kam dát první dítě

28.02.2013

holky jak jste řešily problém kam dát první dítko když pojedete do porodnice?cokdyž vás to chytně někdy v noci co pak?rodiče bydlí strašně daleko,chlapa chci mit u sebe tak kam dát malou?poradíte jak jste to mely vy?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Když jsem byal před rokem a půl na monitoru, přijela tam maminka s tatínkem a asi cca 2 letým klučíkem. Tatínek byl smířený, že opět u porodu nebude, protože musí hlídat malýho, ale sestřičky (porodní asistentky) byli tak hodný, že mu řekli, že mu malýho pohlídají společně s námi, kteří jsme byli v čekárně...Maminka teda rodila krátce, za 2 hodinky to měla za sebou a klučík v čekárně vůbec neplakal, myslím, že si maloval a koukal do knížky. Hezky seděl a čekal, bylo to roztomilý. Tak to zkuste taky tak, vzít si dítko sebou, že nemáte hlídání :-)

Ahoj. Tak my jsme meli hlidani domluveny s tchyni. Bydli pul hodinky tramvaji od nas. Desili jsme se, ze me to chytne v noci.Nakonec to dopadlo tak, ze jsem sla na vyvolani, takze to bylo v pohode. Tchyne normalne rano prijela a ja odjela do porodnice. Manzela jsem stejne nakonec u porodu nemela. Nestih to z prace, protoze to bylo rychly. Zvladla jsem to sama. Kdybych rodila potreti, tak asi necham muze doma s detma. U prvniho byl a pomoh mi moc, ale ted uz vim, ze to zvladnu i bez nej, protoze uz vim, do ceho jdu.

druhe ditko bez chlapa, ze stejneho duvodu jako pises.
Jedna babi bydli 700 km, druha dokonce 4000km daleko.
Takze u nas bylo jasne, ze jinak to nepujde. A ani jsme to neresily. Navic to na me prislo necekane v noci i kdyz po terminu. Porad nic nic a najednou bolesti hned po 4 minutach a do dvou hodin byl maly venku od prvni kontrakce.
A popravde byla jsem rada, ze jsem tam sama. Uzivala jsem si toho maleho prcka sama. Dopoledne pak prijel manzel se starsim synem na navstevu.

budu rodit až koncem září, ale mám stejný problém. Pokud bude vše OK, tak malou odlifrujeme tak týden před k babičce, to není problém, ale pokud bych začla rodit dřív, nastává problém. Babičky daleko, manžel věčně na služebkách, bydlíme v malém městě, kde porodnice není, nejsme tu tak dlouho na to, abych tu měla někoho, komu fakt mohu říct - odvez mě, postarej se mi o malou... Taxi tu není, takže už teď mě to začíná taky celkem strašit... Dřív se prostě zavolala sanitka, přijela, a kdyby cokoliv, tak bych ji holt vzala s sebou. Ještě ve dne to jde, v nejhorším bych přemluvila nějakou sousedku, ale v noci? Budit sousedy, s nimiž nemám až tak supr vztahy? Aby mě odvezli, a aby pohlídali malou? Já se jen mohu modlit, aby všechno proběhlo v termínu a hladce, jinak jsem celkem v řiti.

malý to vyřešil sám,šel taky daleko po termínu,až po vyvolání. protože první jsem porodila za 5 hodin,měli jsme plán-babička-taxík v noci-bus přes den, porodnice co nejblíže. když by nebyla babi, na někoho bych malou musela zvyknout, nebo rodila sama...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

hehe "Během hodiny porodí málokterá, takže vždy je pár hodin čas to nějak řešit." .. no, mně rupla voda a za hoďku a čtvrt byl prďolka venku, tryskomyš naše :s: tak snad to nebude mít autorka taky tak rychlý ( i když bych to teda všem ze srdce přála :) a stihne nějak to hlídání pořešit :€s€: )

Dcerku trochu otrkat a připravovat na to, že než se narodí miminko, bude jeden den/večer u té a té tety (tvoje kamarádka, sousedka, příbuzná apod.).
Nu a pokud nemáš nikoho, u koho si můžeš být aspoň trochu jistá, že se ti o malou postará, tak opravdu nezbyde nic jiného, než zvládnout ten porod sama.
ještě je tu možnost profesionální chůvy, ten jeden den/večer se zaplatí docela v pohodě.

In reply to by ivik198

Promiň za to co teď napíšu, ale tady na těch stránkách a i celkově v mém životě se prostě rozmáhá postoj - Budu si hledat cesty, jak to nevyřešit. Místo snahy si život zjednodušit úsměvem a postojem - Hledejme cestu, jak to zvládnout...
Když jsem se před téměř 3 lety vdávala, netušila jsem, kdo se mi postará o 1,5letou dcerku. A jen jsem to nadhodila před rodinou, už se našlo řešení. A nebyl to nikdo z rodiny, kdo se o malou postaral, ale slečna se spoustou zkušeností s dětmi, dělala i profesionální chůvu...

tak když si pospíšíš s tim porodem,tak to počká u sousedky ne? :///: ne,tak pokud nemáš kámošku,tak bych se poohlídla po placenym hlídání prostě,jsou i nonstop,teda v Praze.Nebo bych to prostě někomu zacálovala.A když to bude v noci,tak tim líp,bude spát a manžel ráno přijede.No a nebo se prostě pochlapíš a budeš tam sama.Na to hekání stejně chlapi zvědaví nejsou,může to taky trvat 100let a pak se přijede juknout na prcka.Nevim jak u vás,ale tady v porodnici stejně pak nesmí děti na 6tinedělí,tak jak by chodil na návštěvu s malou?

a nějaká kamarádka ochotná by se nenašla?? a tchánovci? já byhc to řešila takhle kdbych měla rodiče daleko...naštestí bysdlíme v rd s tchánovcema takže hlídání máme jisté v jakoukoliv denní dobu ale jinak byhc to řešila opravdu tou kamarádkou ochotnou nějaká by se určitě našla nebo sestřenicí :-) nebo babičkou :-)

Nas malej byl tenkrat na noc u kamaradky a jejiho muze. Spal s jejimi detmi v posteli. Byl z toho nadsen a ja rada, je u lidi,kterym verim! Rodice mame dalaeko, ke tchyni i kdyby byla blizko, bych jej nedala....no ale to uz jinde jsme, to je jina vesnice :D . Rano ho zavedli do skolky a odpo si ho manzel vyzvedl a byli spolu. Za mnou pak jezdili a za 3 dny jsme byli zase spolu doma :h:

pokud neni mala na nikoho zvakla,tak musi hlidat manzel.a nejde dat malou treba tyden pred termin k babicce,myslis ,ze by to nevydrzela a jak se mimco narodi,tak ti ji dovezou

Ahoj taky máme rodiče daleko takže jsme byly domluvení že bude hlídat chlap a já budu rodit bez něj.On byl u první ted se mu moc nechtělo,takže i kdyby mě to chytlo přes den tak by byl doma.Ale byly jsme domluvení i se sousedy.Porod byl i bez chlapa dobrý,měla jsem moc hodnou por.asistentku,chlap přijel až když byla malá venku.

Hold budeš rodit bez manžela, dcera ho snad potřebuje víc než ty, sama jsi psala, že není na nikoho zvyklá, že u nikoho být nechce. :00:

Tak když nemám hlídaní pro malou,tak ji bude muset hlídat manžel. Muj u porodu stejnak být nechce.Bude čekat venku a malou nám bude hlídat tchýně

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka