Anketa - ušetříte každý měsíc nějaké peníze?

11.02.2013

Ahoj holky, napadlo mě, jestli žijete z ,,výplaty do výplaty,, a nebo každý měsíc něco ušetříte a nebo spoříte?Já jsem začala po mateřské chodit do práce, tak jsem myslela, že ušetříme plno peněz,ale neni to vůbec žádný zázrak :( A to se snažíme pokud možno neutrácet za kraviny

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ono záleží, jaká je zrovna výplata. já jsem na rodičovský, a z tý těžko něco ušetříme. Jinak mám Penzijko, který platíme navíc a to je vše. Máme i internet, kterého se chceme postupně zbavit, páč to je taky nadstandart, který jde vyřešit levněji :-)
Pak se snažíme jídlo nakupovat 1 - 2 měsíčně, sice je to takhle najednou darda, ale řekla bych, že to neláká kupovat zbytečnosti.
Pak koukám i na ceny plen, není to levná záležitost. Nekupujeme pro malou často jídlo ve skleničkách, jen když někam jedeme dál. Hlavně doma vaříme. Snažím se vařit rychlá a levná jídla, jde to. Nechodím na kafíčka, nekouřím, nepiju.
Hlavní je si udělat rozpočet a nakonec se dá ušetřit i z mála. I z blbý 50Kč se dá ušetřit.

My jsme rádi, že nějak vyjdem do další výplaty, takže neušetříme nic. Ano, já i manžel máme penzijko, a malý spoření, každý po 300 měsíčně.

tak když jsem chodila do práce tak jsem dycky ušetřila, ukládala jsem si to na spořící učet...takže něco ušetřené mám, jenže ted jsem na nemocenské beru o hodně mín penez takže tentokrát neušetříme lautr nic :-/

Tak já jsem na rodičáku (zatím).Já i manžel si platíme důchodko,splácíme hypošku 4000 měsíčně,manžel pak nějakou úrozavku v práci (to si musí platit povinně).Ze zbytku žijeme .V dubnu nám vždycky vracej daně,což je něco kolem 30tis. a to bereme jako kdyby jsme to celej rok šetřili :///: Z toho zaplatíme dceři spořko,jednorázově na rok 6tis.,něco schovámke do rezervy,kdyby kikslo auto,lednice epd. a zbytek schováme ne dovču :€s€:

tak my žijeme z výplaty do výplaty, nemám ani stavebko, prostě na to nejsou koruny.... doufám, že se to zlepší až nastoupím do práce, takhle živořit mi nebaví :00:

ano. Máme 2 spořící účty a všichni máme stavební spoření. Měsíčně dáváme stranou cca 5tis...
Oba chodíme do práce ale spořili jsme i když jsem byla na rodičáku. To jsme dávali stranou celý můj RP. Nyní nám stoupli náklady co se týká školky. Náklady na školku máme měsíčně cca 3tis + aktivity ve školce (divadlo, solná jeskyně apod..).
Já beru malej plat a chlap má průměrnou mzdu. Takže má plat slušnej :-).

ale nakonec jsem zjistila, že když se to odešle pryč, tak se prostě musí nějak se zbytkem vyžít - prostě je nemít k dispozici.
Takže posíláme nějaké peníze na dětské účty - viz příspěvek níže, pak samozřejmě penzijní, důchodové, pojistky...
No a samozřejmě - když dostanou děti nějaké peníze - nesahat na ně a rovnou uložit na účet...

ale nakonec jsem zjistila, že když se to odešle pryč, tak se prostě musí nějak se zbytkem vyžít - prostě je nemít k dispozici.
Takže posíláme nějaké peníze na dětské účty - viz příspěvek níže, pak samozřejmě penzijní, důchodové, pojistky...
No a samozřejmě - když dostanou děti nějaké peníze - nesahat na ně a rovnou uložit na účet...

Tak to záleží, jak kdo chodí do práce a co dělá. My máme docela dobré platy, dávám na spořící 15 tisíc, 6 tisíc na stavebka a 2 tisíce na pojistky.

ušetřeno máme,ale ne každý měsíc se zadaří... momentálně vše,co jsme loni ušetřili a ještě pár tisícovek navíc jsme nacpali do nové jímky-jenže to se muselo udělat a aspoň jsme si na to nemuseli půjčovat ;) takže prakticky začínáme nanovo :)

Tak my mame hypoteku,dve deti,celkem prumerne prijmy a ja si sporim 1000 kc mesicne, mame dohromady urazovky za 1900kc coz by slo taky levneji,kdyby jsme je nechteli tak "nabite"... s manzelem jsme prestali kourit,manzel si mesicne dava stranou 1200 kc. Takze docela usetrime,ale opasky mame utazene taky,nekupujeme blbosti, planuji jidelnicky na tyden dopredu.abych nekupovala zbytecne jidlo co se pak zkazi..obcas jedeme na vylet,zajdem do restaurace.. setrime na sedmimistne auto kvuli tchanovcum,aby s nama mohli taky na nejake vylety,atd. Vypada to ze si docela zijeme,ale neni tomu tak :-) jen setrim na zbytecnostech,abych si pak doprala neco poradneho nebo nebyla vyplasena z toho,ze budou necekane vydaje..

In reply to by lucininenka

Já se vetřu, aby se mi to neztratilo, neb mě čeká stejné rozhodnutí... zatím to jde na dětský účet a po založených spořeních nebo to leží na účtě, ale je potřeba je přesunout. Navíc od čtvrtka nastupuji do práce, takže se bude šetřit ještě víc....

In reply to by Elishka

Dětský produkty jsou víceméně dost nevýhodné, nejvýhodnější je spořit přímo do fondů a ne přes pojistky, pojišťovny, prostředníky apod.
Mám srovnání - dcerce od narození posíláme 500 na Medvídka od AXA, cílová částka cca 200 tis.
Stejnou částku po stejnou dobu budeme posílat i synkovi, ale do spoření Conseq a cílová částka je tam dvojnásobná.

Anebo když nechci riskovat, tak to hodit na nějaký ten vkladový účet.

In reply to by lucininenka

že si odkládáme peníze "pro strýčka Příhodu", kdyby se něco vyvrbilo, ať máme bokem několikanásobek příjmu. A především - tyto typy účtů si můžeš otevřít na děti v několika bankách. Takže nejde jen o tu jednorázovou třicítku :-)
A "přebytky" pak půjdou na další spoření...

In reply to by Elishka

no jo,jenže zase mít peníze v deseti bankách je taky na prd :( pak v tom není vůbec žádný přehled,to je chce mít někde po ruce,najednou,abys na to mohla v nejhorším sáhnout... z toho jsou zase špatný ty termínovaný vklady,takže asi bude nejlepší část na termínovaný a část na spořící,jinak to nevidím :n:

In reply to by lucininenka

Co termínované vklady, pokud nepotřebuješ peníze mít aktuálně k dispozici, ale třeba jednou za rok na uplacení hypotéky, dovolenou apod.?
Ještě jsem si k tomu moc nezjišťovala, ale myslím, že další peníze ze stavebka uložíme někam na termínovaný.
Mě v tomhle dobře radí naše poradkyně z Broker Consulting, vybírá mi produkty, tkeré by se mi mohly líbit, popíše jejich výhody nevýhody a nechá mi vybrat.

In reply to by Elukiv

no to právě nechi-žádnou finanční poradky či konzultantku,zrovna jsem s jednou vyrazila dveře-akorát shrábla prachy za nové pojistky a udělala všechno špatně :00: a nebyla první,takže manžel řekl,že už nikoho jiného podobného tady prostě nechce (já se mu ani nedivím :() No my máme právě peníze z bytu,je to relativně dost,ne teda miliony :) taky budeme letos ještě dělat pergolu a klukům pokoj,takže taky trochu ubyde,ale pak už by to mělo být relativně stabilní... na termínovaný vklad mrknu,ale žádné fondy,zlato a podobně nechci :n:

In reply to by lucininenka

Mrkni na fondy u mBanky, ty mi teď docela chválila, že spořící mají na prd, ale termínovaný vypadá slibně.
Já dávám v těchhle věcech jak na její doporučení (zná mě celý můj život :-D) tak na svůj rozum a docela se to vyplácí.
je ale fakt, že pokud v těchhle lidech nemáš dobré známé, nikdy nevíš, co tě od nich čeká...

In reply to by Elukiv

no právě a to nemám :( co jsem slyšela,tak je to všechno jedna pakáž,hlavně aby oni vydělali a ty jsi jim ukradená :( nevěřila jsem tomu,ale bohužel se mi to dost potvrzuje :( možná je pár slušných,jako všude,ale já na ně zrovna nenarazila :( mrknu na Mbank :) Já bych i raději něco většího, co kdyby to náhodou krachlo,že :(

In reply to by Elukiv

mě je to jasný,číst,číst,číst :s: :s: jenže mě ty jejich blafy tááák nebaví :( no budu muset,když nám to s těma finančníma nevyšlo :s: a já jsem taky myslela,že te MBank je velká,takže určitě plus :) jako dávat to někam do kampeličky a pak se s nimi léta soudit,aby ho nějakej blbec pak pustil při amnestii,to fakt nee :n:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky