odběr vajíček k ivf-jaký počet?

15.03.2013

Ahoj holky, mam dotaz ohledně odběru vajíček..... Jaké je normální množství při odběru, kolik jste jich měly po stimulaci? Já byla dnes na kontrolním UTZ, a mam jich dohromady max. 10prý..... Velikost teda dobrá, na odběr jdu v úterý..... Ale mě se to zda nějak málo vytvořených folikul:-(, měla jsem dojem, že jsem slyšela, že se odebírá kolem 20 0:)díky za odpovědi:-)

Kliknutím vložíte smajlíky:

.nholky díky moc všem za reakce..... Hezky jste mi uklidnily, jsem ráda, že to není hodně málo..... No uvidíme po odběru, jak se budou "mít k světu":-).....

Každá reagujeme na stimulaci jinak. Někomu se vytvoří stěží jedno vajíčko (resp. folikul) a někomu víc jak 20. Ale pozor na velké množství folikulů, tam pak hrozí hyperstimulační syndrom. Já měla 28 folikulů a bylo to dost nepříjemné... z toho nakonec bylo jen 9 použitelných zdravých vajíček a po kultivaci zůstala jen 3 použitelná embrya, jedno mi zavedli hned a nechytilo se, dvě zamrazili. Po dvou měsících je rozmrazili, naštěstí obě přežila, a uchytil se mi synek. Druhé ne.

To má každá jinak. mě jich odebrali 10, 8 jich bylo dobrých k oplodnění. Druhý den jsem volala a bylo jich 5. Na ET jsem šla za 6 dní po odběru a vydrželi jen 2. Nechala jsem si zavést jedno a výsledek vidíš v profilovce.
Kamarádka jich měla přes 30. nechala si zavést taky jedno a má holčičku.

ahoj je to opravdu různý ,já jich měla u prvního cyklu 9 a u druhého 25,hlavně aby byly k použití takže i těch 10 může stačit ,někdo má třeba jen dvě a taky dobrý ,hlavně klid a kvůli tomu se nestresuj :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky