Které?

27.02.2013

Ahoj maminky, mám na vás takový dotázek. Už týden ležím v internetu a rozmýšlím se nad plenkami. Vnitřně mi pořád něco říká, že bych chtěla látkové. Jaký na to máte názor, zkušenost, apod.? Nejde mi o finanční úsporu. Díky moc za každý příspěvek. :a:

ahoj já ti povim jak jsem začla já,no začlo to tím že mě kámoška nahlodala na látkovky a po pravdě se mi moc zamlouvali měla jsem po dceři doma 40KS čtvercových ale dcerka je měla na jednorázovky kvůli kyčlim.tak jsem si řekla proč je navyužít.koupila jsem troje svrchní kalhotky na čtvercové plínky a separačky na zkoušku,nejlepší jsou popoliny.nakonec jsme je stejně museli a do teď musíme na kyčle používat.ty svrchní kalhotky byli dvoje sweet monkey a moc nedoporučuji protíkají hlavně tekutá stolička u kojených miminek a ty třetí moc doporučuji jsou to popngro.no a později jsem zkoušela další po zkušenostech kamošky a nedávno jsem si pořídila plínky vše v jednom a ty jsou úžasné jsou to pop in reusable nappy.jsou nádherné a neprotečou a ty moderní látkové plínky super lepší než čtvercovky.mimi se v nich může krásně hýbat jako v jednorázovkách.dnes už si koupim jen plíny vše v jednom.ale asi bych čtvercovky stejně pořídila pro novorozence hlavně,jinak není s tim nějak extra práce já čtvercovky žehlila snad jen dvakrát,jinak rovnou ze sušáku skládám.toť mé zkušenosti a má rada zní musíš ji víc vyzkoušet a podle zkušeností dál a dál dokupovat které budou vyhovovat vám.jednorázovky používám jen ven či k doktorovi,nyní i na noc a plno peněz ušetříme kor když jsem čtvercovky měla po dceři.takže látkovky moc doporučuji,vůbec se jich neboj,dnes je k nim plno vymožeností i pro spaní na noc.

In reply to by Verucira

Ahoj, no tak to jsi mě maximálně potěšila. Děkuji za tipy a rady, jsem nadšená, že se můžu obrátit na někoho, kdo má zkušenost a poradí. Teď už vím, že ty látkovky je jasná volba :one: . Nakoupím si nějaké co mi tady mamky doporučujete a pak se uvidí, které tomu našemu hovňouskovi budou vyhovovat :dance: . A díky za odkaz, ty AIO jsou krásné. Moc díky :a: :a: :a: :a: :a:

Ahoj, tak já při prvním dítěti používala Pop In http://www.baby-eshop.cz/plenky-2-v-1/pop-in-new-gen-bamboo a byla jsem moc spokojená. Jiné značky jsem ani nezkoušela. Koupila jsem dvě sady těchto a :one: . Nevím odkut jsi, ale v Brně a v Praze bude ta dětská výstava a tam je vždycky předvádí a mají tam spoustu druhů a jsou za výstavní cenu o trochu levnější. Tak bych ti určitě doporučovala tam zajít a dozvíš se vše. Hezký den. Pavlína

já jsem na první používala papír. Vlastně jen díky své neinformovanosti. Ted jsem se o to začala více zajímat a látkovat budu plně. Dnešní doba přináší spoustu moderních možností. Syn má tři roky a spí v látce, celou dobu co měl papír byl šíleně opruzený a v látce se mu to krásně zahojilo, ani nemusím mazat. Jinak po zjištění si jakých zdravotních rizik se může papír dopustit jsem se rozhodla definitivně. Teď trpím výčitkami, že jsem u prvního byla línási najít informace.
No a co bych ještě tak na okraj řekla? plínečky jsou navíc i super desingový doplněk a vzniká na ně závistost - takže na to pozor :-)Látkovaní mě baví, není s tím absolutně žádná práce. Cca 20 minut dohromady týdně a koupit v obchodě dovést je domů mi s papírm zabere času více. O ekologii se snad ani zmiňovat nemusím a finanční úspora? Ta je a může být i dost velká, záleží jakou si zvolíš variantu plínek, jestli látkuješ už od prvního. Každopádně pár tisícovek ušetříš tak i tak

To je dobrá otázka. Také přemýšlím nad tím, že budu používat látkové. A co jsem mluvila s prodavačkou v jednom dětském obchodě tak říkala, že hodně maminek se dalo zpátky na látkové :) Papírové bych kupovala jen k doktorvovi. :a: Chci používat normální plenky (látkové čtvercové) kolik tak kusů bych si měla pořídit? :?

In reply to by marina87

No tak nějak bych to taky chtěla praktikovat. Na doma a tak látkové a k doktoru jednorázovky. Nevím proč, každý mi říká, že jsem cáklá, přidělávat si práci :? . Ale když to dnes vidím, jak všude cpou samé chemie, tak těm jednorázovkám zkrátka moc nevěřím. Navíc prý za jedno malé mimi spotřebuješ 2tuny jednorázovek, což je neuvěřitelné, nemluvím pak o rozložitelnosti k prostředí, nééé, že bych byla nějaký květinkář, ale chci na naší planetě ještě nejakou chvlíli žít, tak abychom pak nedopadli jako v té pohádce Walli, nebo resp.naše děti :s: :s:

In reply to by marina87

holky krom čtverců se plínky ani žehlit nemusí. Existují vícevrstvé bambusové plínky, sajou mnohem mnohem lépe, nežehlí se. Pokud by jste kupovaly nové čtverce je potřeba koupit fakt kvalitní, né žádné záclony. To už bych raději zvlila ty vícevrstvé

In reply to by marina87

Přesně, u nás taky běží pračka furt, malý je hrozný čuně, i když velký taky :s: :s: :s: a já taky :///: , takže jedna pračka navíc mě rozhodně nezabije. A s tím žehlením všude píší, že to stačí jen 6ti nedělí, pak prý žehlit nemusíš, i když asi záleží, jaké plenky koupíš. Některé mají ty ohnuté okraje, takže je vyžehlit musíš:), aby jsi z toho neměla pa tvar :00: No a ještě akorát musím zjistit, zdali můžou pleny do sušičky, abych nemusela kupovat další věšák :€s€:

Ahoj, používám látkovky už na druhý dítě a neměnila bych. Ono je to na dlouhé povídání, klidně se zeptej, nač chceš, pokud budu vědět, odpovím ;)
Já jsem fakt 100% spokojená, jednorázovky jsem měla jen v porodnici, na delších dovolených a v krizovkách doma, kdy jsem byla sama s dětma, nemocná a byla jsem ráda, že žiju, ne tak abych prala :D Jinak běžný denní provoz i celodenní výlet se dá s látkovýma bez potíží zvládat ;)

In reply to by Nadsena cekatelka

Ahoj, jasný, když budeš tápat, klidně se ozvi.
Mám od všeho něco. Na malinký prťouše jsem používala klasické čtverce, ale jakmile začnou být pohyblivější a taky jak víc jedí a čůrají, tak mi víc vyhovují kalhotkové.
A pak mám pár AIO (vše v jednom). U malé jsem je používala na ven, ale klukovi tak dobře nesedí, tak u něj je mám jen jakou nouzovky.

In reply to by femme.fatale

Tak takhle jsem o tom taky přemýšlela, děkuji moc. Pak už mám jen problém vyznat se ve značkách. Líbili se mi kalhotkové Haipa Daipa, ale pak jsem na ně našla špatné recenze, ale to se zkusím optat ještě i někde v krámu. Ty máš jaké kalhotkové? A kolik cca ks potřebuji, nebo resp.jak to vyhovovalo tobě, návody na netu samozřejmě jsou, ale raději mám to ženské doporučení z vlastních zkušeností:), abych toho nekoupila na začátek málo, pak samo můžu dokoupit. :k:

In reply to by Nadsena cekatelka

Ono je asi nejlepší si všecko sama vyzkoušet, protože každýmu miminku vyhovuje něco jiného.
Když to vezmu u nás - u dcery jsem měla XY plen a XY značek, u syna jsem půlku musela vyměnit, neb mu neseděly, protékaly...
Od Haipa Daipa mám jen pastelku a tu mám moc ráda. Napíšu ti značky, jaký mám, ale i když některý vyhovovaly synovi i dceři, kamarádkám neseděly na dětech vůbec ;) Takže zkoušet, zkoušet, zkoušet. Já je kupuju na bazárcích, vždy vem raději po jednom kusu a když tak dokup, než abys pak měla problém se zbavit větší množství nějakých nevyhovujících.
Ze značek mám ráda Baby Lucy (kalhotkové), Popoliny (u kluka, na holku byly moc široký), a hlavně Anavy (ale ty jsem začala používat až u malýho). A z AIO - Baby Bee Hinds a Pop In. Ty jsou pro mě nej, sedí oběma a neprotékají.
Co se množství týče jsem trochu ulítla, mám asi 50 - 60 čtverců a k 50 kusům kalhotkových + AIO.
Peru každý 3. den, v zimě suším v sušičce, v létě na sluníčku :-) A rozhodně nemám pocit, že by to byla práce navíc ;)

In reply to by Nadsena cekatelka

super značky jsou Anavy a Bamboolik.
Jinak já mám výbavu 13ks VV bambusových, 30 ks čtverců, 5 kalhotkových jednovelikostních. 12 vkládaček vlastní výroby (bambusovo-konopný flís, 4 novorozenecké plenečky (budu každým dnem rodit) a 5 svrchní kalhotky, z toho jedny vlňáčky.... Celá výbava mě vyšla na 7 tis. krom čtverců mám vše nové.čtverce jsem koupila libštátské po 10 Kč...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky