očkování - reklamožrouti,nečtěte :)

18.02.2013

www.facebook.com/pages/Imunita-shopcz/184563021637839?ref=hl sjeďte trochu níž na 6.2.2013 2 články o očkování

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, děti mají povinné očkování a Ondra má meningokoka. Ještě před nástupem do školy mu chci dát žloutenku. Markétce budu dávat meningokoka a před školou také žloutenku. Nad jiným očkováním neuvažuji.
Jednou za půl roku se v televizi oběví spot na očkování proti pneumokokovi a aby toho nebylo málo tak dají do televize ostrašující případ nemocného dítěte. Tím se najednou svrhne lavina rodičů, kteří začnou panikařit a ve velkým nechají své děti očkovat.
Každý rodič má svobodnou volbu. Je spousta možností jak si zjistit zda je očkování opravdu nutné.
Bezmyšlenkovité očkování protože jsem v TV viděla to a to nebo protože mi dr. řekla že to doporučuje není dobré.

In reply to by JaMiOn

prvnímu klukovi meningokok píchanec šíleně popohnal atopák,byla z toho katastrofa.dostal ho s poslední hexa a u druhýho prcka nám rovnou Mudra řekla,že meningokoka nedoporučuje dávat,max až v roce,pokud se nepohybuje často v koutkách s vietnamcema atd,který prej neuznávaj očkování vubec.tak ho ani nedám. ta žloutenka, to mám celkem dilema,protože z interního zdroje jsem se dozvěděla,že taky žádná sláva. Jenže když jsem viděla,že ve školce ani nekontrolujou,jestli si děti myjou ruce po záchodě :00: šílený...

In reply to by umpopo

ahoj, tak v roce bych meningokoka taky nedávala a už vůbec ne s kombinací s jiným očkováním. Ondra dostal meningokoka ve 3 letech a vše proběhlo bez problémů. Žádná reakce. Žloutenku dám na 100% protože ve školách je to jedno z nejčastějších onemocnění. Vloni skončilo strašně dětí na infekčním oddělení...
Malé budu dávat meningokoka na jaře a to jí budou skoro 4 roky a žloutenku nejdříve v necelých 6 letech.
Každé očkování je riziko, to je jasné.

In reply to by JaMiOn

neni meningokok zbytečnej vubecc? já vim,že dřív se právě zase lobovalo za to,že nejčastěji to děti chytnou jako batole,ale já to vubec nesleduju.Vim že to občas mívaj spíš puberťáci, co sem zaznamenala...

In reply to by umpopo

co jsem četla tak se nejčastěji vyskytuje ve školních zařízeních (školka,škola) a v době puberty. Ono je několik druhů meningokoka. Já ve svém okolí znám 3 případy dětí, kteří si tímto onemocněním prošly.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

já mluvila o miminech,ne velkejch dětech. nesleduju to, kdy se vyskytnou příznaky nejčastěji.Jen píšu,že vycházim z vlastní zkušenosti s meningokokovou vakcínou u svýho syna, kterej měl šílenej průběh. A sledovala jsem vliv vakcíny, /jakožto všech ostatních/ na zmiňovaný dítě známejch, který to nepřežilo díky složení vakcíny versus alergie, na kterou mu ještě nestačili přijít. A s doktorkou jsem se samozřejmě radila, blbě čteš. Psala jsem,že mi řekla,že by to nedávala vůbec,jen když to někdo vyloženě chce, tak nejdřív v roce.

Díky za odkaz. Vůbec mě tato zjištění nepřekvapují - bohužel. Proto starší dcera (3 roky a čtvrt) ještě nemá očkovanou MMR a u mladší (dnes přesně šest týdnů) teď zvažujeme, že místo klasické hexy dáme Pediacel (je bez žloutenky B), a to se budeme snažit první dávku posunout až někdy na půl roku, rok, jak to půjde.Pátrala jsem, jestli tu někdo s Pediacelem nemá zkušenost, ale nikdo mi neodpověděl. Ale kdyby se někdo našel, budu moc ráda. :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj, no školka je právě problém. Než nastoupí, naočkovat asi budeme muset. Teď máme ale úplné mrně a právě kvůli té mladší uvažuju, že tu starší do školky ještě nedám ani v září (v říjnu bude mít už 4) - všude kolem sebe mám teď kámošky a rodinu, kde starší dítko nastoupilo do MŠ, tahá domů kdejaké svinstvo a půlroční mimina - jejich sourozenci - jsou na ATB. Tím pádem se nám ale posouvá i ta starost s očkováním. Promiň za dotaz, ale čistě z praktického hlediska - dcera nebo někdo v rodině měl po očkování problém? Pokud ano, myslím, že dnes už to lze brát jako kontraindikaci očkování a v tom případě Ti ji do školky vezmou i nenaočkovanou.

In reply to by renata 11

My máme štěstí, starší dcera začala chodit do školky 1 měsíc před narozením sestry, mladší dceři byl teď jeden rok a kromě rýmy (která je teda dost obtěžující) od té starší nikdy nic nechytla.Ani ta starší si toho moc nedonesla :) - teda kromě spály. To měla ve svých necelých 4 letech první ATB. :a:

In reply to by Ala

konspirační jsou spíš ty reklamy,jak máš dát dítěti všechny očkování a pak se mu nic nestane. známejch dítě taky doplatilo na pneumokokovou injekci,prokazatelně. pak je to smutný,když je to zbytečný. a taky tady musí někdo kopat za druhej tým :one: ;)

In reply to by umpopo

Já nechci kopat za žádné týmy, já se řídím vlastní hlavou, nežeru přehnaně ani jednu stranu.
Přečtěte si holky i ty diskuze pod oněmi dvěma články. Jsou tam moc hezké, srozumitelné a rozumné komentáře některých diskutujících, podle kterých si názor můžete trochu upravit. Nechci nikoho přesvědčovat, jen vás navést, aby jste si vyhledaly i jiné informace a trochu se nad tím zamyslely a daly si některé věci dohromady....

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Nevím, jak to s ní vypadá, ale u nás teď leží dvouletá holčička v nemocnici v bezvědomí - meningokok :(

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Přesně tak, taky spoléhám na to, že má syn aspoň neisvac. Je to půl roku, co jsme jeli od dětské obratem na dětskou kliniku s podezřením na meningokoka a moc dobře mi teda nebylo. Uklidňovalo mě trošku to, že má prcek naočkovaný Neisvac.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka