplně krásné míry, ale byl od plodovky rozmočenej, podle dětské měl být už týden venku, ale nikoho to nezajímalo se mi zdálo :(

nazdárek...řekli ti odhad váhy?pokud by mělo miminko víc,neměli by tě nechat trápit...abys nerodila zbytečně velký miminko ;) já měla termín 6.3.2011,4.3. mi řekli odhad váhy na 4,4 a já hned začla s vyvoláváním,kdy...uznali,že to protahovat určitě nebudou a dali mi temín na vyvolávačku na 7.3...malá se nakonec rozmyslela a 6.3. ráno šla dobrovolně :s: měla 4,75 :s:

no to si děláš prdel :s: :s: :s: mankote to už není možný :n: zkušenost nemám,já přenášela 3x ale jsem takový tichý tip,ale moc držím palečky aby už ti nejlépe zítra porod vyvolaly :( Nahraj to na to jak strašily předčasným porodem,jaký jsi měla nervy s manžou a že už prostě nemužeš,že jsi na dně,zabreč si tam a snad tě pochopí :one:

U prvního jsem přenášela u druhého mě poslala v den termínu porodu na vyvolání.Měla jsem už míň plodovky a po porodu mi řekl dr.že jsem měla už zakalenou vodu.U prvního jsem měla taky míň vody.Asi to tak prostě mám.Cvičili jsme Vojtovku a rehab.pochválila mýho gynekologa,že na nic nečekal.Takže já bych na nic nečekala.Ale jestli se už necítíš dobře,řekni si o vyvolání.Držím pěsti,ať je to rychlý!!První jsi asi rodila "normálně".

Tak zitra se zeptam zkusim se s doktorem domluvit. uz fyzicky ale hlavne psychicky nezvladam a to jsem si rikala jak to dam ale ty hormony si se mnou delaji co chteji :00: tak mi drzte palce at mi vyjdou vstric uz se strasne tesim az si malickou pomazlinkuju :h:

Jediný směrodatný termín porodu je podle MS, případně ten ze 12týdnu z velkého screeningu.
Ale soucítím s tebou, mě už to leze na kebuly a to jsem teprve 35tý týden. Myslím, že pokud by jsi šla do porodky a řekla, jim že ti už není dobře a že to špatně snášíš, tak by ti to vyvolali. Možná to bude chtít trochu té histerie :r:

Ahoj Ketinko,

on se tím termínem podle utz nikdo neřídí, protože pro ně není směrodatný. Pro ně je podstatný POUZE termín poslední menstruace a z toho potom počítají termín. Nebo takhle mi to řekl můj gynekolog a i gynekolog v Praze v Podolí.

Jinak nevím kam chodíš do porodnice, ale myslím si, že kdyby jsi jim řekla, že už se necítíš fyzický vůbec dobře, že je to pro Tebe už náročné, tak myslím, že by Ti mohli dát termín vyvolání. Oni čekají zda se porod nerozjede sám, protože přirozený porod, kdy jsou cesty sami od sebe připravené je většinou snažší, než porod vyvolávaný, kdy je tělo "násilně" donuceno porodit... Jinak Ti plně rozumím jsem ve 35. týdnů a už bych to měla nejraději za sebou.. Mám šílené bolesti zad, podbříšku, píchání dole, a odhadovaná váha mimča je přes 2,5 kila, takže v termínu bude mít přes 4 kg.. :s:

Budu držet palce ať se zítra s dr. dohodneš :-) a budeš mít brzy malou u sebe :-)

Ahoj, já jsem taky syna v prvním těhu přenášela. Na první kontrole v nemocnici jsem byla až 8 den po termínu, do té doby jsem docházela ke svému gynekologovi do ordinace. V nemocnici jsme se dohodli, že druhý den nastoupím na vyvolání. Malý se narodil 10 den po termínu. Já jsem rodila Ostrava-Vítkovice, ale vím, že v každé nemocnici to mají jinak, někde nechávají přenášet max 7 dnů. Přeju ti rychlý porod :a: Míša.

jestli budu chtět,tak mi ho vyvolají,já měla první dítě 4kg ,přenášela jsem 10 dní ,druhé asi nebude o moc menší,každopádně přenášet nechci...já bych neporodila přirozeně snad nikdy

Ahojky, tak já jsem rodila u Apolináře a tam tě nechají těch 10dní pokud nejsou žádné komplikace, dřív to nešlo také jsem chtěla :O ale kam mě teda hned 2den po termínu poslali když jsem neporodila byl ultrazvuk, kde se zjišťovala váha mimi zda není moc veliké, kdyby ano přistoupili by k dřívějšímu termínu vyvolání a podle toho se doktoři dost řídili :€O: dcera dle odhadu toho posledního ultrazvuku měla 3500g takže to nehrotili a potom už ani já ne a to jsem se pěkně bála, tebe na UZ ještě nikdo neposlal? Tak to by bylo hned to první o co bych si v to pondělí zažádala....ale nevím u toho Apolináře takto posílají automaticky....

:a: ty tu ještě jsi?Sleduju tvé články a vždy,když se půl dne neukážeš,tak si říkám,že by už?? Jinak na vyvolání máš právo..spíše se tomu říká programovaný porod,doktorům se do něj někdy moc nechce,ale pokud jsou porodní cesty připravené,tak nevidím důvod proč ne...je pravda,že záleží na doktorovi,ale asi bych si ho vyřvala :s: já se u mě spíš bojím,aby mi ho nevyvolávali,protože vím,kdy jsem otěhotněla a nechci abych rodila zbytečně brzy...držím palečky :a:

No asi zalezi na nemocnici, kazdopadne u nas se ptaji, jestli to chces urychlit 3. den.... hodne stesti a rychly porod

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka