Strava bez mléka a mléčných výrobků

08.03.2013

Zdravím maminky, chtěla bych poradit... :help: Nejedná se o děti, ale o mě, dr. mi doporučila vyřadit mléko a mléčné výrobky (kvůli atopického exému). Tak se ale zamýšlím, co vlastně můžu jíst??? Když začnu u snídaně - pečivo si nenamažu máslem, a vlastně ani pečivo si nedám, když obsahuje mléko?? K obědu vyřadím polévky na másle, smetanové omáčky, palačinky - to vše přece obsahuje mléko (máslo). Kafe si nedám se smetanou, čokoládu taky ne?? Saláty s majonézou, zapečené jídla zalívané smetanou? Co vlastně mohu jíst? Uměl byste mi někdo prosím poradit, zda výše jmenované opravdu nemohu jíst? Budu moc ráda, pokud mi někdo dokáže poradit... Děkuju moc :dance:

Kliknutím vložíte smajlíky:

tak jez zdravý jídla, mlíko neobsahujou a bude ti dobře. já snídám ovoce, pak jím snídaňovou směs od iswari nebo kaši -pohankovou nebo jahelnou a do ní si dávám sezamovou a mandlovou pastu. někdy si namelu semínka na banán nebo i do kaše, do buchty. mák, sezamový, chia semínka, lněný semínka. jím různý oříšky - kešu, para, ta naše lískový a vlašský. oběd přílohu se zeleninou na nějakým koření nebo omáčce, česneku, nebo na cibuli, odpoledne zeleninový saláty, žitný chlebíky, večer si třeba uvařim vajíčko a k němu jim zeleninu, nebo si dám k zelenině tofu, filé, sardinky nebo tuňáka. někdy si vemu jen na nocjabko. na ekzém znám dobrou několikaměsíční kůru.

Ahoj Luci, :a:
pracuju pro firmu, která vyrábí sójové výrobky Alpro. Ale nepíšu ti to jako reklamu, jen doporučení, mně také moc chutnají. ;)

Jeden profikuchař nám z nich sestavil kompletní meníčko, tak třeba pro inspiraci... Teď zrovna je můžeš najít tady: http://kucharka.vareni.cz/alpro-menu-varime-se-sojou-1013535/
Je tam i soutěž, tak se můžeš třeba i zapojit ;-)

Držim palce, ať to bez mléka jde snadno! :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka