Adopce na dálku?? Jak na to..

15.03.2013

Prosím o radu! Chtěli bychom s manželem adoptovat dítě na dálku. Bohužel ale nevíme jak na to. Unicef? Prosím,jestli víte o nějaké i jiné spolehlivé organizaci, se kterou máte zkušenosti, kontaktujte mne na e-mailu MiklikovaJana@seznam.cz. Děkuji.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj. Tak my mame adoptovaneho chlapecka pres Pro-contact. Je to uz pres tri roky. U nas se v tom angazuje cela rodina. My mame 1 , segra taky 1 kluka a mamka 2 holky. Kamarad a jeho mamka take po jednom. Prave kamarad nas k tomu dovedl, jsou u nich jeste z dob, kdy to bylo vse v malem a se zakladatelou se schazeli. Prijde mi to jako opravdu spolehliva organizace. 2x do roka posilame detem dopis, pak o neco pozdeji (taky 2x rocne) maly darecek a fotky. Dvakrat rocne nam od deti prijde rucne psany a prelozeny dopis, obrazky. Take fotky deti s vecma, ktere jsme jim poslali. Z penez, ktere zbydou detem kupuji hromadne stejny darek- treba nove boty, obleceni, hracku nebo vylet. Je to mala organizace a maji transparentni ucet kde se muzes podivat na jejich prijmy a vydaje. Jinak organizatorky jezdi 2x rocne osobne do Guiney a dohlizi na provoz a vzdy napisi na web a nam do emailu aktuality z mista. Take nam chodi vysvedceni od deti, potvrzeni o zaplaceni skolni dochazky. Nejvic se mi libi, ze opravdu vis kam tve penize jdou a neni to nejak anonymni. Na jejich webu najdes info co se z toho vse plati. Rozhodne nemam pocit, ze by okradali nas nebo deti. Zrovna ted akorat budu psat nasemu cernouskovi dalsi dopis. Preju stastnou volbu pri vyberu organizace.

In reply to by evinka01

Tak to překládám vaše dopisy dětem :-) Já totiž s nimi spolupracuji jako překladatel dopisů. Pro Contact je fakt dobrá organizace, vřele všem doporučuju :-) Co tak vím kolik v Guinei stojí zápisné do školy, uniforma, knížky, oblečení tak fakt veliká většina peněz jde právě na zaplacení té školy a oblečení co dítě potřebuje. Jedna známá právě našla ještě jednu organizaci, která taky zprostředkovává adopci na dálku dětí z Conakry, posílali je myslím i do stejné školy a adopce tam stála o tři tisíce víc ročně než u Pro Contact.

Ahoj. Já mám tady www.wakitaka.com Není to teda klasická adopce na dálku, tohle občanské sdružení podporuje jednu školu v Africe. Přečti si to celý a ta adopce se jmenuje umění darovat.

Ahoj, já spolupracuju na překladech s organizací Pro Contact, www.pro-contact.cz. Myslím že i na těch webových stránkách je postup velmi pěkně vysvětlen. Co tak znám poměry v Guinei vs ceny adopce, alespoň v tomto případě bych řekla, že 75% že by šlo na režii organizace je značně nadnesené, ale nemůžu mluvit za ostatní orgaizace, existuje jich mraky a mezi některýmu skutečně mohou být podvodníci, já teda znám jenom Pro-Contact, protože s nimi spolupracuji už pár let.

In reply to by Hypermatka

Nikdy jsem ji nehledala, nebyl důvod. Zápis dítěte do soukromé školy v Conakry, kam chodí většina dětí, stojí v přepočtu na koruny asi 2 tisíce za jeden rok, další cca 1500 až 2000 stojí školní potřeby, uniforma, učebnice... Roční částka adopce je 5 tisíc a pár drobných, takže asi tak. V našem sdružení pracuje asi 5 lidí + dalších asi 10 překladatelů, pouze jeden z nich je placený zaměstnanec a to je hlavní koordinátorka a předsedkyně sdružení a co si budeme povídat, ta svůj "plat" stejně utratí za letenky do Guinee. Nikdo z nás ostatních žádný plat ani příspěvky nepobírá, pracujeme na projektech z vlastního zájmu ve svém volném čase. Snažíme se zbytečně neutrácet takže například i dopisy od dětí a rodičů pro překlad si překladatelé vyzvedávají osobně v kanceláři.

In reply to by lachipie

Ha! A to je právě to, 1500-2000 nestojí učebnice, školní potřeby a uniforma ani v ČR, natož v Guinei. A proč má dítě chodit do soukomé školy a platit 2 školné za rok? To radši použít penize pro tři holčičky, aby mohly do státní. Páč konkrétně v Guiney je gramotnost mezi ženami kolem nějakých 15-20%... Právě kvůli tomu si ráda pročítám výroční zprávy,..

Dva roky jsem koordinovala humanitární sbírky, pak jsem s tím znechuceně sekla.

In reply to by lachipie

Kupodivu docela jo ( já jsem si totiž "adoptovala" černouška na blízko, ne na dálku, a Guinea ještě spadá do oblasti mého zájmu ) . :)
Posílat dítě do soukromé školy není zbytečné, ale než dát jednomu dítěti nadstandartní vzdělání, raději bych za stejné náklady dopřála třem až pěti dětem vzdělání standartní, obzvláště v zemi s největší negramotností na světě. Už jen umění číst a psát dotyčného zařadí do stejné třídy jako tady červený diplom.

Pak totiž ještě nastává otázka komu ta soukromá škola vlastně patří... :s: Často se stává, že někomu, jehož manželka vede nějakou organizaci zajišťující živobytí panu manželovi. Neříkám, že to tak musí být u té vaší organizace, ale právě proto bych ráda k nahlédnutí interní výroční zprávu. :)

In reply to by Hypermatka

Ono ani tak nejde o to, dát dítěti standardní vzdělání jenom proto, že v jeho zemi se na něj budou dívat jako na nadčlověka jenom proto, že umí mizerně číst a psát, zatímco jeho okolí vůbec. Tady jde o to, že děti, které dostanou lepší vzdělání, mají i naději žít lépe. Tam i člověk, který vylezl ze státní školy si "vydělává" šitím panenek a potom se v dospělosti dostane do situace, že nebude mít dost peněz na zafinancování školy, tudíž opět bude na světě dítko, které bude zařazeno do adopce, to je začarovaný kruh. Uvedu příklad, ne sice z Guinee, ale z Indie. Dívka byla zařazena do adopce, nebyla to ale ta "adopce" tak jak funguje dnes, bohužel rodina musela z finančních a zdravotních důvodů přestat dívku financovat, tak dívka odešla do státní školy. Neměla dostatečné vzdělání na to, aby mohla opustit svou zemi nebo případně se odstěhovat do jiné části Indie a začít pracovat jinde za lepší peníze. V 15 letech porodila dcerku. Neměla dost peněz aby dceři zaplatila vzdělání, žily na pokraji bídy, holčička byla zařazena do adopce na dálku v jedné z dnešních organizací. Měla štěstí - česká rodina jí zaplatila vzdělání v soukromé škole, dívka se dobře učila. Dnes této holčině táhne na 19 let, je to moje kolegyně z práce a studuje v ČR dálkově vysokou školu :-). Neříkám, že podobný příběh bude mít většina dětí z Guiney, které jsou zařazeny do adopce v naší organizaci, ale proč jim nedat aspoň šanci :-).

In reply to by lachipie

Ale kdepak, je vidět, že problematice dostatečně nerozumíte. Problematika nezaměstnanosti není o kvalitě či nekvalitě státního školství, ale nedostatku pracovních míst pro kvalifikované. V Nigérii i studenti prestižních univerzit často u stánku prodávají second hand hadry, protože prostě s diplomem odpovídající práci nenajdou- nezaměstněnost absolventů univezit je obrovská. My teďka jedné slečně studijní vízum zařizujeme, od září bude u nás :c: A rozhodně se neplánuje pak s titulem do své domoviny vracet. Což je další problém "vzdělání" a tím je odliv mozků z rozvojových zemí. Kdo by s lékařským titulem pracoval ve své domovině za v přepočtu 2,000 měsíčně, když může do Evropy a pracovat tu za padesátinásobek.... A doma opět zůstanou jen ti nevzdělaní...Takže "pomůžete" jednomu, ale v globálu absolutně nic k lepšímu nezměníte, naopak, ochudíte danou společnost.

Tři gramotní jsou pro společnost mnohem větší přínos než jeden ze soukromé školy.

Neučte orla lítat. ;)

In reply to by Hypermatka

Děti se posílají do soukromé školy, protože úroveň státních škol není zrovna valná. A jinak jsou do adopce na dálku zařazeni jak chlapci, tak dívky. Já v tom nevidím nic špatného. Jinak Pro Contact má transparentní účet. A jinak uniforma, učebnice, oblečení apod jsou v ČR ještě dražší. Nebo vám stačilo pro dítě na oblečení a učebnice tisícikoruna ročně? To asi ne... No nic nebudeme se tady hádat, vy máte svůj názor a Pro Contact funguje dobře, my nejsme podvodníci, aspoň já teda určitě ne.

75% darované částky spolkne režie organizace, nejlepší je si udělat dovču- Thajsko, Indie, Vietnam, Keňa a pak pomáhat přímo nějaké rodině, s kterou se seznámíte, finančně, materiálně...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky