Porodní plán

23.03.2013

Holky dělali jste si porodní plán? je to k něčemu? chci do porodnice do Rokycan prý ho tam rádi přijmou a pujdou podle něj, když bude vše probíhat tak jak má, já nevim jestli si ho udělat, koukala jsem na internetu a tam se mi jeden vzor líbil, třeba to když je jakékoliv vyšetření na šestinedělí mimo pokoj, že chci být u toho a tak, myslíte, že má smysl ho dělat? Byl vám k něčemu? :s:
Děkuji :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by Lištička

To jsem se taky chtěla zeptat, je nějaký rozdíl, dotepat pupeční šňůru nebo rovnou ustřihnout? co je pro miminko lepší? A to jde aby sis ho po dobu šití tam nechala neumitý a byli jste spolu? já myslela, že ho automaticky odnesou zkontrolovat a pak ti ho přinesou už čistý? :? :)

In reply to by Andrej91

Podle průzkumů, vědeckejch studií apod. určitě dotepat.
Kdybys to chtěla studovat nějak jo podrobněji tak články a zprávy z různejch výzkumů na tohle téma najdeš např. tady http://www.prirozeny-porod.eu/?s=pupe%C4%8Dn%C3%AD+%C5%A1%C5%88%C5%AFra…

Jinak mě miminko sice odnesli na ošetření, ale ani tak ho nemyli, jenom ho otřeli plínou, změřili, zvážili, označili, zabalily a zase přinesli. Ve vláskách ještě mělo zbytky krve a taky všude v záhybech :-)
Mimina jsme myli až další den, a to jen ty co se moc nepodchalzovali. :a:

In reply to by Ei.lin

Jj, určitě je to lepší nechat dotepat, kromě toho, co píše Eilin, je taky super, že to miminko má trošku času na to být hned u Tebe - prostě je s Tebou pořád spojené a tak nemůže ani na chlup od Tebe. U nás to trvalo tak minutku ...
Jinak já rodila podruhé v tom Podolí a tam jsou i když se často tvrdí opak velmi pokrokoví a pokud jsi rozhodnutá Ty, tak plně akceptují vše. Porodní pokoj je vybaven vším pro ošetření miminka, takovým tím základním, takže u nás to probíhalo tak, že potom, co taťka přestřihl pupeční šňůru, tak mu zkontrolovali pusinku a asi doodsáli zbytky vody, otřeli a jen zabalili do osušky a dostala jsem ho na přisátí. Mezitím si připravili šití a když mě šili, což trvalo asi 30min (neumím na to jít s rozvahou a prostě když tlačím, tak tlačím), tak ho měl u sebe v náručí muž. Pak mi ho hned zase dal k prsu, Radovan byl víceméně nahatý, ani nevím, zda měl už plínku, a přiryli jsme se dekou a tak jsme tam zůstali do konce těch dvou hodin.
A asi budu velká výjimka, ale já jsem Radovana prvně koupala až na konci šestinedělí, do té doby max. osprchnout prdelku a pindíka čistou vodou. Ani jedno z mých dětí nebylo vůbec od mázku ani od krve a stačilo fakt otřít. Taky měl problém s termoregulací, takže vysvlíkat by mu působilo zbytečné potíže a nepohodu. Už se tady nad tím někdo podivoval, že to je hnus nekoupat, ale fakt to nebylo třeba. V porodnici mě do toho vůbec nenutili.

In reply to by Lištička

ty jo 30 minut šití, já se toho šití bojim snad víc než porodu, nejde, aby ti pak ten spodek nějak umrtvily, fakt se toho bojim strašně, pro mě bude vše zamnou až budu i zašitá, samozdřejmě budu ráda, že je malej venku, ale pro mě jsou jehli strašnym stresem.. a navíc musíš mít po porodu ty porodní cesty víc citlivý a bolavý ne? :( .. Tak dotepat tedy určitě necháme, včera jsem četla i ten článek od Eilin, a hned mi to přesvědčilo :).. už se na něj moc těšim, je to hrozný jak to teď vůbec neutíká těch 22 měsíců snažení uteklo mi přijde teď strašně rychle, a já mam před sebou necelý 3 měsíce do porodu, a přijde mi to jako věčnost :s: jsem asi blázen :///:

In reply to by Andrej91

Je to strašně individuální. Já za sebe musím říci, že ano šití je pro mě horší než celý porod. Ale je to tím, že já jsem rodila 2x naprosto pohádkově. Mě spíš to šití strašně otravovalo, protože už jsem chtěla jen mít klid a teplo a miminko u sebe a ne tam ještě 30 min mít nohy od sebe a klepat kosu. Mně je po porodu vždycky hrozná zima a ty nohy jsou prostě holé. Jinak já měla u obou šití smůlu, prvně se mi to celé zanítilo kvůli alergii na šicí materiál a podruhé jsem měla takový typ poranění, který se prostě špatně šije (směrem ke konečníku). Doslova mě šili 3 doktoři. Oni to samozřejmě opíchnou, ale třeba u toho mého poranění tam přišel primář a ukazoval dr., co mě šila, jakým směrem to musí opíchnout, aby to fungovalo. Říkal, že tohle místo je tak citlivé, že i lidé v narkóze tam vnímají bolest ... Tak jsem si skousla plínku mezi zuby a šlo to. Třeba budeš mít štěstí a bude to bez poranění, hodně záleží, jak rychle jde mimčo ven a zda PA má vůbec šanci ochránit hráz. Jinak můžeš zkusit před porodem masáž hráze, za to nic nedáš, ale já byla zdechlá to dělat. A neboj určitě to zvládneš, je možné, že těch injekcí budeš muset mít víc, tak se na to nesoustřeď a mysli na miminko. Mně hodně pomohlo shlédnout film Orgasmic birth (orgasmický porod) - dost pozitivně mě to naladilo. Tak si to kdyžtak stáhni, není to nic ošklivého ani drastického, je to spíš o návratu k přirozenosti.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky