prosba o pomoc!

18.02.2013

ahoj holky, mám velikánskou prosbu pro mou nejlepší kamarádku, dostala se do tíživé situace.
Jen tak ve stručnosti:
její manžel má dlouhodobé problémy s alkoholem, kolem vánoc mu ale švihlo v hlavě a v práci zkolaboval, záchranka ho odvezla rovnou do jip, pak do léčebny, s přísným režimem a momentálně se nachází v jeseníkách na psychiatrické léčebně.
ALe co se tedy stalo té mé kamarádce! Z toho všeho že její manžel pil, jí obvinili tchánovci, u kterých bydleli a vyhodili jí z domu! Poskytla jsem jí azyl u nás v domečku,ale má tři děti 13kluk, a 8leté dvojčátka! Jediné co jim pobrala do tašek byly oblečení, pár nejmilejších hraček a toť vše!Takže i když jsem jí poskytla malý azyl ve dvou místnostech, spinkají na zemi, a proto vás chci poprosit, nenajde se tady nějaká dobrá duše, která by levně prodala patrovou postel?? Matrace jsme už sehnaly, takže teď spí na zemina matracích,ale přeci jen od země je chladno. Takže vás moc prosím, kdyby jste náhodou věděli o nějaké postýlce, písněte mi do zprávy, byla bych i za ní moc a moc ráda!

No my bydlíme v činžovním domě,který patří jednomu pánovi.Máme v domě sousedy,kteří sem dali trvalý pobyt snad celé své rodině.V bytě jsou hlášení dva a trvalý pobyt jich tam mělo osm....když se to pan majitel dověděl,tak šel na obecní úřad a prostě jim trvalý pobyt zrušil...opravdu to jde jednoduše pokud jste majitel domu nebo bytu....
Jsem zvědavá co na to řekne pan manžel až se vrátí z léčebny....třeba se v něm hne svědomí a dá kamarádce všechny její věci i věci dětí.Navíc pořád jsou manželé a v domě i když už tam nemá trv. pobyt má majetek a děti vlastně taky,takže bych to ze strany tchána brala jako krádež a na policii bych šla.Zkuste se poradit s právníkem....větší města mají i právní poradnu zdarma a nebo pro klid duše obětovat peníze a nechat si poradit od někoho přes rodinné právo....určitě bych to tak nenechala.Přeju brzké vyřešení situace a pevné nervy.

Proč se neobrátí na policii? Má-li u tchánovců trvalý pobyt, může si z domu rodičů za asistence policie odnést třeba i postele a zbytek věcí.

In reply to by Hypermatka

No to chtěla udělat,ale tchán jí zrušil i trvalý pobyt, tudíž teď už si nic neodnese! hnedka jak jí vyhodil,šla s dětmi ke své mamce, tam byla právě přes ty vánoce a leden, ale ve dvou pokojovém bytě, jim to prostě neklapalo, ani se nedivím, protože být v jednom pokoji s 3 dětmi, a kuchyň společnou s mamkou!
Takže jsem jí nabídla bydlení u nás, a když chtěla jít pro věci, tak jí akorát předali papír, že už tam to trvalé bydliště nemá, prostě s tím nepočítala. A když šla před těmi vánoci k mamce, netušila, že by jí tchán zrušil trv. pobyt a ona už neuvidí nic, co za ty roky manželství nabyli spolu!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No nevím jestli to podělala úřednice, nebo kdo,ale my taky bydleli v tom samém městečku jako ona a jak jsme stavěli baráček,tak já si nahlásila trv. pobyt k mamce na barák ale manžel se neodhlásil a do dvou měsíců mu taky přišlo,že již tam jsou noví majitelé a pokud si do 14 dnů nepřehlásí trv. pobyt, tak půjde do jakésiho zprávního řízení, ohledně trv. pobytu, tak manžel raději přepsal trvalák už na novou adresu a byl klid, takže to asi jde!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Milé maminky my ted přihlašovali manžela na byt mého otce..A tam se bere rozhodnutí majtele domu či bytu.Takže jsme vzali papír který musel můj otec podepsat že stím vůbec souhlasí.Takže ANO tchán je mohl odhlásit z trvalého bydliště jelikož je majtel domu a ten rozhoduje kdo v něm bude nahlášený.U našich sousedů to bylo tak podobné jen stím že tam zase otec odhlásil syna z trvalého pobytu jen řekl že tam nepobývá a nespí a hned ho odhlásili.Opravdu je to tak jednoduché jen musíte být majtel domu

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Taky mi to přijde strašně jednoduché, a ještě divné, že si nemůže vzít svoje věci...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky