Kojení POMOC, Nalité oba prsy najednou

13.02.2013

Ahoj, mám doma 13dní staré miminko, od porodnice kojíme co dvě až tři hodiny...Od včera mi ale malý málo pije, dost si ublinkává, ale to je asi tím jak hltá a mám toho mlíčka asi i poměrně dost.
Jenže, do rána se mi obě prsa nepředstavitelně nalily....nevěděla jsem z kterého mu mám dát, které mě bolí více....prsa tvrdá, bolestivá. Malej se zakousnul a sál...Dr. mi radila nejdříve odstříknout, jenže můj další problém je, že já prostě ručně odstříkávat neumím, mám odsávačku, elektrickou....jenže než bych odstříkala malej se uřve hlady Jsem z toho nějaká zoufalá...
Teď mám obě prsa tak na půl vypitá....pravé mě bolí v dolní pravé části asi nějaká ta žláza

Moje otázka zní:
Myslíte, že mám vzít odsávačku a jedno prso odsát...a při dalším kojení mu dát to neodsáté? A když to takhle udělám...nebude se mi tvořit ještě více mléka v tom odsáté tou odsávačkou????

Díky moc za rady!!!

Kojení si musí "sednout", to chvilku potrvá, ale pokud máš prsa nalitá bolestivě, nech malému jedno vypít a druhé do úlevy odsaj. Ne do prázdna, ale tak, aby tě už netlačilo.
A při dalším kojení mu dej vypít to, které si odsála, prostě na střídačku :-)
Tohle je lepší, než dát vypít obě prsa napůl, protože pak si může prcek tahat více toho předního mlíčka, které mu nemusí dát takovou výživu jako to zadní, nehledě na to, že je sladší a může ve větším množství způsobovat větší plynatost.
Takže pokud je mlíka dost, nech ho pít jen z jednoho prsu.
Mlíka se ti bude tvořit tolik, kolik se bude odebírat, proto pokud laktaci zvyšovat nechceš, se doporučuje to odsátí opravdu jen do úlevy :-)

In reply to by tapetka4

Děkuji :-) po letech pročítání kojících problémů a vlastních neúspěších a v neposlední řadě radách od kytii, jsem už takový začátečník-poloprofík v radách ohledně kojení :-D

In reply to by Elukiv

Takže teď nic teda dělat nebudu, jsem hodinu po kojení. Až budu kojit dám mu z toho co mě víc bolí...pravé.....a to levé pak odsávačkou odsaju do úlevy....a pak budu kojit z toho odsátého.
Měla jsem strach, že když budu odsávat bude se mi prso nalejvat víc a víc :-(
Díky moc za odpověď

In reply to by Terezzka

Když to budeš střídat a dělat tak, jak jsem ti napsala, tak by to mělo být v pořádku. Laktace se ustaluje někdy kolem 3. měsíce, ale do konce šestinedělí je to většinou už "zmáknuté" a tahle bolestivá nalití den ode dne ustupují. Tělo je teď nadopované hormony a i když to není příjemné, funguje ti víc než dobře, když to mlíčko takhle produkuje.
Tak zatni zuby, vydrž a říkej si, jaké máš štěstí, že je toho mlíčka tolik :-)
Na druhou stranu tě chápu, že je to opravdu nepříjemné, ale odsávačka pomůže a bude to v pohodě :a:

In reply to by Terezzka

Tak to jsem moc ráda, že jsem pomohla :-)
Na ty zatvrdliny pozor, může z nich být zánět, takže kdykoli ucítíš v prsu tvrdší "bulku", dej miminko sát tak, aby brada k té zatvrdlině směřovala, pak z té části vysaje nejvíc mlíčka :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka