Porod KP po císaři?

16.02.2013

Hezký den dámy!

Chtěla jsem se zeptat je-li tu někdo kdo rodil koncem pánevním po předchozím císařském řezu.

Před 2 lety jsem měla císařský řez a teď jsem ve 28.týdnu a miminko je hlavičkou nahoru. Vím, že má stále čas a místo se otočit a že jsou i děti co se točí až před porodem, ale když nebude hlavou dolů ve 36.týdnu, tak už mi naplánují zřejmě dalšího císaře. To jdu totiž na kontrolu do nemocnice, kdy se chtěji zaměřit hlavně na stav mé jizvy.

Ptám se, protože bych se nerada vzdala klasického porodu, jen kvůlu strachu lékařů. Kdyby šlo o zdraví miminka, nemám problém. Ale vím, že porod KP se dá zvládnout, jen nevím jestli i po císaři. U prvního miminka jsem porod nezažila- nevím co jsou bolesti a kontrakce nevím nic, to je taky důvod proč bych to chtěla zažít.

Děkuji za odpovědi!

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Amálka se nakonec otočila a rodila jsem přirozeně. A v nemocnici říkali, že pokud by nebyla moc velká, tak i KP by mě nechali rodit :-)

Ahoj, já přímo zkušenost nemám. Ale první mimi jsem rodila KP plánovanou sekcí. Teď čekám druhé mimčo opět to vypadalo na KP, už jsem si začínala myslet, že je ve mě něco blbě, že se mimi nemůže otočit. Cvičila jsem, svítila baterkou amalá se mi v 32tt otočila a je tak do teď. Za 14 dní mě bude dr. odesílat do porodky, předběžně mám slíbený přirozený porod. Po císaři bych do porodu KP nešla a i pochybuju, že by tě někde tak rodit nechali...

Ahoj, taky mám první dítko císařem a připadá mi to, že jsem o neco přišla.pokud budu čekat druhé, chtěla bych rodit spontálně, ale přiznám se, že KP asi ne.jelikož bych vlastně byla prvorodička.Zkus cvičit kočičí hřbety, poradila nám to por. asistentka ve cvičení. A je fakt, že jsem byla 34. týden a Dr. mi vyhrožoval, že už je malá šance, aby se otočil. A otočil, ale stejně CS :(

Já teda nemám zkušenost s císařem, rodila jsem 2x normálně. U prvního jsme KP polohu měli taky a otočil se v 36tt správně a taky jsem si říkala že bych ho kdyžtak rodila normálně i zadečkem napřed....ale teď nedávno jsem viděla dokument "Čtyři v tom" kde ženská rodila chlapečka KP a to byl její třetí porod a nešlo jí to a ten chlapeček vypadal pak hrozně, modrej a celej jak kdyby polámanej, nehýbal se, nekřičel...i když jako nic mu nakonec nebylo ale přitom porodu si musel fakt užít..:-( tak sem byla ráda že já to nakonec nezkoušela...

In reply to by Hasobb

Ja to taky videla a to dite mi prislo uplne normalni, ze nekricelo, to neni nic divnyho a ty KP jsou trochu zkrouceny, taky je nemeri nejakou dobu.... jasne byl to tezkej porod, ale kamoska rodila holcicku, prvni dite KP a byla spokojena, pry to slo dobre. Asi zalezi na velikosti decka. Ale po cisari a takhle brzo si myslim, ze to rodit nenechaj....

no pro klasicky porod po cisari jsou pravidla nehlede na to zda je to KP nebo ne...
jizva musi byt ok a neztencena,mimi i ty v dobre kondici,odhad ditete je max 4kg
KP je myslim velka komplikace a nevim zda do toho pujde nekej dr...
ja mam prvni planovanou sekci kvuli vade ditete a druhy akutni v porodu kvuli velikosti...ver ze po 8h hodinach krizovych kontrakci sem to opravdu obrecela..
i prezto he se to "skoro"povedlo se citim tak nak..ne jako uplna zena-neco mi proste chybi...strasne sem si to prala-touzila zazit..at si o me mysli kdo chce co chce
ale jsem stastna ze sem nehazardovala ani s ditetem ani se sebou
osobne bych do toho opravdu nesla......radsi budu tady s dvema detma sekci nez.....

Ahojky mě se dcera otočila v 39.týdnu :s: a to nebyla žádný mrňous 3630g při narození :dance: . Jinak bych ti záviděla toho císaře co bych za to dala :s: . Mě teď čeká třetí porod a musím říct že ty dva předchozí stály za to :r: nic horšího jsem v životě nezažila :r: ale nechi strašit občas tu i maminky píšou jaký měly úžasný porod, tak doufám, že o tom třetím budu moci říct, že byl nejlepší :s: :a:

In reply to by Romy80

Víš, ono císař není nic k závidění. Nechápu, jak na to někdo může jít dobrovolně.
Asi mě někdo bude považovat za podivinku, ale já mám dítě a přitom jsem nerodila. Nechci si to zopakovat zase... nějak se bráním tomu mít dvě neporozené děti. Přijde mi, že jsem o něco přišla a nezvládla jsem to jak jsem měla... :r:

Ale pokud by miminko bylo nějak ohroženo nebo něco - URČITĚ BYCH SE CÍSAŘI NEBRÁNILA... jen ať si někdo nemyslí, že se mu bráním za každou cenu...

Ahojky, ještě je čas, aby se prcek otočil... Ale určitě počkej do vyšetření jizvy a ve všem poslechni doktory. Nechci tě nikterak strašit, ale... Švagrová první rodila akutním císařem, protože měla málo ozviček, druhé chtěla taky rodit normálně, ale... Porod přišel hodně rychle a než doběhl doktor s kartou, že je to zase na císaře, tak jí asistenstka nechala tlačit a bohužel jí ta jizva rupla... Nakonec jsme byli rádi, že to vůbec přežila, protože měla velké vnitřní krvácení. Muselí jí sebrat celou dělohu, protože byla na .... Takže zbytečně neriskuj a opravdu je poslechni. Budu držet palečky, aby ti to všechno dopadlo dobře...

In reply to by Jurajda

No ruptura jizve mě nestraší. Už jsem se s několika dotory bavila a všichni jsou nakloněni normální porodu. Ale definitivně se rozhodne v tom 36.týdnu. Jen se obávám, že když jsme se o tom bavili, tak byl předpoklad, že musí být hlavou dolů, ikdyž to nikdo vyloženě neřekl - nebyla o tom prostě řeč.
Tak jsem jen chtěla vědět, jestli někdo nemá zkušenosti s porodem KP po císaři.

In reply to by mala.manelka

Miminko má ještě čas se otočit a budu držet palečky aby se otočilo a zvládly jste porod spontálně... Mi malému pomáhali od 30 tt. Podkládala jsem si zadek cca 30 cm - ikdyž to moc dlouho vydržet nešlo a pak baterka. Na stojky v bazénu jsem si netroufla...

Ahojky :a: , já první rodila normálně, ale teď mě porod koncem pánevním zřejmě čeká, malá byla příčně a otočila se ale špatně hlavičku má také nahoře. Doktor mi říkal že mám normální pánev, že miminko projde, ale po císaři bych se asi bála rodit přirozeně a být tebou raději bych šla na císaře přeci jen je porod KP rizikovější :€s€:

In reply to by Ketinka

Já se porodu jako takového nebojím. Možn je to tím, že jsem žádnej nezažila anetuším do čeho jdu. :s:

A pokud budu mít možnost volby, tak určitě půjdu do normálního. Ikdyby KP, ale to by mi museli doktoři slibit, že bude miminko v pořádku :///:

In reply to by mala.manelka

To Ti ale přece žádný doktor neslíbí, leda tak sebevrah! Mám kamarádku PA a ta říkala, že sama by KP nikdy přirozeně nerodila, že se těch výrazných rizik pro dítě příliš bojí.
Já jsem teda po císaři KP rodila, ale nebylo to standardní - jednalo se o předčasný porod a byla to taková rychlovka, že nikdo nic řešit nestačil...
Jinak vím (chápu), že se porodu KP nebojíš, ale uvaž, že Ty to jistě zvládneš, ale může se stát cokoliv, co miminko ohrozí, aniž Ty bys to nějak ovlivnila..(resp. toto byly mé pocity).

In reply to by Ketinka

já se císaře taky strašně bojím, ale stejně tak i porodu KP, takže opravdu nevím, nechám si teda poradit a říct všechna pro a proti od doktorů, pokud budeme stále KP, dr mi řekl, že pokud bych chtěla rodit spontálně při poloze KP, tak by šlo 100% o vyvolávaný porod ve 38 týdnu s ohledem na váhu miminnka, aby bylo donošené, ale co nejmenší. Jelikož první byla velká, tak se bojíme, že tohle bude taky veliké, zatím není, pořád je o 2 týdny jakoby mladší, ale kdo ví jak vyroste, uvidím ve čtvrtek na kontrole, má čas to jo, ale nějak nevěřím tomu, že se otočí. A co se týče té váhy, tak mi slíbil, že pokud bude velké, jako Laura, ta měla už ve 38 týdnu odhad 3,5 kg a řekl mi, že ji normálně neporodim a v porodce to nikoho nezajímalo, nakonec jsem to zvládla, ale to potom bylo strašný, 8 týdnu krutých bolestí a do ted problémy se stydkou kostí a pod. měla 3,87g tak že mě pošle k vyvolání dřív, tomu se nebráním, protože už jsem to zažila a nic hrozného na tom není, tak uvidíme... Každopádně dej vedět co ti řekli k tomu porodu Kp, zajímá mě to :-)

In reply to by Eliška

Určitě dám vědět až mi v nemocnici vše vysvětlí, protože naše malá měla před třemi týdny už dvě kila a je tedy o dva týdny větší bylo by to rizikové, musím se na vše zeptat, ale co jsem četla tak všude raději doporučují císaře, ne vždy to jde odrodit, protože někdy naléhá kolínkem nebo nožičkou prostě je to rizikovější než klasický porod záhlavím, já rodila první dceru hlavičkou a měla jsem co dělat abych jí vytlačila, bylo to hodně náročné a dlouhé malá pak měla hroznou šišku, tak se bojím jak by to šlo tou prdelkou když bude ještě k tomu veliká, jinak problémy se stydkou kostí mám už od 20.týdne a je to horší a horší tak bych si s tím nerada hnula, ale to mi prý také všechno vyšetří v nemocnici a podle toho se naplánuje porod. Tak jsem na to zvědavá jak to vše proběhne ;)

In reply to by Ketinka

Tady u nás to kamarádce přímo řekli, že ji to nechají porodit, pokud na tom trvá, ale že se přiklánějí k císaři, malá měla odhad 2,5 kg, takže by to bylo tak nějak v pohodě, ale když ji řekli všechny rizika, neváhala a šla na císaře. Ale zaleží to samozdřejmě na každém. Ale opravdu jsem zvědavá, co ti řeknou. Já se porodu děsím od prvního dne když jsem zjistila, že jsem těhotna, po zkušennostech s první... no ale přežiju to, to je jasné, ale chtěla bych pohodový porod, už první jsem měla jít císařem, když se to dr dozveděl, tak se pěkně zděsil, že mě nechali, taky to pak tak vypadalo. Jsem po porodu necelý 3 roky a spodek mě třeba když mam zakašlat nebo kýchnout bolí jako kr... s prominutím. Jizvu po nástřihu mi dr přešíval po šestinedělí znova, protože to nějak špatně zašili, co se třeba sexu týče přes půl roku jsem na sebe nenechala šáhnout a do ted to je s obavama že mě to bude bolet to všechno přišlo po porodu, tak možná proto z toho mám takovou hrůzu a ted jak malé tlačí na spodek, kolikrát si nemůžu ani sednout. Dr mi říkal, že teoreticky by se to po druhém mohlo srovnat, až se vše uklidní, ale nic mi neslibuje, tak budu doufat.

In reply to by Eliška

Holky, ale vy tady mluvíte o císaři jako by to byla úplně bežná a bezpečná operace... on má taky svá rizika a i pro to miminko, které zažívá mnohem větší šok než při klasické porodu... při něj je hormonama připravováno a jeho tělo se chystá na první nádech, ale při císaři ho prostě vyjmou a šmitec... nehledě na rizika pro rodičku. Je to operace...

In reply to by mala.manelka

Já neříkám, že je to bezpečná a běžná operace, ale rozhodně mi to přijde bezpečnější podle vyčtených rizik, než porod KP. Upřímě je to každého věc, ale rizika jsou rizika a když ti i doktor řekne, že císař je bezpečnější, tak na tom asi bude. Nehlede na to, když je miminko příčně. Není nad porod normálně ale po záhlavím, ne koncem pánevním..

In reply to by Eliška

Tak s tím sešitím jsem to měla také, nastřihly mě a malá mě ještě natrhla, měla jsem hrozně stehů, rok a půl mě bolel sex, jelikož mě zašily moc a vždy jsem se při tom natrhla :( porodu se také bojím, byla to síla ale ven to musí ;) moc se na tu naší princezničku těšíme už aby byla s námi :h:

In reply to by Ketinka

Koukám, že jsi si to taky pěkně užila, mě se malá zasekla a jak hodila ručičkama, protože už se nadechla, tak mě potrhala úplně šíleným způsobem, to naštěstí zašili dobře, skorem celé ty dve hodiny se ve mě hrabali po porodu, ale nástřih nějak špatně a celé to povolilo, tak mě musel přešívat. tak tak, mamka vždycky říká, když to šlo dovnitř, ven to půjde taky :-D

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky